Με 3,2 εκατομμύρια ευρώ πήρε η Σερβία το Προολυμπιακό!

Σχεδόν τα διπλά λεφτά απ' όσα επισήμως είχε ειπωθεί ότι θα κόστιζε η ανάληψη ενός Προολυμπιακού τουρνουά, που αρχικά είχε υπολοιστεί στο 1,8 εκατομμύρια ευρώ, χρειάστηκε η Σερβία για να πάρει το ένα από τα τρία στο Βελιγράδι.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ντράγκαν Τζίλας, ανακοίνωσε ότι στην FIBA δόθηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ το συνολικό κόστος της διοργάνωσης θα φτάσει τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Κυβέρνηση τη χώρας και προσωπικά ο Πρωθυπυοργός

στάθηκαν αρωγοί στο εγχείρημα και μάλιστα με συντονισμένες προσπάθειες τους εξασφάλισαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, οι 700.000 ευρώ πλέον των 2,5 εκατομμυρίων που δόθηκαν στην ομοσπονδία θα καλυφθούν από χορηγίες και εισιτήρια, των οποίων η τιμή θα αρχίζει από 3,2 ευρώ.

Ο Τζίλας είπε ότι αυτή η ανάθεση αποτελεί μεγάλη τιμή για το Σέρβικο μπάσκετ και όσους μοχθούν για την εξάπλωσή του. Αποκάλυψε δε, ότι υπήρξαν και χώρες που πρόσφεραν ακόμα περισσότερα χρήματα για την διεκδίκηση.

Ολα αυτά, φυσικά δε μπορούν να μη φέρουν στη σκέψη μας και τους διάφορους που είχαν... ξιφουλκήσει σε βάρος της ΕΟΚ, όταν αυτή είχε δώσει 800.000 ευρώ για να εξασφαλίσει όχι ένα απλό τουρνουά που δε σου δίνει εκ των προτέρων θέση για μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά δύο θέσεις σε τελικά, αφού παίρνοντας τη wild card για το Παγκόσμιο του 2014 αυτομάτως εξασφάλιζε και τη συμμετοχή στο περσινό Ευρωμπάσκετ. Εκτός αυτού, εκείνα ήταν χρήματα από τον μεγάλο χορηγό των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας και όχι κρατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα