Με λένε Αλέξανδρο Νικολαίδη και είμαι Μπασκετικός

Με λένε Αλέξανδρο Νικολαίδη και είμαι Μπασκετικός.

Κάπως έτσι θα ήθελα να αυτοσυστηθώ σε όλους σας. Θα μπορούσα να ξεκινήσω τα περι Ολυμπιακών αγώνων, αλλα δεν είναι αυτή η ιδιότητα που μου επέτρεψε να γράφω στο basketblog και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί σας.

Είμαι ψηλός, δύο μέτρα περίπου, και αυτό ήδη μια μικρή σφραγίδα στο μπασκετικό μου διαβατήριο.

Είμαι Θεσσαλονικιός, κι αυτό είναι η δεύτερη, καθώς είτε το θέλουμε οι Θεσσαλονικείς είτε όχι, η πόλη μας είναι καθαρά μπασκετομάνα. Και η τρίτη και μεγαλύτερη σφραγίδα του διαβατηρίου μου είναι οτι είμαι Αρειανός.

Στα 37 μου χρόνια πια, με τις ανάλογες προσθαφαιρέσεις θα καταλήξεις στο γεγονός οτι μεγάλωσα με την μεγάλη ομάδα του Άρη. Τότε που εγώ δεν καταλάβαινα οτι κάθε Πέμπτη και Σαββατοκύριακο στήνονταν όλοι στις τηλεοράσεις για να δουν αυτή την ομάδα, γιατί ήμουν πιτσιρικάς. Αυτό που καταλάβαινα είναι οτι η μάνα μου 10 λεπτά πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη, έβγαινε στο μπαλκόνι μας τότε στην Τριανδρία και με φώναζε να γυρίσω σπίτι επειδή "Αρχίζει ο Άρης".

Πολλά τα βιώματα και οι μνήμες μου απο εκείνη την εποχή. Έζησα και είδα πολλά εντός κι εκτός γηπέδων, και αυτά είναι που με έκαναν να αγαπήσω τόσο πολύ αυτό το άθλημα. Κάποια στιγμή προσπάθησα να παίξω και μπάσκετ. Με ύψος 1.97 και ηλικία 16 χρονών, έκανα μια απόπειρα μέσα στα παρκέ σαν χόμπι, αλλά σταμάτησε σύντομα καθώς ήθελαν να με βάλουν να παίξω σέντερ αλλά εμένα μου άρεσε να "βλέπω καλάθι". Έφαγα πάγκο, βαρέθηκα και είπα να σταματήσω μια ώρα νωρίτερα κάτι που σε αυτή την ηλικία που ξεκίνησα, δεν μου έδινε και πολλές προοπτικές.

Δεν ξέρω πολλά συστήματα, ούτε είμαι "μανούλα" στην στατιστική. Δεν ξέρω να διαβάζω παιχνίδια με το μάτι των ανθρώπων που τρώνε ψωμί απο αυτό, αλλά θεωρώ οτι ξέρω τα στοιχειώδη για να αποπειραθώ να έχω λόγο ανάμεσά σας. Εξ'άλλου, πόσο λάθος μπορεί να κάνει κάποιος που αγαπάει τόσο πολύ το παιχνίδι αυτό; Απο αυτό το βήμα θα μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί σας. Αυτές δεν θα αφορούν αποκλειστικά τον Άρη, αν και έχω ένα πλεονέκτημα για να γνωρίζω πράγματα γύρω απο τον σύλλογο. Παρακολουθώ όλες τις ομάδες (όπως όλοι οι καθαρά "μπασκετικοί") και χαίρομαι τις νίκες και το όμορφο μπάσκετ και απο τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, και φυσικά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό.

Μην με κρίνετε πολύ αυστηρά, οι όποιες παραλείψεις μου και λάθη που ενδείκνυται να κάνω, είναι όλα με καλή θέληση.

Με λένε Αλέξανδρο Νικολαίδη και είμαι Μπασκετικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα