Γ' Εθνική (Νότος): Ντέρμπι... σε κάθε γωνιά!

Σε μία συγκλονιστική αγωνιστική μπαίνει η Γ' Εθνική, η οποία μπορεί να αλλάξει και, ενδεχομένως, να σταθεροποιήσει αρκετά δεδομένα στους δύο ομίλους του Νότου, καθώς αρκετά... ίδια συμφέροντα «συγκρούονται». Αυτό ισχύει, τόσο για την έκτη αγωνιστική του 1ου ομίλου όσο και την πέμπτη αγωνιστική του 2ου ομίλου, με ουκ ολίγες ομάδες που έχουν ξεκινήσει με ίδιους στόχους να τίθενται αντιμέτωπες.

Στον πρώτο όμιλο, μεγάλα είναι τα παιχνίδια σε Πάτρα

και Νέα Σμύρνη. Ο Έσπερος, αρχικά, υποδέχεται τον ΚΑΟΚ, επιθυμώντας να επανέλθει στις επιτυχίες μετά την πρώτη του φετινή ήττα από τη Δάφνη Δαφνίου, με τους Κορινθίους να θέλουν να υπερβούν για ακόμη μία φορά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν και να διεκδικήσουν ένα σπουδαίο «διπλό» που θα επιβεβαιώσει επιτέλους τις υψηλές τους επιδιώξεις. Ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης, από την πλευρά του, παλεύει για να διατηρήσει το αήττητό του, κόντρα σε μία Ακράτα που αποτελεί ερωτηματικό αναφορικά με την παρουσία της στο παρκέ, μετά την αποχώρηση του Αλέξανδρου Σαρικά, αλλά δύσκολα δε θα μπει με το «μαχαίρι στα δόντια», αφού μία τρίτη ήττα θα την αφήσει, έστω και πρόωρα, αρκετά πίσω στην «κούρσα» των πρωτοπόρων.

Μετά το μεγάλο «διπλό» στην Ακράτα, η Ένωση Ιλίου έχει μπροστά της το «εμπόδιο» του αξιόμαχου Γλαύκου. Η πρώτη θέλει να πιστοποιήσει την φόρμα της και να δημιουργήσει ένα σημαντικό νικηφόρο σερί, δεδομένου ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, ενώ ο δεύτερος ψάχνει την «εκτόξευσή» του με ένα υψίστης σημασίας αποτέλεσμα στο «Γ. Κακούρης». Η πρωτοπόρος Δάφνη Δαφνίου, από τη δική της πλευράς, δοκιμάζεται στην Καλλιθέα από τον «πληγωμένο» Ίκαρο, με το ζητούμενο να μην είναι άλλο από το «6 στα 6». Πορφύρας και Κεραυνός Αιγίου αναμετρώνται σε μία τρομερή «μάχη» στον Πειραιά, με το σύνολο του Γιάννη Παύλου να αναζητεί μία τέταρτη νίκη που θα της δώσει μεγάλη άνεση στη «μάχη» της παραμονής και τους φιλοξενούμενους να θέλουν μία μεγάλη «ανάσα».

Η Αχαγιά φιλοξενεί τον Άρη Πετρούπολης, ευελπιστώντας στην επιστροφή της στις επιτυχίες απέναντι σε μία ομάδα χωρίς νίκη έως τώρα στην κατηγορία, γεγονός που την καθιστά επικίνδυνη, αν και οι Αχαιοί έδειξαν πειστικό πρόσωπο και στην Κόρινθο. Τα «ρέστα» της μοιάζει να παίζει η Πεύκη απέναντι στην Καλαμάτα, καθώς σε 5 αγώνες δεν έχει θετικό αποτέλεσμα στη συγκομιδή της. Δεν είναι μυστικό, πάντως, ότι στους «μελανόλευκους» βλέπουν αυτό τον αγώνα, ως «χρυσή» ευκαιρία για το πρώτο τους «διπλό», έστω κι αν τα προβλήματα των Δελή και Τριανταφυλλόπουλου δεν έχουν παύσει, με αμφότερους μάλλον να «σφίγγουν τα δόντια».

Η βαθμολογία σε 5 αγώνες:

1) Δάφνη Δαφνίου 10 (5-0)
2) Έσπερος ΑΟΠΑ 9 (4-1)
3) Ίκαρος Ν. Σμύρνης 8 (4-0)*
4) Ακράτα 8 (3-2)
5) Γλαύκος 8 (3-2)
6) Πορφύρας 8 (3-2)
7) Κόρινθος 7 (3-1)*
8) Ένωση Ιλίου 7 (3-1)*
9) Καλαμάτα 7 (2-3)
10) Αχαγιά '82 7 (2-3)
11) Ίκαρος Καλλιθέας 6 (1-4)
12) Ερμιονίδα 6 (1-4)
13) Κεραυνός Αιγίου 5 (1-3)*
14) Πεύκη 5 (0-5)
15) Άρης Πετρούπολης 4 (0-4)*

(*) Έχουν έναν αγώνα λιγότερο

Η 6η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Νότου της Γ' Εθνικής:

Π. Αλεξιώτισσας 17.00 Έσπερος-Κόρινθος Σπυρόπουλος Σπ.-Καλογερόπουλος Φ. (Κωστής)

Εσπέρου 17.00 Ίκαρος Καλλιθέας-Δάφνη Δαφνίου Τσάτσης-Χρηστίδης Ηλ. (Παππάς)

Πεύκης 17.00 Πεύκη-Καλαμάτα Μπανασάκης-Καρανικόλα (Δημητριάδης)

Β’ Κλ. Ιλίου 17.00 Ένωση Ιλίου-Γλαύκος Μακρής-Χατζημάρκος (Παπαδόπουλος Στ.)

Ν. Σμύρνης 17.00 Ίκαρος Ν. Σμύρνης-Ακράτα Λουκαράκης-Χριστινάκης (Πετρίδης)

Κ. Αχαΐας 17.00 Αχαγιά ’82-Άρης Πετρούπολης Σταθόπουλος-Ντάνος (Ρόζης)

Παν. Σαλπέας 17.00 Πορφύρας-Κεραυνός Αιγίου Μαγκαφάς-Ρίζος (Μπεσκάκη)

Στο δεύτερο όμιλο του Νότου, η 5η «στροφή» βρίσκει τον Ιπποκράτη Κω σε ρεπό και τους υπόλοιπους αήττητους να θέλουν να εκμεταλλευτούν, έστω και παροδικά, την ευκαιρία αυτή. Η Πεντέλη έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στην Αταλάντη, έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ενθουσιασμό του Λοκρού, μετά και το «διπλό» του στο Μαρούσι επί της Νίκης. «Διπλό» θα ψάξει και ο Κάδμος στη Σαντορίνη, με τους Κυκλαδίτες να εμφανίζονται στο παρκέ, έχοντας στην άκρη του πάγκου τον Σεραφείμ Σφήκα. Ο Έσπερος Λαμίας, έχει εξίσου δύσκολο έργο στο να κρατήσει το αήττητό του, καθώς πρέπει να περάσει πρώτα από την «κόλαση» του «Γεντί Κουλέ», αντιμετωπίζοντας τον ΟΦΗ.

Μετά το «σοκ» από το τρίποντο του Ασημακόπουλου στην Κω, ο Διαγόρας Δρυοπιδέων ψάχνει την επιστροφή στις νίκες κόντρα στη «λαβωμένη» Νίκη Αμαρουσίου, ενώ είναι αξιοσημείωτος για τη «μάχη» της παραμονής ο αγώνας στην Νίκαια, ανάμεσα στον τοπικό Άρη και τον Πόλις Καλλιθέας. Στο ματς που ανοίγει την αγωνιστική στον όμιλο (14:00), ένας εκ των Πανναξιακού και Προμηθέα Χαλανδρίου θα κάνει «σεφτέ» στην φετινή σεζόν και θα πάρει ψυχολογική «ώθηση» για τη συνέχεια.

Η βαθμολογία σε 4 αγώνες:

1) Ιπποκράτης Κω 8 (4-0)
2) Πεντέλη 8 (4-0)
3) Κάδμος 8 (4-0)
4) Έσπερος Λαμίας 6 (3-0)*
5) Νίκη Αμαρουσίου 6 (2-2)
6) Διαγόρας Δρυοπιδέων 5 (2-1)*
7) ΟΦΗ 5 (2-2)**
8) Άρης Νικαιας 5 (1-3)
9) Πόλις Καλλιθέας 4 (1-2)*
10) Λοκρός Αταλάντης 4 (1-2)*
11) Πανναξιακός 4 (0-4)
12) Σαντορίνη 4 (0-4)
13) Προμηθέας Χαλανδρίου 3 (0-4)**

(*) Έχουν έναν αγώνα λιγότερο
(**) Έχουν ξεκινήσει από το -1

Η 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Νότου:

Αταλάντης 17.00 Λοκρός Αταλάντης-Πεντέλη Τσακαλογιάννης-Καμήτσος (Κάλφα)

Θήρας 15.00 Σαντορίνη-Κάδμος Φασόλης-Χριστοδουλάκης

Δ. Περιστεράκης 14.00 Πανναξιακός-Προμηθέας Χαλανδρίου Νάστος-Τσιμπούρης

Βαρδινογιάννειο 16.00 ΟΦΗ-Έσπερος Λαμίας Σκαλτσής-Σιδέρης (Μπορμπαντωνάκης)

ΔΑΚ Νίκαιας 17.00 Άρης Νίκαιας-Πόλις Καλλιθέας Γρίβα-Πλιάκας (Κουλούρης)

Στ. Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρυοπ.-Νίκη Αμαρουσίου Λύρας-Κονταράτος (Μπουρνάς)

Keywords
Τυχαία Θέματα