Με... αυτοκτονικές τάσεις η ΑΕΚ ( 76-67 τον Κόροιβο)

Πήγε να αυτοκτονήσει, αφού από το +19 ένιωσε την ανάσα των Πελοποννήσιων δύο φορές που βρέθηκαν στο -6, ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη κόντρα στον μαχητικό Κόροιβο με 76-67 στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δύνατα στο παιχνίδι και όντας εξαιρέτικη και στις δύο πλευρές του γηπέδου έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 19-7. Στην

δεύτερη περίοδο η 'Ένωση" συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και αύξησε την διαφορά ακόμα περισσότερο με την ομάδα της Αμαλιάδας να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Με αυτό τον τρόπο, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρωθήκε με τους γηπεδούχους να έχουν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα (35-19) και η επανάληψη έμοιαζε με τυπική διαδικασία.
Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους επιβεβαίωσαν την παραπάνω άποψη αφού στο 26' ο Ίνγκλις διαμόρφωσε το 49-30! Ποιός να φανταζόταν, όμως την συνέχεια...Μέσα σε 3 (!) λεπτά ο Κόροιβος έκανε σερί 0-13 και ξαναέκανε το παιχνίδι ντέρμπυ με την τρίτη περίοδο να κλείνει με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται μόλις, στο -6 (49-43, 14-24 το συνολικό σερί του Κοροίβου στο τρίτο δεκάλεπτο). Με την έναρξη του τελευταίου και κρίσιμου μέρους του αγώνα οι "κιτρινόμαυροι" αντέδρασαν και στο 36' με καλάθι του Ντελινικάιτις βρέθηκαν στο +11 (61-50). Ο Κόροιβος κατάφερε πάλι να "ψαλιδίσει" την διαφορά στους 6 αλλά ο Σάκοτα με τον Αθηναίου πέτυχαν κρίσιμα καλάθια και έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων που πέτυχαν μια υπερπολύτιμη νίκη ενόψει της συνέχειας.

Για τους νικητές ο Μπονσού είχε 13 πόντους, ενώ 16 σκόραρε ο Ρούμπιο για λογαριασμό της ομάδας της Αμαλιάδας.

Τα δεκάλεπτα: 19-7, 35-19, 49-43, 76-67

Keywords
Τυχαία Θέματα