Ιστορία... και στη δημιουργία από Σπανούλη!

Πριν από μία εβδομάδα, γινόταν ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκα μετά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που ξεπερνούσε τους 3.000 πόντους στη διοργάνωση, αλλά το σκορ δεν είναι ο μοναδικός τομέας, όπου διακρίνεται. Ο Βασίλης Σπανούλης, έμελλε να γράψει άλλη μία «χρυσή» σελίδα ιστορίας για τον εαυτό του και αυτή την φορά, στον τομέα των ασίστ, καθώς έγινε ο δεύτερος κορυφαίος για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Με τις 9 ασίστ που μοίρασε στο πρώτο ημίχρονο του ματς με την Μπασκόνια, ο αρχηγός του Ολυμπιακού

ξεπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά. Ο «τσάρος» είχε ολοκληρώσει την ένδοξη καριέρα του με 977 ασίστ και σήμερα (27/10) είδε το τρομερό αυτό νούμερο να «σπάει» από τον «Kill Bill», ο οποίος έχει αποδειχθεί και ιδανικός δημιουργός με την πάροδο των χρόνων. Παράλληλα, κατάφερε να «σπάσει» το προσωπικό του ρεκόρ σε ασίστ σε ένα ματς, ξεπερνώντας κατά πολύ τις 10 που είχε δώσει σε ένα ματς με τη Λιμόζ την περασμένη σεζόν.

Τελευταίο «εμπόδιο» είναι αυτό του Δημήτρη Διαμαντίδη, αν και λίγο πιο δύσκολο, με τον εμβληματικό ηγέτη του Παναθηναϊκού να τελειώνει στις 1.255. Ο Σπανούλης, έχει παράλληλα τη δυνατότητα να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκα με τουλάχιστον 3.000 πόντους και 1.000 ασίστ.

Το σίγουρο είναι, ότι η κορυφαία τριάδα παραμένει... ελληνική.

Keywords
Τυχαία Θέματα