Μαρκόπουλος: «Κάναμε πολύ κακές επιλογές στην επίθεση»

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Κύμη για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της STOIXIMAN.GR Basket League, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να παραδέχεται πως η ομάδα δεν έπαιξε καλά, ενώ τόνισε και το θέμα της απειρίας πολλών παικτών.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κύμης. Είναι μια καλή ομάδα που προσπάθησε

πολύ και στα δύο ημίχρονα και της εύχομαι καλή συνέχεια. Όσον αφορά για την ομάδα μας, ενώ παίζαμε καλά στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, στην άμυνα δεν ήμασταν καλοί. Δώσαμε ευκαιρίες στην αντίπαλη ομάδα να βάλει καλάθια και ενώ πήραμε και μια διαφορά 12 πόντων, δεν την κρατήσαμε. Συγχρόνως αρκετοί σημαντικοί παίκτες της ομάδας «φορτώθηκαν» με φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν τελειώσαμε τις φάσεις έτσι όπως θα έπρεπε. Ίσως οι παίκτες να έδειξαν και φόβο στην τελική προσπάθεια. Έτσι οι αντίπαλοι μας μπήκαν στο παιχνίδι, έκαναν πολλούς αιφνιδιασμούς και από την στιγμή που η άμυνα μας στο τρανζίσιον δεν ήταν καθόλου καλή λόγω των επιλογών μας στην επίθεση, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Η Κύμη πέρασε μπροστά, βρήκε ελεύθερα σουτ, έβαλε μεγάλα καλάθια και η συνέχεια ήταν πολύ δύσκολη».

Σε ερώτηση για την αγωνιστική επιβάρυνση των Θεσσαλονικών από τη συμμετοχή τους στο Basketball Champions League τόνισε πως: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει το ρόστερ άλλων ομάδων. Έχει λιγότερους παίκτες και έχει δύο βασικές απουσίες. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία. Όταν παίζεις μπάσκετ, πρέπει να εφαρμόζεις κάποιους κανόνες. Ήμασταν κακοί σε ορισμένους κανόνες που ακόμα και μικρά παιδιά ακολουθούν».

Για την εικόνα της ομάδας δήλωσε: «Παίζει μεγάλο ρόλο το νεαρό της ηλικίας. Είναι νεαροί και θέλουν παιχνίδια και εμπειρία. Φυσιολογικά ορισμένα από τα αρνητικά μας θα βελτιωθούν με τον καιρό, αλλά το πόσο εξαρτάται από τους παίκτες και πόσο συγκεντρωμένοι είναι στο να γίνονται καλύτεροι».

Για την αρνητική απόδοση του «δικέφαλου» κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκάλεπτου ανέφερε: «Κάναμε πολύ κακές επιλογές στην επίθεση και δώσαμε την ευκαιρία στους αντιπάλους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να πετύχουν εύκολα καλάθια».

Με τη σειρά του, ο Νέναντ Μιλιένοβιτς είπε: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί στον τομέα της επίθεσης, αλλά οι 40 πόντοι που είχαμε δεχτεί ήταν πολλοί και στο ημίχρονο είπαμε να βελτιώσουμε την άμυνα μας στη συνέχεια. Δυστυχώς κάναμε το αντίθετο, τους αφήσαμε να τρέξουν και τους δώσαμε πολλά ελεύθερα σουτ».

Αναφορικά με το ματς συμπλήρωσε: «Η Κύμη έχει παίκτες με πολύ καλά ατομικά χαρακτηριστικά και εφόσον πήραν το μομέντουμ, απέκτησαν αυτοπεποίθηση, πίστεψαν ότι μπορούν να κερδίσουν μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ και το πέτυχαν. Ήταν η τρίτη φορά που μας συνέβη κάτι τέτοιο. Ελπίζω να πήραμε ένα μάθημα και να αρχίζουμε να παίζουμε όπως αξίζει σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ».

Κατέληξε αναλύοντας γιατί διάλεξε τον ΠΑΟΚ για τη συνέχεια της καριέρας του: «Επέλεξα τον ΠΑΟΚ, επειδή πιστεύω ότι είναι το καλύτερο μέρος για μένα για να μπορέσω να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος. Η δική μου δουλειά, αλλά και των συμπαικτών μου είναι να κερδίζουμε αγώνες. Αν το κάνουμε, τότε οι καριέρες μας θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και όταν χάνουμε κανένας δεν θα πρέπει να ενδιαφέρεται για το αν παίζουμε καλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα