Λοτζέσκι στο basketblog: «Δεν ήξερα τι μου συνέβαινε»

Ο Ματ Λοτζέσκι είναι ένας από τους βασικούς παίκτες στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με το φαρμακερό του σουτ να είναι το σήμα κατατεθέν του. Ο ίδιος φέτος ταλαιπωρήθηκε όσο ποτέ με τραυματισμούς, αλλά και με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στο σπλήνα του, το οποίο τον άφησε εκτός παρκέ στα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς στην Ευρωλίγκα.

Ο Αμερικάνος με βέλγικο διαβατήριο μίλησε στο basketblodgεξηγώντας το πόσο σημαντικό είναι το να σε

υποστηρίζουν οι φίλαθλοι της ομάδα, ενώ ακόμα ανοίγει την καρδιά σου σε ίτι έχει να κάνει με το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας του. Τέλος αναφέρετε στην σημασία του αποκλεισμού του Ολυμπιακού ενόψει Α1, ενώ τέλος κάνει έναν μικρό απολογισμό της παρουσίας του Ολυμπιακού στην Ευρώπη φέτος.

Πως αισθάνεται ένας παίκτης όταν παίρνει τόσο πολύ αγάπη από τους οπαδούς, όπως εσύ σήμερα;

Είναι πολύ ωραίο το να παίρνεις τόση πολύ αγάπη. Ακόμα και όταν ήμουν εκτός, όλοι μου λέγανε πόσο πολύ τους εχω λείψει και πως ανυπομονούσαν να γυρισω. Οπότε όπως καταλαβαίνεις η υποστήριξη είναι φανταστική και εκτιμώ τον τρόπο με τον οποίο με κάνουν να αισθάνομαι.

Εσύ τώρα πως αισθάνεσαι;

Νιώθω εξαιρετικά. Όταν ήμουν όπως ήμουν και δεν ήξερα τι μου συμβαίνει, δεν ήξερα γιατί μου συμβαίνει αυτό και δεν είχα ενέργεια ήταν δύσκολο. Εκείνη την περίοδο ήμουν άλλος άνθρωπος. Τώρα έχω ενέργεια και είμαι φρέσκος, καθώς έλειπα τόσο καιρό και είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα.

Όταν ξεκίνησε η περιπέτεια της υγείας σου πως αισθάνθηκες;

Ήταν παράξενο να σου πω την αλήθεια. Αναρωτιόμουν γιατί αισθανόμουν έτσι και δεν είχα καθόλου ενέργεια. Δεν ήξερα τι μου συμβαίνει και έπρεπε να βρούμε τρόπο αντιμετώπισης. Στην αρχή πίστευα πως τραυματίστηκα. Στη συνέχεια αναρωτήθηκα πως απλά δεν ήμουν σε καλή «φόρμα» καθώς μόλις είχα επιστρέψει από τον τραυματισμό μου. Όλα αυτά τα συμπτρώματα δεν έφευγαν και μετά ανακαλύψαμε ότι είχα αυτόν τον οίο και έπρεπε πλέον να βρούμε θεραπεία. Από την μια βέβαια χάρηκα γιατί ήξερα τι είχα. Το μπάσκετ δεν το σκέφτηκα εκείνη την στιγμή.

Σωματικά όπως είπες είσαι μια χαρά. Μπασκετικά;

Αισθάνομαι πολύ καλά. Παρότι δεν έπαιζα, συνέχιζα τις ατομικές μου προπονήσεις. Μπορεί να μην μπορούσα να έρθω σε επαφή με κάποιον άλλο, όμως δούλευα ατομικά. Είμαι έτοιμος όπως πάντα και έχω αυτοπεποίθηση. Και θεωρώ πως μέσα μου έχω ακόμα πολλά τρίποντα.

Τι δεν πήγε καλά φέτος για τον Ολυμπιακό;

Χωρίς να θέλω να βρω δικαιολογίες, φέτος είχαμε αρκετές ατυχίες στην ομάδα. Εγώ, ο Πατρίκ (Γιανγκ), κάποια οικογενειακά προβλήματα του Πριντεζη, έπρεπε να βοηθήσουμε τους νέους παίκτες να προσαρμοστούν και όλα αυτά σε συνδιασμ’ο με το δύσκολο όμιλο έπαιξαν τον ρόλο τους. Ακόμα χάσαμε στην έδρα της Ζαλγκίρις και δύο φορές από την Μπάμπεργκ και θεωρώ πως αυτά μας κόστισαν την πρόκριση.

Σας ενοχλεί που ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε και εσείς όχι;

Είναι η πρώη φορά που τα πηγαίνουν καλύτερα από εμάς στην Ευρωλίγκα από όταν ήρθα εδώ. Φυσικά πιστεύω πως είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα. Εκείνοι βελτιώθηκαν και σίγουρα είχαν πιο εύκολο όμιλο. Θεωρώ πως θα είναι ωραία τα παιχνίδια παναθηναϊκός-Λαμποράλ Κούτσα, αλλά επίσης και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος θα είναι καλύτερα τα πράγματα και θα γίνουν όμορφα παιχνίδια.

Πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα να συγκεντρωθεί στην συνέχεια και στο πρωτάθλημα μετά από έναν τέτοιο αποκλεισμό στην Ευρωλίγκα, μετά από 11 σερί προκρίσεις;

Κοίτα ίσως και να μας βγει σε καλό καθώς θα έχουμε πιο πολύ χρόνο να ξεκουραστούμε και να ετοιμάσουμε κάποια πράγματα σαν ομάδα. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να τα δώσουμε όλα στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα