Γιώργος Μπόγρης στο Basketblog: «Υπάρχει ποιότητα για Ρίο»

Η Εθνική μας ομάδα ετοιμάζεται για την αποστολή με το κωδικό όνομα «Τορίνο» και το πρώτο τεστ πραγματοποιείται σήμερα (23/6), κόντρα στην Εθνική Τουρκίας. Περιμένοντας τον Στράτο Περπέρογλου να έρθει, αφού μέχρι χθες (22/6) είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Μπαρτσελόνα, ο Φώτης Κατσικάρης πρέπει να ετοιμάσει... κάτι καλό εν όψει του προολυμπιακού τουρνουά, μην έχοντας την πολυτέλεια του χρόνου μπροστά του. Αυτό δε σημαίνει, πάντως, ότι δεν μπορεί να δώσει

την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες, να δείξουν για πρώτη φορά την αξία τους, συμμετέχοντας σε τελική αποστολή της ελληνικής ομάδας.

Ένας εξ αυτών είναι ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος επέστρεψε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά την κλήση στην προεπιλογή του Μουντομπάσκετ 2014 της Ισπανίας, μην έχοντας τη δυνατότητα πέρυσι να χωρέσει ανάμεσα σε Γιάννη Μπουρούση και Κώστα Κουφό, παρά την εξαιρετική του χρονιά στην Ανδόρα. Η διαρκής του βελτίωση, όμως, μέσω της θητείας του στην Μπιλμπάο, έπεισε τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τον καλέσει και ο διεθνής σέντερ της βασκικής ομάδας, μιλάει στο Basketblog.gr για την νεά προσπάθεια, της οποίας αποτελεί μέρος. Θεωρεί, ότι η Ελλάδα είναι αρκετά δυνατή για να ξεπεράσει το «σκόπελο» του προολυμπιακού τουρνουά και αναφέρει τον τρόπο, με τον οποίο ο ίδιος μπορεί να προσφέρει. Τέλος, δεν μπόρεσε να κρύψει την αισιοδοξία του, για τη συνέχεια της καριέρας του, έχοντας κάνει «άλματα» προόδου, μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό το 2011.

Γιώργο, μίλησέ μου για την καινούργια περιπέτεια που ξεκινά με την προετοιμασία για το προολυμπιακό τουρνουά.

Είναι κάτι που περίμενα όλη την χρονιά και είμαι χαρούμενος που το κατάφερα. Είναι αλήθεια, ότι ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας, είναι περιορισμένος και προσπαθούμε να βάλουμε όσο περισσότερα πράγματα γίνεται, επιχειρώντας να πετύχουμε ένα μεγάλο στόχο, που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, παρότι αρκετά παιδιά ήρθαν μετά την πρώτη μας προπόνηση, θα δείξουν το κατάλληλο πρόσωπο, στην ώρα που πρέπει, ενώ τα φιλικά που θα δώσουμε, θα μας βοηθήσουν να «δεθούμε» σαν ομάδα.

Αυτό το πρόσωπο που μπορεί να δείξει η συγκεκριμένη Εθνική, μπορεί να το δείξει τώρα ή θα μπορούσε να φανερωθεί… στο Ρίο;

Δε βλέπουμε σε καμία περίπτωση τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο προολυμπιακό. Είναι μόνο τέσσερις αγώνες και δεν έχει περιθώριο λάθους. Για το λόγο αυτόν, επιχειρούμε να «φορτώσουμε» τώρα, ώστε να φανούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο Τορίνο. Αν καταφέρουμε να περάσουμε, είναι μια άλλη ιστορία.

Το αναφέρω υπό το πρίσμα, ότι ο χρόνος είναι λίγος και η ομάδα δεν είναι ακόμη πλήρης.

Δεν είναι κάτι που κάνει τόσο μεγάλη διαφορά, γιατί τα παιδιά έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους αυτή τη σεζόν, οπότε με αυτή την έννοια δε μιλάμε για νέα πρόσωπα στην ομάδα. Ο κόουτς έχει την εμπειρία να συνδυάσει την εμπειρία όλων των παιδιών, ώστε να μη μας στοιχίσει το ότι δεν είμαστε ακόμη πλήρεις. Και οι αντίπαλοί μας, άλλωστε, ίδιες συνθήκες βιώνουν, δεν έχει κάνει κάποια ομάδα ένα μήνα προετοιμασία. Όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα στο προολυμπιακό, αλλά κι εμείς είμαστε αρκετά ποιοτικοί, για να τους κερδίσουμε.

Τι είναι αυτό που μπορείς να προσφέρεις στην Εθνική ομάδα;

Ο προπονητής μου γνωρίζει καλύτερα, αν και θεωρώ ότι σε μια θέση όπου είμαστε υπερπλήρεις, μπορώ να δώσω ανάσες στον Γιάννη (σ.σ. Μπουρούση) ή τον Κώστα (σ.σ. Κουφός). Από τη δική μου πλευρά, δηλαδή, οφείλω να προσφέρω την ενέργειά μου και καλές άμυνες, ώστε να συμπληρώσω μερικά ποιοτικά λεπτά συμμετοχής.

Ήσουν και στην προεπιλογή του Μουντομπάσκετ 2014. Τι σε βοήθησε να επανέλθεις στην Εθνική;

Δε θεωρώ, ότι έκανα κάτι διαφορετικό. Θα μπορούσα να είμαι και πέρυσι, αλλά ο κόουτς θεώρησε πως έπρεπε να πορευτεί στο Ευρωμπάσκετ με δύο σέντερ και λογικά δεν ήταν δυνατό να χωρέσω, από τη στιγμή που υπάρχουν ο Γιάννης και ο Κώστας. Κάνω πάντα την ίδια δουλειά, απλώς πάντοτε αλλάζουν οι συνθήκες και σε αυτό το τουρνουά, φαίνεται πως χρειάστηκε η βοήθειά μου και θα είναι χαρά μου να τη δώσω.

Αναφορικά με την πορεία σου σε συλλόγους, μετά την αποχώρησή σου από τον Παναθηναϊκό, έχεις μια σταδιακά ανοδική πορεία. Τι είναι αυτό που στην πάροδο του χρόνου σε έχει αλλάξει και σε έχει βελτιώσει;

Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στη ρουτίνα μου. Κάνω ό,τι κάνω από την ηλικία των 15 ετών, απλά πρέπει πάντα να βρίσκεις την κατάλληλη ομάδα και τον κατάλληλο προπονητή να ταιριάξεις. Δεν είναι ανάγκη να ταιριάζουν πάντα όλοι με όλους. Δεν είμαι και ο… Σακίλ Ο’ Νίλ, οπότε πρέπει να βρίσκω πάντα μία ομάδα, στην οποία θα ταιριάξω χάρη στον προπονητή που έχει και τα συστήματα που επινοεί ο ίδιος. Κάποιες συνθήκες, χρησιμεύουν στο να βγάζεις τον καλύτερο εαυτό σου.

Πιστεύεις ότι ο Γιώργος Μπόγρης μπορεί να «αναρριχηθεί» ακόμη πιο ψηλά και να γίνει ένα από τα βασικά κομμάτια της Εθνικής ομάδας;

Ο Γιώργος… όλα τα μπορεί κι εύχομαι να γίνει αυτό που ανέφερες. Εκτός από αυτό, θεωρώ ότι είμαι ικανοποιημένος με όσα έχω καταφέρει μέχρι τώρα, οπότε προς το παρόν προτιμώ να είμαι υγιής και να δεχθώ με χαρά ό, τι έρθει.

Keywords
Τυχαία Θέματα