Η συνέντευξη τύπου της Team USA (pics+vid)

Την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Πέμπτη (4/8), η Εθνική των ΗΠΑ, ενόψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Εκτός από τον αρχηγό της ομάδας, Καρμέλο Άντονι, και τον Κέβιν Ντουράντ, οι υπόλοιποι 10 παίκτες θα βρεθούν για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση, με κάποιους από αυτούς να δηλώνουν ιδιαίτερα αγχωμένοι.

Συγκεκριμένα ο ΝτεΆντρε Τζόρνταν δήλωσε αγχωμένος, όχι όμως για

τους αγώνες, αλλά για την τελετή έναρξης λέγοντας: «Δεν θέλω να γλιστρήσω, δεν θέλω να ιδρώσω πολύ, γιατί ξέρω ότι όλοι μου η οικογένεια και οι φίλοι θα παρακολουθούν από το σπίτι».

Παράλληλα ανησυχία προκαλεί, στους πρωτάρηδες, και το γεγονός ότι πρέπει να παίξουν με τους κανόνες της FIBA και όχι του ΝΒΑ που έχουν συνηθίσει, υποστηρίζοντας ότι χρειάστηκαν πολύ προπόνηση για να καταφέρουν να υιοθετήσουν τους «ξένους» προς αυτούς κανονισμούς.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ, Μάικ Σιζέφσκι, στις δηλώσεις του στάθηκε στον σεβασμό που τρέφει η ομάδα του για το παγκόσμιο μπάσκετ:

«Μπορεί να είμαστε μαζί, μικρό χρονικό διάστημα, όμως δεθήκαμε πολύ καλά, έχοντας τον απαραίτητο σεβασμό για το παιχνίδι, και για την παγκόσμια κοινότητα. Ξέρουμε ότι υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες από όλο τον κόσμο. Πάνω από το 20% των παικτών του NBAπλέον προέρχονται από άλλες χώρες, και έτσι υπάρχει μεγάλος σεβασμός για το παιχνίδι και ελπίζουμε να τον δείξουμε με τον τρόπο που θα αγωνιστούμε εδώ, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο».

Στην συνέχεια μίλησε και για τον πρώτο αγώνα που θα δώσει η ομάδα του, απέναντι στην Κίνα την Κυριακή (7/8) τα ξημερώματα στη 1:00, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί στα φιλικά να νίκησαν με τεράστια διαφορά, αυτό όμως δεν θα πρέπει να τους εφησυχάζει.

«Δεν πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι σκεφτόμενοι ότι τους νικήσαμε με Χ πόντους διαφορά, γιατί πρόκειται να μας μελετήσουν, όπως θα κάνουμε και εμείς. Πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στα ριμπάουντ και να περιορίσουμε τα λάθη μας. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να περάσουμε καλά και να το απολαύσουμε. Αυτό είναι που θα μας φέρει τις νίκες».

Ο Καρμέλο Άντονι με τη σειρά του δήλωσε:

«Για μένα το να είμαι εδώ και να μπορώ να εκπροσωπώ τις ΗΠΑ για τέταρτη φορά, είναι τιμή, είναι ευλογία. Ως αρχηγός και εκπροσωπώντας όλες αυτές τις 4 ομάδες, έχω ως στόχο να βοηθήσω και να οδηγήσω αυτή την ομάδα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στο να απολαύσει την διαδικασία και το ταξίδι».

Πάτυ Παναγιωτοπούλου

Coack K and @Carmeloanthony are ready to lead @USABasketball to victory at #Rio2016!https://t.co/qJdFD6B6Zu

— U.S. Olympic Team (@TeamUSA) August 5, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα