Κώστας Παπανικολάου στο Basketblog: «Εμείς έχουμε τον Σπανούλη...»

Μια χαμένη «μάχη», δε σημαίνει αυτόματα και την ήττα στον «πόλεμο». Αυτό απέδειξε ο Ολυμπιακός στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, όπου μπήκε αποφασισμένος για το «διπλό» που θα του ξαναέδινε το πλεονέκτημα έδρας και ο μεγάλος του «σημαιοφόρος», ήταν παρών για να του το χαρίσει. Το buzzer beater του Βασίλη Σπανούλη, το οποίο

ήταν η «απάντηση» στο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη, δίνει ξανά τον πρώτο λόγο στους «ερυθρολεύκους», με αρκετούς νωρίτερα να έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Εκείνος, ολοκλήρωσε τον αγώνα, όντας μέσα στους πέντε που εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην τελευταία φάση του αγώνα και πέραν των εννέα του πόντων, η προσφορά του ήταν εξίσου πολύτιμη στο να φανούν οι Πειραιώτες δυναμικοί και να διεκδικήσουν την ολική επαναφορά.

Ο Κώστας Παπανικολάου, εξηγεί στο Basketblog.gr το πώς ο Ολυμπιακός έφτασε στο break-to-break, μιλώντας για το ποια ήταν η αντίδραση της ομάδας του, αμέσως μετά την ήττα στον πρώτο τελικό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Αναφέρεται στις στιγμές του buzzer beater του Σπανούλη, ενώ επισημαίνει την ανάγκη να παραμείνουν άπαντες «προσγειωμένοι», εν όψει της συνέχειας της σειράς.

Κώστα, πετύχατε το break-to-break σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Πέρα από το buzzer beater του Σπανούλη, τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στο «διπλό»;

Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και για το λόγο αυτό, επιβάλαμε το δικό μας ρυθμό σε ολόκληρο το 40λεπτο. Εκτελέσαμε εξαιρετικά, επίσης, το πλάνο που μας είχε δώσει ο προπονητής μας για το παιχνίδι αυτό. Στην ουσία, σήμερα ήμασταν σωστοί στα μικρά κομμάτια που κάνουν τη διαφορά, μην έχοντας κάνει σωστή δουλειά σε αυτά στον πρώτο τελικό. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει ένα μεγαλύτερο προβάδισμα στη διάρκεια του αγώνα, από τη στιγμή που ήμασταν καλύτεροι, αλλά κι ο Παναθηναϊκός διαθέτει μεγάλες προσωπικότητες. Το απέδειξε, άλλωστε, στο τέλος, αλλά εμείς έχουμε τον Βασίλη, ο οποίος έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα να κάνει κι έφερε τη σειρά πίσω στο ΣΕΦ.

Φτάνοντας στο buzzer του Σπανούλη, από τη στιγμή που τον βλέπετε να πιάνει την μπάλα μέχρι εκείνη που βάζει το τρίποντο της νίκης σας, τι είναι αυτό που σκέφτεστε για τον ίδιο και ποια ήταν η αντίδρασή σας στο τέλος, όταν η μπάλα κατέληξε στο καλάθι;

Δεν είναι θέμα σκέψης, είναι ένα σουτ που ο Βασίλης έχει κάνει άπειρες φορές όχι μόνο σε αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις. Νιώθει αυτοπεποίθηση η ομάδα, αλλά και ο ίδιος όταν φτάνει το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο. Εμείς, από τη δική μας πλευρά στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να έχουμε τις κατάλληλες αποστάσεις, ώστε να έχει ολόκληρο τον χώρο για το σουτ χωρίς να υπάρξει βοήθεια, διαθέτοντας στη συνέχεια τη δυνατότητα για ένα tip ή ένα «φόλοου» για την περίπτωση, όπου δεν είναι εύστοχο το σουτ. Το τελευταίο που μας απασχολεί, πάντως, είναι το τι σκεφτόμαστε εκείνη τη στιγμή. Το πιο σημαντικό, είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα σε μια δύσκολη έδρα και αντιδράσαμε άμεσα, μετά την ήττα μας στο πρώτο ματς. Όλα ξεκινούν πάλι από την αρχή.

Ποιο ήταν το «κλίμα» που επικρατούσε στην ομάδα, προετοιμάζοντας το δεύτερο ματς;

Έχουμε πάντοτε αυτοπεποίθηση, ακόμη κι όταν χάνουμε την έδρα μας, κάτι που έγινε πριν λίγες μέρες. Κάτι τέτοιο, μας δίνει τη δυνατότητα να ετοιμαζόμαστε κατάλληλα στο αγωνιστικό και το ψυχολογικό κομμάτι και να δείχνουμε χαρακτήρα σε τέτοιες καταστάσεις. Τονίζω, ότι η σειρά είναι απλά στα ίσια.

Όπως ανέφερες, η σειρά ήρθε στα ίσια κι έχετε ξανά το πλεονέκτημα της έδρας, επισττρέφοντας στο ΣΕΦ. Τι πρέπει να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό;

Μπορεί να κερδίσαμε σήμερα, αλλά δεν τελείωσε τίποτα για το θέμα του τίτλου, ούτε άλλαξε η προσέγγισή μας στους τελικούς. Ακόμη κι αν χάναμε, δε θα είχε τελειώσει η σειρά. Συνεχίζουμε, επομένως, να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα, ώστε να φανούμε το ίδιο δυναμικοί και αποφασιστικοί στο επόμενο παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα