Καθοριστική "μάχη" στο Λαύριο

Στο "σπίτι" τους αγωνίζονται οι ομάδες που οδηγούν την κούρσα της Α2 στην αυριανή (Σάββατο 14/3) 19η αγωνιστική και προβάλουν ως τα φαβορί για την κατάκτηση της ανόδου. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα έχουν εύκολο έργο, κόντρα σε ιδιαίτερα δυνατούς αντιπάλους, ενώ στην "ουρά" κορυφώνεται η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο πιο... χαλαρός από όλους είναι πάντως ο Αρκαδικός ο οποίος δεν αγωνίζεται καθώς θα κερδίσει με 20-0 το ματς με τον Ηλυσιακό που αποσύρθηκε. Αναλυτικά:

ΛΑΥΡΙΟ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Πολύ σημαντικό

παιχνίδι στο Λαύριο, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται το Λαύριο. Οι γηπεδούχοι που μετράνε τέσσερις σερί ήττες και βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, φιλοδοξούν να κάνουν ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στο... όνειρο της ανόδου. Η αποστολή τους πάντως είναι ιδιαίτερα δύσκολη κόντρα στην ανεβασμένη Λιβαδειά (5 σερί νίκες), η οποία έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες και ονόματα και είναι ικανή να κάνει τη ζημιά. Βέβαια, μεγάλο πλήγμα για τους φιλοξενούμενους αποτελεί η τιμωρία του Γιάννη Γκαγκαλούδη. Ο... αναμορφωτής των Βοιωτών τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική από την ΕΟΚ και η Λιβαδειά θα στερηθεί την πολύτιμη βοήθεια του... Το ενδιαφέρον πάντως είναι τεράστιο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο θεωρείται καθοριστικό για τη συνέχεια και αναμένεται να προσφέρει συγκινήσεις στους φιλάθλους που αναμένεται να γεμίσουν το κλειστό του Λαυρίου.

ΚΑΒΑΛΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ: Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για τη Καβάλα (μετά από αυτό με τον Φίλιππο), η οποία φιλοξενεί στο κλειστό της Καλαμίτσας τον Εθνικό με στόχο να πετύχει την 13η σερί επιτυχία της και να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η Ένωση έχει ανεβασμένη ψυχολογία και με "όπλο" την έδρα της είναι το μεγάλο φαβορί για τη συνάντηση κόντρα σε έναν άκρως επικίνδυνο αλλά... λαβωμένο αντίπαλο. Οι Πειραιώτες ενδέχεται να στερηθούν των υπηρεσιών των τραυματισμένων Δεμερτζή και Παπαδιονυσίου, ενώ αντίθετα επανέρχονται στην δωδεκάδα οι Ψυλέας και Ζούμπος.

ΟΦΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Ματς - φωτιά για την σωτηρία στη Κρήτη. Ο ΟΦΗ κοντράρεται με τον Ηρακλή, με τις δύο ομάδες να θέλουν απεγνωσμένα τους δύο βαθμούς. Οι γηπεδούχοι είναι σε σαφώς καλύτερη μοίρα και με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την καλή εμφάνιση (παρά την ήττα) με τον Αρκαδικό θα επιδιώξουν να πάρουν το "δίποντο" που θα τους φέρει μια ανάσα από την εξασφάλιση της παραμονής. Ο "Γηραιός" παρά τη νίκη του στον Λαγκαδά, παραμένει στριμωγμένος στα... σχοινιά και θα επιδιώξει μια δεύτερη σερί νίκη που θα του προσφέρει βαθμολογική ανάσα και θα αυξήσει σημαντικά τις ελπίδες του να διατηρηθεί στην Α2, σε μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη για αυτόν.

ΑΕΤΟΣ - ΨΥΧΙΚΟ: Στο κλειστό του Στρέφη ο Αετός υποδέχεται το... πληγωμένο Ψυχικό σε ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι. Η ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα παρουσιάζει μια εξαιρετική σταθερότητα φέτος, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και παρότι έχει σε αυτό το ματς τον τίτλο του "αουτσάιντερ" προβάλει ως ένα μεγάλο εμπόδιο για το Ψυχικό. Οι φιλοξενούμενοι με τρεις ήττες στα τελευταία παιχνίδια έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση της προνομιούχου δεύτερης θέσης και παίζουν ουσιαστικά το τελευταίο τους χαρτί για να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες ανόδου τους έχουν απομείνει. Μεγάλο είναι το κίνητρο και για τον Αετό, ο οποίος με νίκη "αγκαλιάζει" την παραμονή του. Αμφίβολη από πλευράς γηπεδούχων η συμμετοχή του Πέτρουλα, ενώ από το Ψυχικό δεν θα αγωνιστεί ο τραυματίας Πάνου.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στον Λαγκαδά. Ο τοπικός Ερμής έχει χάσει ουσιαστικά τις ελπίδες του για σωτηρία (όχι τις μαθηματικές), σε αντίθεση με το Παγκράτι που "καίγεται" για τους δύο βαθμούς καθώς έτσι θα εξασφαλίσει - εκτός δραματικού απροόπτου - την παραμονή του. Ο Ερμής δείχνει ανταγωνιστικός στα τελευταία παιχνίδια και σίγουρα δεν θα πέσει... αμαχητί, με τους "ροσονέρι" πάντως να είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, δεδομένου και του μεγαλύτερου κίνητρου που έχουν αλλά και της ποιότητας τους σαν ομάδα. Χωρίς τον τραυματία Ψαρόπουλο θα αγωνιστεί το Παγκράτι.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Στη Βέροια ο Φίλιππος παίζει το σημαντικότερο - μέχρι στιγμής - παιχνίδι του στο πρωτάθλημα. Κόντρα στην ισχυρή, αλλά εκτός του στόχου της ανόδου Δόξα Λευκάδας, η ομάδα της Ημαθίας θέλει να κάνει μια μεγάλη νίκη και να διατηρηθεί, έστω και οριακά μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Παράλληλα ο Φίλιππος εύχεται και ήττα του Ηρακλή στη Κρήτη, μιας και αυτός δείχνει να είναι ο βασικός του αντίπαλος για την αποφυγή της τρίτης θέσης που οδηγεί στην Β΄ Εθνική. Υπό άλλες συνθήκες η Δόξα θα ήταν το μεγάλο φαβορί, όμως δείχνει να έχει χάσει το κίνητρο του πρωταθλητισμού, μετά και την ήττα στη Λιβαδειά. Πάντως οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, καθώς υπερτερούν σε ποιότητα και βάθος ρόστερ σε σχέση με τον αντίπαλο. Προμηνύεται δυνατό και "κλειστό" ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα