Η Γαλατά.. παίρνει μαζί της τη Ζαλγκίρις (vid)

Η Γαλατασαράι δεν τα παρατάει, παραμένει δυνατή εντός όπως έδειξε με το 87-79 επί της Ζαλγκίρις που μάλλον... παρασύρει μαζί της τους Λιθουανούς, αφού με 5 νίκες πλέον οι Τούρκοι και μένοντας στις 6 η Ζαλγκίρις δύσκολα τρέφουν ελπίδες πρόκρισης. Φιτιπάλντο, Γκιουλέρ και Πλάις η τριπλέτα που πρωταγωνίστησε στην επιτυχία των Τούρκων

Απόλυτα μοιρασμένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Η Γαλατά άρχισε με πρόθεση να εκμεταλλευτεί τον Πλάις, το έκανε στην επίθεση όταν στο 11-6 του 5ου λεπτού ο Γερμανός είχε 6 πόντους, όμως, στην άμυνα το πλήρωσε

αφού οι Λιθουανοί είχαν ήδη πάρει πέντε επιθετικά ριμπάουντ και έμεναν μέσα στο παιχνίδι.
Η εντολή του Γιασικεβίτσιους για πίεση σε όλο το γήπεδο απέδωσε, "μπλόκαρε" τον αντίπαλο και με σερί 9-2 η Ζαλγκίρις πέρασε με 15-13 στο 8'30'', με τον Μότουμ να έχει αναλάβει δράση στην επίθεση. Η περίοδος έληξε ισόπαλη με 17-17 και αυτή ήταν η πιο δίκαιη εξέλιξή της.

Οι Λιθουανοί το... παράκαναν με την πίεσή τους στον αντίπαλο και μόλις στο 12' είχαν συμπληρώσει τα 5 φάουλ της δεύτερης περιόδου στέλνοντας από νωρίς τη Γαλατά στις βολές και αναγκαστικά χαλαρώνοντας την άμυνά τους. Η άμυνα της Γαλατά, όμως, ήταν η πρωταγωνίστρια στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Εχοντας βελτώσει το σημαντικό της πρόβλημα στα ριμπάουντ και κλείνοντας αποτελεσματικά το μακρινό σουτ της Ζαλγκίρις, οι Τούρκοι με σερί 8-2 μέχρι το 14' προηγήθηκαν με 25-19. Η επιθετική άνοδος του Γκιουλέρ έφερε τη Γαλατά στο +8, 34-26 στο 17' και το 40-34 στη λήξη του ημιχρόνου ήταν δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στην δεύτερη περίοδο, με την Γαλατά να βγάζει ενέργεια και την Ζαλγκίρις να μοιάζει εγκλωβισμένη.

Ο Φιτιπάλντο ήταν ο πρωταγωνιστής τη Γαλατά στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους και με δικά του τρίπoντα έκοψε τη φόρα της Ζαλγκίρις και κράτησε την ομάδα του στο +7, 46-39, για να έρθει ο Κοκσάλ με τον ίδιο τρόπο, ένα τρίποντο και να φέρει την πρώτη διψήφια διαφορά στον αγώνα με το 49-39 στο 23'.

Η Ζαλγκίρις είχε βρει ρυθμό στην άμυνα, ο Μότουμ με τον Λίμα έδιναν τις επιθετικές λύσεις και στο 25', οι Λιθουανοί είχαν κάνει ένα σερί 7-0 και είχαν πλησιάσει σε απόσταση σουτ 49-46. Και πάλι ο Φιτιπάλτο με τρίποντο έδωσε τη λύση για την Γαλατά, ο Σιλμπ τον μιμήθηκε και αργά αλλά σταθερά οι παίκτες του Αταιμάν έχτισαν και πάλι τη διαφορά.

Στο 28' το σκορ ήταν στο 59-49 και το δεκάλεπτο έληξε με 67-55 για την Γαλατά. O Μιλάκνις ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για τη Ζαλγκίρις στην τελευτάι περίοδο και στο 32' με δύο τρίποντα την είχε φέρει στο 66-62. Οι Λιθουανοί ξαναπάτησαν στα πόδια τους και ήρθε ο Γιανκούνας με ένα προσωπικό σερί στο πρώτο του ξέσπασμα στο παιχνίδι, να φέρει την ομάδα του στον πόντο, με το 69-68 στο 35'.

Ο Γκιουλέρ ήταν... μια ομάδα μόνο του για την Γαλατά και στο 36' την έφερε και πάλι σε μια μικρή απόσταση, δημιουργώντας με προσωπικές ενέργειες το 74-68. Ο αγώνας εξελισσόταν σε μονομαχία Γκιουλέρ - Γιανκούνας, με τον Λιθουανό να κάνει το 74-73 και τον Τούρκο ξανά να δίνει ανάσα στη Γαλατά με 78-73 στο 38' προμηνύοντας ένα δραματικό φινάλε.

Η Γαλατά αποδείχτηκε πιο ψύχραιμη στις λεπτομέειες, τα σουτ της ανάκαμψης που επιχείρησε η Ζαλγκίρις δε μπήκαν και οι Τούρκοι πανηγύρισαν τελικά τη νίκη.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Αταμάν): Μίτσοφ 11(1), Φιτιπάλντο 21(4), Τάιους 5, Σιλμπ 7(1), Αράρ, Πλάις 17, Ντέι 2, Γκιουλέρ 16(3), Ντίμπλερ, Κοκσάλ 8(2)


ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 5(1), Λεκαβίτσιους 11(1), Βέστερμαν 10(2), Σεϊμπούτις, Μότουμ 18(1), Γιανκούνας 14, Γιαβτόκας 3, Μιλάκνις 6(2), Λίμα 8, Καβαλιάουσκας, Ουλανόβας 4

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Τα highlights της αναμέτρησης:

Keywords
Τυχαία Θέματα