Γιατί οι Κινγκς αντάλλαξαν τον Κάζινς!

Η ανταλλαγή που έστειλε τον ΝτεΜάρκους Κάζινς από τους Κινγκς στους Πέλικανς είχε αιτία και τίποτα δεν έγινε τυχαία, γι' αυτό δεν εκπλήσσει το "ταπεινό" πακέτο που έστειλε στο Σακραμέντο η ομάδα της Νέας Ορλεάνης.

Όπως αναφέρει το "bleacher report", οι λόγοι της παραχώρησής του έχουν να κάνουν με τον ιδιόρρυθμο και προβληματικό του χαρακτήρα. Αναλυτικά όσα αναφέρει για τον δυναμικό πάουερ φόργουορντ:

"Τα τελευταία επτά χρόνια, ο Κάζινς προκαλούσε μόνο αναταραχή και χάος. Ερχόταν σε σύγκρουση με προπονητές, διαιτητές και δημοσιογράφους,

συμπαρασύροντας μαζί του έναν ολόκληρο σύλλογο. Μπορεί οι Κινγκς να γελοιοποιήθηκαν για το μέτριο “πακέτο” που πήραν, αλλά έκαναν την πιο λογική κίνηση, φτάνοντας σε γρήγορη συμφωνία με τους Πέλικανς», αναφέρει το ρεπορτάζ, ενώ μια πηγή από την ομάδα του Σακραμέντο φέρεται να είπε στην ιστοσελίδα: «Ήταν ξεκάθαρα μια κίνηση για να αλλάξει η νοοτροπία του συλλόγου. Δεν πήγαινε άλλο. Ήταν ένας παίκτης που δεν μπορούσες να προπονήσεις. Δεν ήταν νικητής".

Ντίβατς: "Η νίκη έρχεται από τη νοοτροπία!"

Στο περιθώριο της ανταλλαγής μίλησε και τζένεραλ μάνατζερ των Κινγκς, Βλάντε Ντίβατς, ο οποίος δεν μπορούσε να πει πιο πολλά, αλλά άφησε τις αιχμές του: "Ήταν ώρα για μια αλλαγή και αποφάσισα πως αυτή ήταν η σωστή κατεύθυνση για το σύλλογο. Η νίκη έρχεται από την νοοτροπία και ο χαρακτήρας πάντα μετράει. Οι παίκτες που επιστρέφουν αναμένεται να είναι η πιο δυνατή γενιά σε μια δεκαετία, αυτή η ανταλλαγή μας επιτρέπει να χτίσουμε το βάθος που θέλουμε για ένα ρόστερ γεμάτο ταλέντο. Ευχαριστούμε τον ΝτεΜάρκους Κάζινς για τη συνεισφορά του και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη Νέα Ορλεάνη. Οι οπαδοί στο Σακραμέντο είναι οι καλύτεροι στον κόσμο και όλοι δεσμευόμαστε πως θα χτίσουμε μια ομάδα που θα συνεχίσει να κάνει την πόλη περήφανη".

Keywords
Τυχαία Θέματα