Η φυσική εξέλιξη μιας... MVP

Όσο περνούν τα χρόνια, το άστρο της Άρτεμης Σπανού λάμπει όλο και περισσότερο. Η Ροδίτισσα φόργουορντ δεν σταματά να δίνει τα διαπιστευτήριά της τόσο στο πανεπιστήμιο Ρόμπερτ Μόρρις, στο οποίο αγωνίζεται όσο και στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα δείχνοντας πως είναι έτοιμη να αποτελέσει την επόμενη ηγέτιδα της Εθνικής ομάδας Γυναικών.

Η αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Σπανού καθώς η ανάδειξή της σε MVP του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος (β' κατηγορία) Νέων Γυναικών ήταν απλά… φυσιολογική εξέλιξη.

Και πώς να χάσει τη συγκεκριμένη διάκριση όταν ολοκλήρωσε το τουρνουά έχοντας 20.4 πόντους, 12.6 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 1.9 κλεψίματα; Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ηγήθηκε όλων (!) των στατιστικών κατηγοριών της "γαλανόλευκης" αποτελώντας το "Α" και το "Ω" για την ομάδα του Θάνου Σόφτση.

Τα πάντα, όμως, ξεκίνησαν πέρσι το φθινόπωρο στο Ρόμπερτ Μόρρις, εκεί όπου η Σπανού ξεκίνησε να ξεδιπλώνει το πλούσιο ταλέντο της. Η εξέλιξή της ήταν εντυπωσιακή. Χωρίς να χρειαστεί το παραμικρό διάστημα προσαρμογής κυριάρχησε από τις πρώτες, κιόλας, αγωνιστικές αποδεικνύοντας πως η μετακίνησή της στην Αμερική ήταν μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το γεγονός ότι τελείωσε την σεζόν (ως δευτεροετής) έχοντας νταμπλ νταμπλ (16.8 πόντοι, 10.8 ριμπάουντ) τα λέει όλα. Έτσι… "ανάγκασε" τους ειδικούς να την συμπεριλάβουν στην καλύτερη πεντάδα της περιφέρειά της (All-NEC).

Όλοι, πλέον, μιλούν για την Σπανού τονίζοντας πως το νέο μεγάλο αστέρι της Ελλάδας είναι έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του και να καθηλώσει όλους τους εραστές της πορτοκαλί μπάλας. Και όχι άδικα!

Keywords
Τυχαία Θέματα