Η μοίρα των κόουτς...

Μια κακή ευρωπαϊκή εβδομάδα πέρασε για τις ελληνικές ομάδες σε Champions League και Eurocup, καθώς και οι 3 εκπρόσωποι μας αποκλείστηκαν. Σε ότι αφορά, όμως στην πρώτη διοργάνωση Αρης και ΑΕΚ δεν είναι μόνο ότι αποκλείστηκαν, αλλά δεν έπεισαν ότι μπορούσαν για κάτι παραπάνω με τις εμφανίσεις τους. Ο μεν "κίτρινοι" του Βορρά

πήγαν με μηδέν πλεονέκτημα στη Λυών για να αντιμετωπίσουν τη Βιλερμπάν και κατάφεραν να αποκλειστούν από το ημίχρονο, καθώς γνώρισαν την ήττα με 81-67, με τη διαφορλα να είχε αγγίξει ακόμα και τους 26 πόντους! Η δε "βασίλισσα" έδειξε να έχει αφήσει το στέμμα της στο αεροδρόμιο, καθώς το... ελαφρύ 69-68 του ΟΑΚΑ, δε φάνηκε αρκετό για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μονακό και να βρεθεί στους "8" του θεσμού.

Μετά από αποκλεισμούς συνήθως υπάρχουν γκρίνιες και οι γκρίνιες φέρνουν κινήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα η πιο εύκολη λύση για έναν πρόεδρο είναι να αλλάξει προπονητή και για να τονώσει το ηθικό της ομάδας και γιατί κοστίζει λιγότερο από το να αλλάξει 12 παίκτες! Στις περιπτώσεις των δύο "κίτρινων" πάγκων, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν απίθανο να μη γίνει κάποια κίνηση, σε μία από τις δύο ή και στις δύο ομάδες, άμεσα. Στην περίπτωση του Δημήτρη Πρίφτη τα πράγματα είναι κάπως περίπλοκα, καθώς ο Ελληνας κόουτς δεν έχει κάποιο τεράστιο μπάτζετ να διαχειριστή και κατ' επέκταση με αλχημείες έφτιαξε ένα σοβαρό Αρη, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα πολλά, όμως, κενά διαστήματα, τα μπλακ άουτ της ομάδας σε αρκετά παιχνίδια ειδικότερα το τελευταίο διάστημα δείχνουν να μην είναι σταθερή η θέση του στον πάγκο του Αρη.

Σε ότι αφορά τον κόουτς της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβντς, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Εδώ υπάρχει μπάτζετ και είναι αρκετό, υπάρχει η άνεση για μεταγραφικές κινήσεις από τη διοίκηση της ομάδας, αλλά όπως όλα δείχνουν οι επιλογές του Σλοβένου δεν ήταν οι ιδανικές για να γίνει η Ενωση "βασίλισσα" ξανά! Αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Αρη, αποκλεισμός στο Champions League από την άπειρη Μονακό στη φάση των "16", μπορεί να βρίσκεται στην 3η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά οι εμφανίσεις της ομάδας δεν έχουν πείσει ούτε τον πιο αισιόδοξο φίλο της, ότι μπορεί στο μέλλον να κάνει το βήμα παραπάνω. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την γκρίνια που επικρατεί σε κερκίδα και ΜΜΕ δείχνουν ότι πολύ δύσκολα οι δύο τεχνικοί θα τελειώσουν τη χρονιά στους πάγκους που ξεκίνησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα