Με άγχος η Λαμποράλ... (vid's)

Αν και τα αρχικά «σημάδια» έδειχναν «περίπατο», η Λαμποράλ Κούτσα έπρεπε να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» το «εμπόδιο» της Ομπραντόιρο, κερδίζοντας τελικά με 77-79 και φτάνοντας στα ημιτελικά του Copa Del Rey, όπου θα βρει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Βάσκοι, είδαν το διψήφιο τους προβάδισμα να «καταρρέει» από τους Γαλικιανούς, αλλά είχαν τα ψυχικά αποθέματα να περάσουν και πάλι μπροστά στο σκορ, προκειμένου να περάσουν στην επόμενη φάση, με την αστοχία στο τέλος και τη «ρουλέτα» των βολών... να τους ευνοεί.

Οι παίκτες του Περάσοβιτς

έδειχναν να ελέγχουν πλήρως την κατάσταση, με το σκορ να βρίσκεται στο 12-24 στην πρώτη περίοδο. Φαίνεται, όμως, να επαναπαύτηκαν σε αυτό το προβάδισμά τους και η ομάδα από το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα δεν ήταν διατεθειμένη να παραδώσει τα «όπλα». Όσο περνούσε η ώρα, «ροκάνιζε» τη διαφορά και με «βροχή» τριπόντων στα μέσα της τρίτης περιόδου, κατάφεραν να προηγηθούν με 49-47, δείχνοντας αποφασισμένοι να βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους τους. Από τότε, έπρεπε να περάσουν σχεδόν 11 λεπτά, για να σκοράρει από την «άρκτο» των 6.75 ο Χάνγκα και να φέρει τη Λαμποράλ σε θέση «οδηγού» (70-72 στο 38').

Ένα έμμεσο τρίποντο του Άνταμς, έδωσε τον πρώτο λόγο στη Λαμποράλ, αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι επέμειναν, με τον Μπράουν να μειώνει στον πόντο στα 21" πριν την εκπνοή (76-77). Ο Μπουρούσης δεν ήταν απόλυτα ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, ευστοχώντας κατά το ήμισυ και η ομάδα του επέλεξε να κάνει φάουλ στον Βαζίνσκι, με 3.5 δεύτερα να απομένουν. Φαίνεται πως δικαιώθηκαν, καθώς κι εκείνος είχε 1/2 βολές και πλέον ήταν σειρά του Κοζέρ. Ο Γάλλος γκαρντ πέτυχε επίσης τη μία εκ των δύο βολών που είχε να εκτελέσει, παίρνοντας όμως το επιθετικό ριμπάουντ και «κλειδώνοντας» την νίκη για την ομάδα του.

Ο Άνταμ Χάνγκα, ήταν εκείνος που «μίλησε» στις πιο κρίσιμες στιγμές για τους τυπικά φιλοξενούμενους, με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Φαμπιάν Κοζέρ είχε 19 πόντους. Στους κορυφαίους, ήταν για άλλη μια φορά ο Γιάννης Μπουρούσης, με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ. Εξαιρετικός για τους ηττημένους, ήταν ο Άλεκ Μπράουν με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, χωρίς αυτό όμως να αρκεί.

Εν ολίγοις, στο συγκεκριμένο αγώνα η Λαμποράλ κέρδισε το ματς, αλλά στην Ομπραντόιρο ανήκει δικαίως το χειροκρότημα...

El Rio Natura Monbus @OBRADOIROCAB vuelve a saltar a la cancha para agradecer el apoyo de sus aficionados. #CopaACB pic.twitter.com/VtnZt0qxyy

— #CopaACB (@ACBCOM) Φεβρουάριος 19, 2016

Κι εδώ, η κρίσιμη στιγμή των χαμένων βολών του Βαζίνσκι, στα 3.5" πριν τη λήξη.

No fue el día de Waczynski. Dos tiros libres para empatar y...
pasó esto. #CopaACBhttps://t.co/q1TuGo1jMM

— Movistar+ (@movistarplus) Φεβρουάριος 19, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα