Γ' Εθνική (Νότος): «Τιτανομαχίες» σε Μάνδρα και Κω

Συνέχεια δίνεται σήμερα (6/11) στη Γ' Εθνική, με τους δύο ομίλους του Νότου να χαρακτηρίζονται εξαιρετικά αμφίρροποι. Τα παιχνίδια που συγκαταλέγονται, άλλωστε, σε αυτή την αγωνιστική, θα μπορούσαν να αποκληθούν σε αρκετές περιπτώσεις ως αγώνες «ζωής και θανάτου», καθώς δεν αποκλείεται να δοθεί σημαντικό πλεονέκτημα στους νικητές, έναντι των ανταγωνιστών τους.

Ξεκινώντας από τον πρώτο όμιλο του Νότου, σπουδαίας σημασίας είναι το μεγάλο ματς της ημέρας ανάμεσα σε Δάφνη Δαφνίου και Έσπερο Πατρών. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς στην φετινή αγωνιστική περίοδο

και ο μεταξύ τους αγώνας για την πέμπτη αγωνιστική, προοιωνίζεται ως το πιο σημαντικό «τεστ», με τον νικητή να αποκτά το δικό το προβάδισμα στη διαφαινόμενη «μάχη» της ανόδου. Στο δρόμο των επιτυχιών θέλει να παραμείνει ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης, που πρέπει ωστόσο μετά το ρεπό τους, να περάσει από την Ερμιόνη, αντιμετωπίζοντας την τοπική ομάδα, η οποία δείχνει αρκετά «σκληροτράχηλη» στη μέρα της και ικανή να απειλήσει ακόμη και τους προπορευόμενους.

Ως «κακή παρένθεση» θέλει να αντιμετωπίσει την ήττα στον Πειραιά από τον Πορφύρα ο ΚΑΟΚ, φιλοξενώντας την Αχαγιά στο πρώτο χρονικά ματς της αγωνιστικής για τον όμιλο (16:30), αν και οι Πατρινοί έχουν αποδειχθεί «σκληρό καρύδι» στις πρώτες εκτός έδρας αναμετρήσεις τους. Κανείς δε λησμονεί βέβαια, και το ντέρμπι της Ακράτας, όπου η ομώνυμη ομάδα αντιμετωπίζει την Ένωση Ιλίου, με την τελευταία αφενός να αντιτάσσει τον τρομερό της «κορμό» στην φιλοδοξία της αντιπάλου της, αφετέρου να προέρχεται την «ένεση» ψυχολογίας κόντρα στην Ερμιονίδα.

Σημαντικοί αγώνες πραγματοποιούνται και για τις χαμηλότερες θέσεις, αφού αρχικά ο Γλαύκος θέλει να ξεφύγει ακόμη περισσότερο στο ρεκόρ 3-2, εκμεταλλευόμενος την έδρα του κόντρα στην Πεύκη, ενώ ο Άρης Πετρούπολης αναζητά την πρώτη του νίκη στην φετινή Γ' Εθνική με αντίπαλο τον Πορφύρα, με την ψυχολογία του συγκροτήματος του Γιάννη Παύλου να είναι στο «ζενίθ». Υψίστης σημασίας είναι και η «μάχη» της Καλαμάτας, όπου η ομώνυμη ομάδα και ο Ίκαρος Καλλιθέας ψάχνουν για μία νίκη, η οποία μπορεί να αλλάξει τον ρουν της ιστορίας για τις ίδιες.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου του Νότου σε 4 αγώνες:

1)Δάφνη Δαφνίου 8 (4-0)
2)Έσπερος ΑΟΠΑ 8(4-0)
3)Ακράτα 7(3-1)
4)Ίκαρος Ν. Σμύρνης 6(3-0)*
5)Γλαύκος 6(2-2)
6)Αχαγιά 82 6(2-2)
7)Πορφύρας 6(2-2)
8)Ένωση Ιλίου 5(2-1)*
9)ΚΑΟΚ 5(2-1)*
10)Καλαμάτα 5(1-3)
11) Κεραυνός Αιγίου 5(1-3)
12)Ίκαρος Καλλιθέας 5(1-3)
13)Ερμιονίδα 4 (1-2)*
14)Πεύκη 4(0-4)
15)Άρης Πετρούπολης 3(0-3)*

(*) Έχουν έναν αγώνα λιγότερο

Η 5η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Νότου:

ΔΑΚ Κορίνθου 16.30 Κόρινθος-Αχαγιά 82 Χατζημάρκος-Ροδίτης (Τρίγκα)

1ο Μάνδρας 17.00 Δάφνη Δαφνίου-Έσπερος Ξάνθος-Χριστινάκης (Ντίνος)

Τέντας 17.00 Καλαμάτα-Ίκαρος Καλλιθέας Μακρής-Λεκατσάς (Πολιτόπουλος)

Γλαύκου 17.00 Γλαύκος-Πεύκη Κυριακόπουλος-Ασημακάκη (Θεοδοσόπουλος)

Ακράτας 17.00 Ακράτα-Ένωση Ιλίου Μαγκαφάς-Ρίζος (Παπαδόπουλος Γ.)

Ερμιόνης 17.00 Ερμιόνη-Ίκαρος Ν. Σμύρνης Ντάνος-Χουγιάζος (Ζάρκος)

Πετρούπολης 17.00 Άρης Πετρούπολης-Πορφύρας Ραχιώτης-Αντωνίου (Παππάς)

Ρεπό: Κεραυνός Αιγίου

Στο δεύτερο όμιλο του Νότου, για την τέταρτη αγωνιστική δεσπόζει ο αγώνας ανάμεσα σε Ιπποκράτη Κω και Διαγόρα Δρυοπιδέων, με το αήττητο δύο ισχυρών ομάδων, όπως δείχνουν μέχρι τώρα, να δοκιμάζεται. Ο Κάδμος θέλει να αξιοποιήσει τη δυναμική της έδρας του, ώστε να φτάσει στην τέταρτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες κόντρα στον Πανναξιακό, ενώ το ίδιο ισχύει για την Πεντέλη, η οποία κόντρα στη Σαντορίνη που ακόμη αναζητεί τη δική της ταυτότητα, επιθυμεί επίσης το «4 στα 4».

Την τρίτη της νίκη έχει την ευκαιρία να πετύχει η Νίκη Αμαρουσίου, αν και ο Λοκρός Αταλάντης έχει πάντα το δικό του ενθουσιασμό που μπορεί να προσδώσει αμφίρροπο χαρακτήρα στο μεταξύ τους ματς. Λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, ο Προμηθέας Χαλανδρίου αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ, σε ένα ματς όπου αμφότεροι θέλουν την νίκη, με τον πρώτο να «κυνηγά» το δικό του «σεφτέ» και τους Κρητικούς την επούλωση των «πληγών» από την ήττα με αντίπαλο τον Κάδμο στο «Γεντί Κουλέ». Τέλος, ο Έσπερος Λαμίας ψάχνει επίσης τη διατήρηση του δικού του απολύτου, υποδεχόμενος τον Άρη Νικαίας, ο οποίος μάλλον θα νιώθει πιο απελευθερωμένος μετά το θρίαμβο επί του Προμηθέα.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου του Νότου σε 3 αγώνες:

1)Ιπποκράτης Κω 6(3-0)
2)ΕΣ Κάδμος 6(3-0)
3)Πεντέλη 6(3-0)
4)Νίκη Αμαρουσίου 5(2-1)
5)Διαγόρας Δρυοπιδέων 4(2-0)*
6)Έσπερος Λαμίας 4(2-0)*
7)Άρης Νικαιας 4(1-2)
8)Πόλις Καλλιθέας 4(1-2)
9)ΟΦΗ 3(1-2)**
10)Πανναξιακός 3(0-3)
11)Σαντορίνη 3(0-3)
12)Λοκρός Αταλάντης 2(0-2)*
13)Προμηθέας Χαλανδρίου 2(0-3)**

(*) Έχουν έναν αγώνα λιγότερο.
(**) Έχουν ξεκινήσει λόγω τιμωρίας από το -1

Η 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Νότου:

2ο Λυκ. Αμαρουσίου 17.00 Νίκη Αμαρουσίου-Λοκρός Νάστος-Κουτσοδήμος (Ζώης)

Ν. Πεντέλης 13.30 Πεντέλη-Σαντορίνη Κατσαπρακάκης-Τσιμπούρης (Ζερβούδης)

Θήβας 12.00 Κάδμος-Πανναξιακός Αργυρούδης-Τσολάκος (Κάλφα)

Παπάγου 17.00 Προμηθέας Χαλ.-ΟΦΗ Σταθόπουλος-Κοτσίρης (Μπουρνάς)

Χαλκιοπούλειο 17.00 Έσπερος Λαμίας-Άρης Νίκαιας Τσακαλογιάννης-Λαμπίρης (Χριστοδούλου)

Κω 17.00 Ιπποκράτης-Διαγόρας Δρυοπ. Πολυχρόνης-Πλιάκας

Ρεπό: Πόλις Καλλιθέας

Keywords
Τυχαία Θέματα