Η Εθνική της επόμενης ...10ετίας!

Πάει το καλοκαίρι για τις μικρές Εθνικές ομάδες λοιπόν. Αυτές εννοώ που είναι σε άμεση επαφή με την ανδρών και είναι μια γενιά πίσω πάνω κάτω και θα αποτελέσουν τον επόμενο πυρήνα της. Δεν αναφέρομαι στις μικρότερες όπως την παίδων. Και η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ δείχνει ότι έχει μετά από χρόνια μια εξαιρετική και γεμάτη φουρνιά . Και ενώ έχουμε μπει στην απόσυρση των μεγάλων αστέρων καθώς διαδοχικά έφυγαν οι μεγάλοι με τελευταίο

τον Διαμαντίδη αναφερόμενος πάντα σε Εθνικό επίπεδο και ενώ ετοιμάζονται σταδιακά και άλλοι ηγέτες-σταρ για απόσυρση από Εθνικό επίπεδο και όχι μόνο.

Το ελληνικό μπάσκετ στην μετά εποχή των σούπερ σταρ του της χρυσής δεκαετίας του 2000, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Μπορεί να μην βγαίνει άλλος Διαμαντίδης, άλλος Σπανούλης, άλλος Παπαλουκάς,αλλά έχουμε πολλά ταλέντα. Με αλλαγές . Καθώς πλέον έχουμε εξαιρετικά φόργουορντ, βγάζουμε και καλά ψηλά παιδιά και κλασικό σέντερ, αλλά υστερούμε στο καθαρό πόιντ, στον παίκτη σταρ στην περιφέρεια και τον μεγάλο σκόρερ αν και το μπάσκετ σταδιακά αλλάζει και αυτό παντού και ίσως να μην είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο δείχνει αυτή η εξέλιξη. Τι κρατάμε λοιπόν για το μέλλον.

Από την Νέων έχουμε τους Παπαπέτρου, Μποχωρίδη, Διαμαντάκο βασικά. Και τον Αντετοκούμπο που κανονικά είναι στην Νέων αλλά προβιβάστηκε και δεν έπαιξε. Υπάρχουν και άλλα παιδιά όπως ο Αγραβάνης που όμως έχουν ακόμα δουλειά μπροστά τους. Ακόμα και ο Χριστοδούλου κτλ. Στην Εθνική των Εφήβων έχουμε φυσικά τον Χαραλαμπόπουλο και μετά έρχονται Σταμάτης, Παπαγιάννης, Κόνιαρης. Και μπορεί να βγουν και άλλα παιδιά στην πορεία. Από την ανδρών έχουμε Καλάθη, Σλούκα,Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Βουγιούκα βασικά για τα επόμενα χρόνια σαν βάση και φυσικά κάποιοι όπως Σπανούλης, Μπουρούσης κτλ μπορεί να συνεχίσουν αλλά εδώ μιλάμε για το νέο αίμα. Συνεπώς μια μελλοντική Εθνική ομάδα των ανδρών (και δεν αναφέρομαι καν σε ταλέντα των Παίδων όπως πχ Λούντζης) στα επόμενα χρόνια και από το 2015 και μετά θα έχει ένα μείγμα με Καλάθη, Σλούκα,Μάντζαρη, Σταμάτη, Μποχωρίδη στην περιφέρεια.

Στα φόργουορντ με Παπανικολάου, Αντετοκούμπο, Παπαπέτρου, Χαραλαμπόπουλο και στους ψηλούς Παπαγιάννης, Διαμαντάκο και τις παλιές καραβάνες Πρίντεζη και Βουγιούκα και ότι άλλη προσθήκη από τους πιο παλιούς μεγάλους αστέρες ανάλογα με τι κατάσταση θα είναι (ή αν έρθει πίσω Κουφός κτλ). Από πίσω έρχονται και Κόνιαρης, Αγραβάνης , Χριστοδούλου. Συνεπώς θα μιλάμε για μια ομάδα με τρομερά προσόντα και ειδικά στο 3-4 που θα έχουμε παίκτες πρώτης γραμμής με τεράστιες προοπτικές και θα έχει ερώτημα πως θα χωρέσουν! Στα σέντερ μετά από χρόνια αν ο Παπαγιάννης εξελιχθεί όπως περιμένουμε θα έχουμε σούπερ ψηλό ενώ και ο Διαμαντάκος είναι σε αυτό το στιλ και εφόσον και ο Καλάθης έχει την εξέλιξη που αναμένουμε , θα διαθέτουμε ένα πρωτοκλασάτο σύγχρονο πόιντ γκαρντ που δεν θα είναι Διαμαντίδης ή Σπανούλης φυσικά αλλά δεν θα χρειαζόμαστε και κάτι ανάλογο έχοντας τόσο βάθος στις άλλες θέσεις και περιμένοντας και την εξέλιξη των Μποχωρίδη-Σταμάτη. Καθώς όλα τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν μέλλον αρκεί να δουλέψουν σκληρά με το κεφάλι κάτω, να ξεχάσουν τα συμβόλαια και βασικά να παίζουν. Ο Χαραλαμπόπουλος θέλει να γίνει πιο αθλητικός και γρήγορος αλλά έχει πληρότητα που είχε να φανεί από την εποχή Φάνη. Ο Παπαγιάννης θέλει παραστάσεις αλλά έχει απίστευτο ταλέντο. Ο Σταμάτης τρομερή έφεση με το καλάθι και θράσος που είναι πολύ σημαντικό. Ο Μποχωρίδης πρέπει να γίνει καλύτερος στα καθήκοντα του σκέτου άσου. Γενικά το μέλλον των Εθνικών μας ομάδων προβλέπεται λαμπρό αρκεί να υπάρχει όρεξη και διάθεση για δουλειά!

Keywords
Τυχαία Θέματα