Η αντεπίθεση του Ερμή!

Όταν μια ομάδα υποβιβάζεται στις μικρότερες εθνικές κατηγορίες, αποτελεί πάντα για την ίδια ένα σπουδαίο στοίχημα, το αν μπορεί να «συνέλθει» και καταστεί ανταγωνιστική στο επόμενο πρωτάθλημα. Ο Ερμής Λαγκαδά δεν ξέφυγε από τον κανόνα και, μετά την πτώση του από την Α2 στη Β' Εθνική, αρκετά πριν τη λήξη του προηγούμενου πρωταθλήματος μάλιστα, βίωσε επίσης μια μικρή αγωνιστική κρίση στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου, στον Βόρειο Όμιλο.

Οι απώλειες στα παιχνίδια με τους πιο σπουδαίους αντιπάλους, όπως ο Αίολος Αστακού, η ΑΕΛ και

ο ΓΣΛ, μαζί με ήττες-«σοκ», όπως αυτή απέναντι στο Ανατόλια, που είχε ξεκινήσει ιδανική την αγωνιστική περίοδο, έθεσαν λογικά την αμφισβήτηση για το αν οι επιδιώξεις της ομάδας να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων, ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Το σύνολο του Βασίλη Αγγέλη, είχε τις απαντήσεις...

Το «διπλό» στην Καστοριά στο τέλος του πρώτου γύρου, αποτέλεσε μια μεγάλη «ένεση ηθικού», περνώντας από μια εκ των πιο σκληρών εδρών του πρωταθλήματος. Κάπως έτσι, ξεκίνησε η ολική επαναφορά του Ερμή, που μπορεί να ξεκίνησε το δεύτερο γύρο «μουδιασμένα» με νίκη στο «νήμα» κόντρα στον Ιωνικό Ιωνίας και ήττα από τον Πολύγυρο, αλλά δεν πτοήθηκε και άρχισε να βάζει στο «σακούλι» του, τα θετικά αποτελέσματα που έψαχνε. Μετρά πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια και στάθηκε αρκούντως ανταγωνιστικά με αντίπαλο την ΑΕΛ στο σπουδαίο μεταξύ τους ματς στον Λαγκαδά.

Με αυτόν τον τρόπο, είχε την ευκαιρία να ξεπεράσει τον ΓΣΛ στην τρίτη θέση και υπέταξε το Αγρίνιο με 68-58, εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία που βρήκε μπροστά του. Μαζί με την Καστοριά, κάνουν σπουδαία «βήματα» προς την απόκτηση προνομιούχων θέσεων, καθώς μπορεί να μην πρόκειται για τις πρώτες δύο του βαθμολογικού πίνακα, αλλά η τρίτη με την τέταρτη δίνουν ίσως μια δεύτερη ευκαιρία για την άνοδο στην Α2, μέσω μπαράζ με τις αντίστοιχες ομάδες του Νότου. Ακολουθούν κι άλλες προκλήσεις βέβαια, όπως η προσπάθεια να «σπάσει» το αήττητο του Αιόλου Αστακού την επόμενη αγωνιστική, καθώς και η έξοδος στη Θεσσαλία την προτελευταία αγωνιστική, απέναντι στον ΓΣΛ.

Τα «εμπόδια» που βρήκε μπροστά του ο Ερμής Λαγκαδά δεν ήταν λίγα, αλλά επέμεινε. Και η επιστροφή του... είναι πραγματικότητα!

Keywords
Τυχαία Θέματα