Μαθήματα φλαμένκο στο Καρπενήσι!

Σε άλλο... νησί, καθώς μόνο νησί δεν είναι, στο Καρπενήσι, όπου η θερμοκρασία κατακαλόκαιρο πέφτει βραδιάτικα τουλάχιστον στους 15 βαθμούς Κελσίου, γίνονται οι πρόβες της Εθνικής. Το μοντάρισμα ξεκίνησε για την ομάδα, την συμμορία των «12», που θα κληθεί να χορέψει φλαμένκο στα ισπανικά γήπεδα. Ενδεχόμενο επιτυχημένο αποτέλεσμα θα είναι πιο γλυκό κι από την περίφημη σαγκρία.

Το Μουντομπάσκετ το έβλεπες στα πρόσωπα όλων και των «16» που έχει -αρχικά- μαζί του ο Φώτης Κατσικάρης, πως αποτελεί κίνητρο. Αφήνοντας το λιοπύρι της Αθήνας,

τα μέλη της «επίσημης αγαπημένης» ήξεραν ότι η τρέλα, αλλά και η δουλειά μαζί, μεταφέρονται στα βουνά. Σε υψόμετρο περίπου 960 μ., την υγρασία σε χαμηλά επίπεδα και το περιβάλλον να εμπνέει, η γαλανόλευκη βάζει μπρος.

Ολος ο (μπασκετικός) χάρτης μαζεύτηκε στην όμορφη γωνιά της Ευρυτανίας! Τα Δωδεκάνησα (Σάμος) έχουν τον δικό τους εκπρόσωπο στην προεπιλογή, τον Γιάννη Αθηναίου. Αντίστοιχα, η Θήβα έχει τον Γιώργο Μπόγρη, η Καρδίτσα τον Γιάννη Μπουρούση και τα Χανιά τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Τρίκαλα και Γρεβενά καμαρώνουν για τον Κώστα Παπανικολάου, όπως η Σύρος για τον Γιώργο Πρίντεζη. Παιδιά που από πολύ μικρά ένιωθαν δικό τους σπίτι την Ελλάδα, ο Ιαν Βουγιούκας, ο Νικ Καλάθης, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ολοι τους μαζί με τους Σαλονικιούς Κώστα Σλούκα, Νίκο Ζήση, Μιχάλη Τσαϊρέλη και τον Περιστεριώτη Βαγγέλη Μάντζαρη, φωνάζουν παρών. Και μπορεί το Κιλκίς να μην εκπροσωπείται από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αλλά ο Κώστας Βασιλειάδης είναι εδώ. Οπως εδώ είναι και ο Κώστας Καϊμακόγλου μεγαλωμένος στην παλιά Κοκκινιά και κατόπιν στις μπασκετικές γειτονιές του Αγ. Δημητρίου και της Καισαριανής! Αλλωστε, όπως ξαναλέει και ο κόουτς: «Μετράει μόνο το ποιοι είμαστε στην αποστολή». Σωστά. Οι παρόντες και όχι οι απόντες, (ξανα)γράφουν ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα