Μ. Χέινς στο Basketblog: «Μεγάλη οικογένεια για μένα ο Παναθηναϊκός»

Αποτέλεσε την πρώτη χειμερινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού, στην προσπάθεια του αποφασισμένου για σημαντικές αποφάσεις Δημήτρη Γιαννακόπουλου, να ενισχύσει ουσιωδώς το ήδη υπάρχουν ρόστερ. Ο ίδιος, δε θα έχανε την ευκαιρία και αφού έφυγε από τη Σαρδηνία, προσγειώθηκε στην Αθήνα για να δώσει την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα, ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, εντός κι εκτός Ελλάδας.

Μοιάζει, ταυτόχρονα, να «κουβαλάει» μπόλικη αυτοπεποίθηση πάνω του, για να αφήσει το «στίγμα» του.

Ο Μαρκίζ Χέινς, μετά την άνετη επικράτηση των «πρασίνων» επί του Αρκαδικού, τονίζει στο Basketblog.gr ότι τα ματς, για τα οποία ζει, είναι όπως αυτό της προσεχούς Πέμπτης (25/2) με την Φενέρμπαχτσε, όταν ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ θα τον βλέπει να κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός γκαρντ, κάνει λόγο για την προσπάθεια του ιδίου να μπει στο «πνεύμα» του συνόλου του Σάσα Τζόρτζεβιτς και, παράλληλα, την προσπάθεια όλων των συμπαικτών του, να τον κάνουν να νιώσει άνετα και να προσφέρει, όσα άπαντες περιμένουν από αυτόν. Για το τελευταίο, δε, εκφράστηκε με απόλυτη βεβαιότητα πως... δε θα αργήσει να το πραγματοποιήσει.

Μαρκίζ, κάνατε αυτή σας την νίκη να μοιάζει πολύ εύκολη.

Ναι, ήμασταν όντως καλοί σε όσα χρειάζονταν για να κερδίσουμε άνετα. Είχαμε πολλή ενέργεια, ήμασταν σε υψηλά στάνταρ στην άμυνα, πιέζοντας σωστά πάνω στην μπάλα και, σε γενικές γραμμές, νομίζω πως όλοι διακρίθηκαν. Όλοι μας κάναμε ένα καλό παιχνίδι.

Είσαι στην ομάδα, εδώ και μερικές εβδομάδες. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις, από μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός;

Κάθε παίκτης νιώθει εξαιρετικά, όταν σε τόσο μεγάλα κλαμπ, όπως ο Παναθηναϊκός. Οι συμπαίκτες μου, με βοηθούν στο να νιώσω άνετα μαζί τους, ώστε να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα γίνεται στις ανάγκες του συλλόγου και να προσφέρω, αυτά που μου ζητά ο προπονητής μου. Πραγματικά, μπορώ να πω ότι το διασκεδάζω εδώ.

Έστω κι αν μιλάμε για μερικά ματς πρωταθλήματος με εύκολες νίκες, θεωρείς ότι μέχρι τώρα έχεις προσφέρει ένα δείγμα όσων θέλει από σένα η ομάδα;

Πιστεύω πως, σε γενικές γραμμές, έχω δείξει αυτά που θέλει ο Παναθηναϊκός από μένα. Είναι, ωστόσο, μια περίοδος όπου ακόμη προσαρμόζομαι και προσπαθώ να νιώσω άνετα μέσα σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ότι δεν έχω φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ. Νομίζω πως, όσο περισσότερο μπαίνω στο κλίμα της ομάδας, τότε θα μπορείτε να με βλέπετε να της προσφέρω και περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι της.

Ποιος είναι αυτός, με τον οποίο συζητάς περισσότερο και έχεις αποκτήσει κάποια πιο στενή επαφή, ώστε να προσπαθήσεις να νιώθεις όλο και καλύτερα;

Όλοι κάνουν σπουδαία δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Επιχειρούν να με προσεγγίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα κι έξω από το παρκέ, για να γίνω γρήγορα ένας από αυτούς. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πραγματική οικογένεια και χαίρομαι να είμαι μέλος της.

Υπάρχει πρώτα ένα ματς πρωταθλήματος (στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ, 21/2), αλλά οι φίλοι της ομάδας περιμένουν περισσότερο το κρίσιμο ματς με την Φενέρμπαχτσε. Θα αγωνιστείς για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, και μάλιστα με 20.000 κόσμο να σε υποστηρίζει. Θα είσαι έτοιμος;

Σίγουρα θα είμαι έτοιμος. Όταν είσαι αθλητής σε μια τέτοια ομάδα, σημαίνει ότι είσαι προοορισμένος για να αγωνιστείς κυρίως σε τέτοια παιχνίδια, ότι ζεις γι’ αυτά και είναι όλη σου η ζωή. Έχω παίξει σε ματς τέτοιας κρισιμότητας και γνωρίζω τι σημαίνει να μπαίνεις στο παρκέ και να έχεις τόσο κόσμο να περιμένει από σένα να κάνεις το σωστό. Νιώθω, επομένως, χαρούμενος που θα μπορέσω να παίξω σε αυτό τον αγώνα.

Τι σκεφτόσουν, όταν σου έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για την περίπτωσή σου;

Δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για μένα, καθώς υπήρξε μια προσέγγιση και πριν μερικούς μήνες μεταξύ μας, για τον ίδιο σκοπό. Η υπόθεση τότε, δεν προχώρησε ιδιαίτερα, πέραν δηλαδή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και γι’ αυτό παρέμεινα στην Ιταλία, παίζοντας για τη Σάσαρι. Τώρα, όμως, είμαι εδώ καθώς δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στο να μπορέσω να έρθω σε ένα τέτοιο σύλλογο.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Ελλάδα;

Είναι πραγματικά μια εξαιρετική χώρα και η Αθήνα είναι μια πανέμορφη πόλη. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος ζωής εδώ και, μέχρι τώρα, νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου να έρθω.

Keywords
Τυχαία Θέματα