Γαλλία: Ένα βήμα από τον τίτλο η Στρασμπούρ

Η Στρασμπούργκ επικράτησε πολύ εύκολα με 78-65 της Βιλερμπάν και πλέον απέχει μία νίκη από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Γαλλίας. Μάλιστα είχε φτάσει και πολύ κοντά στην κατάκτηση του Eurocup αλλά το έχασε απέναντι στην εξαιρετική Γαλατασαράι.

Οι γηπεδούχοι από το πρώτο ημίχρονο έδειξαν ότι είναι σε εξαιρετική βραδυά και ότι θα κέρδιζαν εύκολα το ματς χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα η οποία στο πρώτο 20λεπτο δέχθηκε μόλις 26 πόντους. Έτσι

οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Στρασμπούργκ να προηγείται με 41-26. Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν και μάλιστα σημείωσαν 25 πόντους και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +25 (66-41). Στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, αλλά χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά την Στρασμπούργκ και έτσι φτάσαμε στο εύκολο τελικό 73-61.

Απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Μπιμπούς με 20 πόντους (5/8 διπ, 2/3 τριπ.), 1 ασίστ και 1 ριμπάουντ. Μαζί του ξεχώρισαν ο Λελούπ με 12 πόντους (4/5 σουτ) και 5 ριμπάουντ και τον Ουίμς με 11 πόντους (3/5 τριπ.) και 3 ριμπάουντ. Από την πλευρά της απογοητευτικής Βιλερμπάν οι μόνοι που διακρίθηκαν ήταν ο Γουάτκινς με 11 πόντους (4/5 διπ.) και 5 ριμπάουντ και ο Λάιτι με 10 πόντους (4/7 σουτ), 4 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην έδρα της Βιλερμπάν την Πέμπτη το βράδυ όπου θα γίνει ο τρίτος τελικός και είτε θα έχουμε παράταση στους τελικούς με νίκη των γηπεδούχων είτε θα κατακτήσει με «σκούπα« τον τίτλο η Στρασμπούργκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα