Η βεντέτα Ουζίρι-Πιρς και οι... αμφίβολοι Έβανς-Γκριν

Πέρσι τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25.000 δολαρίων για την ατάκα του «γ....ε το Μπρούκλιν» στο «Jurassic Park», όπως λέγεται η «πλατεία» που έχει στηθεί έξω από τη έδρα των Ράπτορς, ώστε να παρακολουθεί το κοινό τους αγώνες των πλέι-οφς. Ο Μασάι Ουζίρι είχε απολογηθεί για το υβριστικό σύνθημα κατά των Νετς, το οποίο πάντως, δεν ενέπνευσε τους παίκτες του, οι οποίοι αποκλείστηκαν στο 7ο ματς του 1ου γύρου με τάπα του Πολ Πιρς στον Κάιλ Λάουρι! Ο Πιρς άφησε το Μπρούκλιν το καλοκαίρι για την Ουάσινγκτον και η φετινή ποστ-σίζον

τον βρήκε και πάλι απέναντι στους Καναδούς. Η απάντησή του ήταν οι 20π. στην πρεμιέρα της σειράς, που επέτρεψε στους Ουίζαρντς να κάνουν το «μπρέικ» και να πάρουν προβάδισμα με 1-0, αλλά η κόντρα καλά κρατεί.

Ο τζένεραλ μάνατζερ του Τορόντο, όμως, δεν παρέλειψε να απαντήσει στην αρχική τοποθέτηση του βετεράνου φόργουορντ, λέγοντας «δεν δίνω δεκάρα (σ.σ.: χρησιμοποιώντας τη λέξη «shit») για όσα λέει ο Πιρς». Ο τελευταίος είχε δηλώσει πριν την έναρξη της σειράς πως παρά το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον είχε ρεκόρ 0-3 στην κανονική περίοδο με το Τορόντο, δεν φοβάται τους Ράπτορς, εξηγώντας πως «δεν έχουν αυτό το κάτι». Και συμπληρώνοντας πως «δεν τα πήγαμε καλά μαζί τους στην ρέγκιουλαρ-σίζον, αλλά δεν με τρομάζουν και δεν με κάνουν να λέω ότι δεν έχουμε τύχη εναντίον τους». Ο Ουζίρι δεν έχει τιμωρηθεί και φέτος, αν και ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ αποκάλεσε τα λόγια του «ακατάλληλα». Μάλιστα, ο GM των Καναδών θέλησε να έχει την τελευταία λέξη, δηλώνοντας πως «δεν έχω αρκετά χρήματα για να απαντήσω καταλλήλως στον Πιρς»... Η 2η αναμέτρηση αναμένεται με ενδιαφέρον εντός κι εκτός παρκέ.

Το 2ο ματς της δικής του σειράς κοιτάζει με αγωνία και ο Ταϊρίκ Έβανς. Ο γκαρντ των Πέλικανς δεν χάρηκε ιδιαιτέρως το ντεμπούτο του στα πλέι-οφς, όχι μόνο γιατί η Νέα Ορλεάνη ηττήθηκε στο Γκόλντεν Στέιτ. Αλλά και γιατί αγωνίστηκε μόλις 11 λεπτά, λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Ο πρώην γκαρντ των Κινγκς είναι αμφίβολος για το επόμενο παιχνίδι, καθώς υποβάλλεται ακόμη σε εξετάσεις, μετά τη συγκρουσή του με τον Αντρέ Ιγκουοντάλα. Ο Έβανς τόνισε αμέσως μετά πως «άκουσα ένα ''κρακ''», προσθέτοντας ότι «δεν είχα νιώσει ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν»... Ο Αμερικανός αποχώρησε από την «Oracle Arena» χωρίς τη βοήθεια πατερίτσας ή συμπαικτών και πιθανή απουσία του προκαλεί ήδη μελαγχολία στους ανθρώπους των Πέλικανς, οι οποίοι μέσα στη σεζόν στερήθηκαν για εβδομάδες τις υπηρεσίες των Άντονι Ντέιβις και Τζρου Χόλιντεϊ. Ο Έβανς κατέληξε ότι «δεν είμαι ακόμη σίγουρος αν θα παίξω στο 2ο ματς», ενώ κάτι αντίστοιχο δήλωσε και ο προπονητής του, Μόντι Ουίλιαμς, που συμπλήρωσε πως «μάθαμε να κάνουμε προσαρμογές όλη τη σεζόν και αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια, αν ο Ταϊρίκ δεν είναι σε θέση να μας βοηθήσει»... Ο Έβανς είχε φέτος ένα εκπληκτικό ματς κόντρα στους Ουόριορς (στο βίντεο παρακάτω) με 34π..

Στο μεταξύ, το μυαλό του στη συνέχεια της σειράς με τη Νέα Ορλεάνη έχει και ο Ντρέιμοντ Γκριν, πατά τις φήμες ότι το καλοκαίρι θα μετακομίσει στους Πίστονς. Ο εκπληκτικός φέτος φόργουορντ των Ουόριορς, που είναι και φαβορί για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν, έχει γεννηθεί στο Ντιτρόιτ και έχει φοιτήσει στο τοπικό Μίσιγκαν Στέιτ. Ο σταρ των Πίστονς, Αντρέ Ντράμοντ, έγραψε στο twitter πως «θέλω τον Γκριν στην ομάδα μου», αλλά εξήγησε πως αυτό είναι επιθυμία του, αλλά δεν το θεωρεί πιθανό... Άλλωστε, ο ιδιοκτήτης των Ουόριορς, Τζο Λακόμπ, έχει ξεκαθαρίσει πως θα υπερβεί ακόμη και το σάλαρι-καπ για να διατηρήσει το ρόστερ χωρίς απώλειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα