Γλυνιαδάκης: «Να χτίσουμε στη νίκη επί του Άρη»

Μιλώντας ενόψει της αναμέτρησης με την Ουσάκ Σπορτίφ για τη 2η αγωνιστική του Basketball Champions League, ο Ανδρέας Γλυνιακάδης τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να χτίσει πάνω στη νίκη επί του Άρη και να είναι το ίδιο καλός σε άμυνα κι επίθεση, χωρίς να υποτιμήσει τον αντίπαλο.

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε ξεκινήσει με ήττα στην Ευρώπη και θέλουμε αύριο να είμαστε θετικοί και να πάρουμε τη νίκη. Παίζουμε

απέναντι σε μία ομάδα που παίζει στο τούρκικο πρωτάθλημα, την οποία ποτέ δεν μπορείς να υποτιμήσεις. Η Ουσάκ παίζει πολύ καλά και το τι έγινε στο φιλικό μεταξύ μας πριν δύο μήνες δεν έχει καμία σημασία. Αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να χτίσουμε πάνω στη νίκη επί του Άρη πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στην άμυνα και να μοιράσουμε σωστά την μπάλα στην επίθεση, όπως κάναμε και το Σαββατο», δήλωσε αρχικά ο σέντερ του «Δικεφάλου»

Ερωτηθείς το φιλικό παιχνίδι που είχε δώσει ο ΠΑΟΚ με την Ουσάκ:«Κρατάμε τον υψηλό ρυθμό και την ένταση που παίζει αυτή η ομάδα και τον υψηλό ρυθμό που θέλει. Και το ότι κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι με μεγάλη διαφορά, διεκδικώντας ακόμα και τη νίκη, δείχνει ότι είναι μία ομάδα με υψηλό επίπεδο και ικανότητες.

Έχουν γίνει κάποια βήματα από τότε για να παίζουμε πιο ομαδικά. Έχουμε βελτιωθεί λίγο, κυρίως στην άμυνα. Μία διαφορά είναι ότι δεν έχουμε αυτή τη στιγμή τον Βαγγέλη μαζί μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είμαστε κι εμείς καλύτεροι από τότε και μένει να το δείξουμε στο γήπεδο».

Για τις συνθήκες που βίωσε στο γήπεδο του Άρη, τόνισε: «Εχω ξαναπαίξει εκεί πολλές φορές. Με έχουν ξαναβρίσει και πλέον το έχω συνηθίσει, είναι κι αυτό ένα κομμάτι του παιχνιδιού. Το σημαντικό είναι να υπάρχει μία καλή ατμόσφαιρα χωρίς να βρίζουν.

Για την προσαρμογή των νέων Αμερικανών παικτών του ΠΑΟΚ, είπε: «Είναι δύσκολο να προσαρμοστούν οι Αμερικανοί στις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, τα παιδιά προσπαθούν και ήδη το καταφέρνουν».

Τέλος, ο Ανδρέα Γλυνιαδάκης δήλωσε: «Κρατάμε από το ματς με τον Άρη ότι μας βοήθησε στην ψυχολογία για να πάρουμε την νίκη αύριο. Πρέπει να πείσεις τον κόσμο ότι η ομάδα παίζει καλό μπάσκετ και αυτό είναι κομμάτι της δικής μας προσπάθειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα