Γιώργος κερνάει, Ντάνιελ πίνει, Ολυμπιακός... μεθάει

Η ομάδα που στηρίζεται κατ' εξοχήν στους Ελληνες παίκτες της, ο Ολυμπιακός, έμεινε ζωντανή στο Top16 της Ευρωλίγκας με μια... made in USA νίκη. Η ασυνήθιστη πεντάδα των Χάκετ, Οντομ, Στρόμπερι, Παπαπέτρου και Χάντερ ήταν αυτή που έκανε τη μεγάλη ανατροπή της τρίτης περιόδου, που έχτισε το πολύτιμο 18-4 σερί, που έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά στο 30' και που εν

τέλει γύρισε όλο το ματς. Και είδε και ο συγκλονιστικός Πρίντεζης να... πιάνουν τόπο οι υπερπροσπάθειές του να κρατήσει τον Ολυμπιακό μέσα στο παιχνίδι και να μη χαθεί πρόωρα το παιχνίδι.

Ηταν πραγματικά αξιοσημείωτες αρκετές στιγμές του εξαλέπτου από το 24' μέχρι το 30' του αγώνα. Οχι μόνο επειδή μπασκετικά στέφτηκαν από απόλυτη επιτυχία, αλλά κι επειδή τα... αμερικανάκια του Ολυμπιακού έβγαλαν ένα... ελληνικό πάθος και στις αντιδράσεις τους. Ο Χάκετ... ενορχήστρωνε την εξέδρα, που ήταν η επιτομή της υποστήριξης στην ομάδα σε όλο το δύσκολο πρώτο 25λεπτο, ο Στρόμπερι έτσι κι αλλιώς είναι εκρηκτικός στις αντιδράσεις του, μέχρι και ο ανέκφραστος Οντομ παρασύρθηκε.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να ψάξει πολύ για να βρει τον τρόπο του, όμως τον βρήκε και κατάφερε να κλείσει τον διακόπτη του αντιπάλου με το πολύ γεμάτο ρόστερ. Η δεδομένη αξία της νίκης που ήταν μονόδρομος, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από την εξέλιξη του αγώνα. Ο Ολυμπιακός των τριών σερί ηττών δεν λύγισε βλέποντας τους Ρώσους να κάνουν ένα υποδειγματικό πρώτο ημίχρονο, να έχουν σταθερό προβάδισμα και διψήφιες διαφορές. Και γίνεται ανέλπιστα μεγαλύτερη, με την πολύ σημαντική διαφορά που πήρε ο Ολυμπιακός στο τέλος και που, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη.

Ο Ολυμπιακός έχει λόγους να είναι ενθουσιασμένος απόψε, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να είναι ενθουσιασμένος και αύριο το πρωί. Το κοντέρ έχει ήδη γράψει μείον και οποιαδήποτε νίκη στο ΣΕΦ δεν καλύπτει τη χασούρα, απλά αποτρέπει την επέκτασή της σε πιθανώς μη ανατρέψιμα μεγέθη. Το "ρεφάρισμα" θα μπει στο λεξιλόγιο με έστω κι ένα ροζ φύλλο στα δύο επόμενα παιχνίδια, σε Μόσχα και Βαρκελώνη. Εχει πολύ δρόμο ακόμα σε όμιλο με τρομερά αποτελέσματα και τεράστια δυναμική, έχει πολλή... ανηφόρα ακόμα, αλλά ο Ολυμπιακός φώναξε το "παρών" που χρειαζόταν εναγωνίως και συνεχίζει. Και έστω και μετά από... τρισίμισι παιχνίδια, βρήκε την χαμένη του ταυτότητα, αυτή της ασφυκτικής άμυνας που τον είχε κάνει νωρίτερα στη σεζόν να μοιάζει απροσπέλαστος, αλλά στην πορεία χαλάρωσε επικίνδυνα και επώδυνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα