Μαϊάμι Χιτ... Repeat! (pics & vid)

Ο «Βασιλιάς» στο θρόνο του! Ξανά…
Στην κορυφή του ΝΒΑ διατηρήθηκαν οι Μαϊάμι Χιτ, οι οποίοι επιβλήθηκαν των Σαν Αντόνιο Σπερς στον έβδομο (και τελευταίο) τελικό με 95-88 πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα μπορεί να ήταν… αγχωμένη, κάτι που επιτάθηκε από τα «μεγάλα» σουτ που πέτυχαν τα «Σπιρούνια» στα τελευταία λεπτά, αλλά ο ΛεΜπρον Τζέιμς δήλωσε και πάλι «παρών» χαρίζοντας στην ομάδα του ακόμα έναν τίτλο. Ο «Βασιλιάς» έκανε ΤΑ

ΠΑΝΤΑ στο παρκέ έχοντας 37 πόντους (7/13 δίπ., 5/10 τρίπ., 8/8 βολ.), 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα με αποτέλεσμα να αναδειχθεί (απολύτως φυσιολογικά) MVP των τελικών.

Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να… κάνουν τη «ζημιά» στα τελευταία λεπτά αφού ευστόχησαν σε διαδοχικά τρίποντα με αποτέλεσμα να πλησιάσουν τους Μαϊάμι Χιτ σε απόσταση βολής. Το άστοχο χουκ του Τιμ Ντάνκαν, όμως, σε συνδυασμό με το καλάθι που πέτυχε ο ΛεΜπρον Τζέιμς 27.9’’ πριν το τέλος ήταν οι δύο φάσεις που ουσιαστικά «έγραψαν» τον επίλογο της αναμέτρησης και του φετινού πρωταθλήματος.

«Δουλεύω πολύ πάνω στο παιχνίδι μου κατά τη διάρκεια της οφ σίζον. Δουλεύω σκληρά προκειμένου να μπορέσω να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα και να δίνω στο παρκέ ό,τι καλύτερο έχω. Το καλύτερο! Δεν έχω λόγια…», δήλωσε φανερά συγκινημένος ο ΛεΜπρον Τζέιμς λίγη ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης κι ενώ παραλάμβανε τον τίτλο του MVP.

Από την πλευρά του, ο Ντουέιν Ουέιντ πρόσθεσε: «Δώσαμε ό,τι είχαμε ως ομάδα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους Σαν Αντόνιο Σπερς γιατί είναι μία απίστευτη ομάδα, ένας σπουδαίος σύλλογος. Αυτή είναι η πιο δύσκολη σειρά που έχουμε παίξει ποτέ μας, αλλά είμαστε μία ανθεκτική ομάδα και κάναμε ό,τι έπρεπε».

Τα δωδεκάλεπτα: 18-16, 46-44, 72-71, 95-88.
ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ (Σπόελστρα): Τζέιμς 37 (12 ριμπ.), Μπος (7 ριμπ.), Τσάλμερς 14 (1), Μίλερ, Ουέιντ 23 (10 ριμπ.), Χάσλεμ, Άντερσεν 3, Μπατίερ 18 (6), Άλεν.
ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ (Πόποβιτις): Ντάνκαν 24 (12 ριμπ.), Λέοναρντ 19 (1 τρίπ., 16 ριμπ.), Πάρκερ 10, Τζινόμπιλι 18 (2), Γκριν 5 (1), Ντιό 5 (1), Σπλίτερ, Νιλ 5 (1), Τζόζεφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα