Κυρίαρχη η Μπασκόνια στο Βελιγράδι (vid)

Στις επιτυχίες επέστρεψε η Μπασκόνια, περνώντας από το Βελιγράδι με 70-63 εναντίον του Ερυθρού Αστέρα. Από την αρχή της αναμέτρησης, οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο είχαν τον έλεγχό της χωρίς ουσιαστικά να νιώσουν απειλή σε κάποιο σημείο, παρά το γεγονός ότι οι μαχητικοί «ερυθρόλευκοι» της Σερβίας έκαναν ουκ ολίγες φιλότιμες προσπάθειες να ανατρέψουν την εις βάρος κατάσταση. Τα συνολικά 20/59 σουτ των γηπεδούχων, άλλωστε, δε θα μπορούσαν να τους δώσουν πολλές ελπίδες.

Σε ηγέτες των Βάσκων αναδείχθηκαν οι Σέιν Λάρκιν και Ροντρίγκ Μπομπουά, με έκαστο να σκοράρει

16 πόντους, ενώ μαζί κέρδισαν 6 ριμπάουντ και μοίρασαν 6 ασίστ, για να τους συμπληρώσει ο Γιοχάνες Βόιγκτμαν με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς που επιχείρησε σε αρκετές περιπτώσεις να «σπρώξει» τους συμπαίκτες του σε ανατροπή, είχε 11 πόντους με 2/4 τρίποντα, ενώ πρώτος σκόρερ για το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς, ήταν με 12 πόντους ο Μάρκο Γκούντουριτς.

Το φιλμ

Οι Λάρκιν και Μπομπουά μπήκαν με αρκετή διάθεση στον αγώνα και πολύ νωρίς, χάρη στη δική τους συνεισφορά, η Μπασκόνια πήρε το πάνω χέρι (7-13 στο 6'). Ο Ντάνγκουμπιτς και ο Μίτροβιτς, ήταν οι παίκτες που θα επιχειρούσαν τουλάχιστον να μην εξαπλωθεί η «ζημιά» για τους γηπεδούχους, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το... φαινόμενο Μπλάζιτς που έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό, με τον Σλοβένο να κρατά τη διαφορά για την ομάδα του (15-22).

Ο Βόιγκτμαν μπήκε επίσης στην «εξίσωση» στο δεύτερο δεκάλεπτο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με ένα αντιαθλητικό φάουλ του Λάζιτς στον Λάρκιν, να φτάσει η απόσταση σε διψήφιο νούμερο στα πρώτα τέσσερα λεπτά της (19-29). Ο Γκούντουριτς και ο Γιόβιτς προσπάθησαν να «ξεκολλήσουν» τους Σέρβους από την «ανομβρία» στο σκοράρισμα, ο Λάρκιν όμως ήταν σε «κέφια». Εκτελώντας και δημιουργώντας ακόμη και για τον Μπούντινγκερ, εγγυήθηκε το ικανοποιητικό προβάδισμα που θα είχε η ομάδα του, κατευθυνόμενη στα αποδυτήρια (28-37).

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, εκείνος που θέλησε να αναλάβει πρωτοβουλία... ανατροπής ήταν ο Σιμόνοβιτς, που με πέντε συνεχόμενους πόντους έμοιαζε να «ζεσταίνει» συμπαίκτες και εξέδρα (33-40 στο 22'). Αντί του Λάρκιν, όμως, ο Μπομπουά θα ήταν ο «μπελάς» του Ερυθρού Αστέρα και με γκολ-φάουλ του Βόιγκτμαν, η «ψαλίδα» θα άνοιγε στο +14 για τους παίκτες του Αλόνσο, λίγο μετά τα μέσα της περιόδου (35-49). Ο φυσικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων», ωστόσο, ήταν αποφασισμένος για την αντεπίθεση και έδωσε έμπνευση στον Τζένκινς που πήρε το «όπλο» του και μείωσε στους πέντε πόντους, αναγκάζοντας 1.5 λεπτό πριν τη λήξη του δεκαλέπτου σε τάιμ άουτ την Μπασκόνια (48-53). Αυτό το τάιμ άουτ, μάλλον «αφύπνισε» τους Βάσκους, που απάντησαν με σερί 0-6 και διατήρησαν την κυριαρχία τους (48-59).

Ήταν δεδομένο πως οι παίκτες του Ράντονιτς και δη ο Σιμόνομιτς θα επέμεναν και ακόμη μία απόπειρα πραγματοποιήθηκε, για να φτάσει πάλι η διαφορά στο -5 και το ερώτημα πλέον να είναι αν μπορούσε τελικά ο Ερυθρός Αστέρας να απειλήσει πραγματικά την αντίπαλό του (61-66 στο 34'). Κάπου εκεί, όμως, στέρεψαν από λύσεις και η υποδειγματική άμυνά τους δεν «εξαργυρώθηκε», με το 63-70 στα 90 δεύτερα πριν το φινάλε να μοιάζει σίγουρο. Τα συνεχόμενα άστοχα τρίποντα των γηπεδούχων, ουσιαστικά, ήταν αυτά που κράτησαν το σκορ αυτό μέχρι το τέλος.

Δεκάλεπτα: 15-22, 28-37, 48-59, 63-70

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ουόλτερς, Ντάνγκουμπιτς 7, Μίτροβιτς 4, Λάζιτς 3, Σιμόνοβιτς 11 (2), Τζένκινς 9 (2), Γκούντουριτς 12 (2), Γιόβιτς 7 (1), Κούζμιτς 3, Μπιέλιτσα 7

Μπασκόνια (Αλόνσο): Λάρκιν 16 (1), Ακόνιον, Βόιγκτμαν 11 (1), Χάνγκα, Μπομπουά 16 (3), Μπλάζιτς 7 (1), Ντιοπ 4, Τιλί 3 (1), Σενγκέλια 6, Μπούντινγκερ 7, Λουζ

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα