Κολέ: "Στόχος μας είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Την κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 που θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο, έθεσε ως κύριο στόχο της Γαλλίας ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της, Βενσάν Κολέ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, επισημαίνοντας ωστόσο πως η ομάδα του δεν θα έχει εύκολο έργο, καθώς θα πρέπει πρώτα να κερδίσει την πρόσκριση από το δύσκολο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θα ξεκινήσουμε προετοιμασία ένα μήνα πριν από το Προολυμπιακό τουρνουά και ίσως να μην έχουμε όλους τους παίκτες από το ξεκίνημα, αλλά θα τους έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μαζί μας. Αν οι ομάδες τελειώσουν ακριβώς πριν από το τουρνουά, δεν θα χρειάζεται να κάνουν προετοιμασία οι παίκτες μας που αγωνίζονται σε αυτές, αν τελειώσουν νωρίτερα θα έρθουν στη δική μας προετοιμασία. Το πιο σημαντικό δεν είναι ο χρόνος που θα έρθουν, αλλά το κίνητρο. Και γνωρίζω ότι οι παίκτες μας είναι πολύ “διψασμένοι” για να παίξουν σε αυτό του τουρνουά.

Σε κάθε περίπτωση, θα βρούμε τον τρόπο να είμαστε έτοιμοι, διότι πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση για την ομάδα. Τα πήγαμε καλά τα τελευταία δυο – τρία χρόνια και ακόμη και αν το χρώμα του μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ 2015 δεν ήταν αυτό που θέλαμε, θα πρέπει να μείνουμε σε αυτήν τη γραμμή και το επόμενο καλοκαίρι.

Ο κύριος στόχος μας είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φυσικά, χρειάζεται να προκριθούμε πρώτα και θα είναι δύσκολο το Προολυμπιακό τουρνουά, γιατί προκρίνεται μόνο μία ομάδα από κάθε γκρουπ των έξι. Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη το δικό μας γκρουπ, ξέρουμε ήδη ότι όλοι οι αντίπαλοι είναι σκληροί. Αλλά έχουμε τις ελπίδες μας και έναν ξεκάθαρο στόχο. Θέλουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς και να πάρουμε ένα μετάλλιο. Οπότε δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προκριθούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα