Ετσι «κερδίζει» τον Λουκά ο Αλβέρτης και ο ΠΑΟ!

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τις μάχες με την ΤΣΣΚΑ που θα κρίνουν το εισιτήριο για το Final-4 του Μιλάνου και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης με... τον τρόπο του έχει μία επιπλέον εξαιρετική λύση που ακούει στο όνομα Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, με την εμφάνισή του στο ΣΕΦ να αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση!

Ο

Λουκάς το καλοκαίρι μέσα σε... ένα βράδυ έγινε «πρώτο θέμα» με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό! Δεν είναι μόνο ότι κουβαλούσε ένα πολύ καλό «όνομα» ελέω των πεπραγμένων του στο παρελθόν με ΠΑΟΚ, Ρόμα, Βαλένθια, Μαρούσι, Ολυμπιακό, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, Μπαρτσελόνα...

Ηταν το ότι ο Ολυμπιακός τον ήθελε πίσω, αλλά με μία κίνηση-ρελάνς, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον έντυσε στα πράσινα, παίρνοντάς τον μέσα από τα χέρια του «αιώνιου»! Ομως, οι πρώτοι του μήνες στο ΟΑΚΑ δεν ήταν δα και... μέλιτος, καθώς δεν ταίριαζε με την φιλοσοφία του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος απαιτεί αμυντική προσήλωση, ανεξάρτητα από τη συνεισφορά στην επίθεση. Ο χρόνος συμμετοχής του περιορισμένος, ο ρόλος του όποτε πατούσε παρκέ, ακόμα πιο περιορισμένος και ως εκ τούτου ο Παναθηναϊκός... έχανε έναν παίκτη που έχει εκ των υψηλότερων συμβολαίων της ομάδας.

Εξαίρεση αυτού του κακού διαστήματος ήταν κάποια... πεντάλεπτα, όπως με τον Ολυμπιακό στον αγώνα πρωταθλήματος του ΟΑΚΑ, όπου μάζεψε ριμπάουντ και ύψωσε ανάστημα εκμεταλλευόμενος το κοντό σχήμα των Πειραιωτών, με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, όταν ήρθε από το πουθενά ως λύση απελπισίας από τον πάγκο και... ανακάτεψε την αναμέτρηση, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα.

Πριν από ένα μήνα, με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την ανάληψη των καθηκόντων από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ είδε την ευκαιρία του! Από τη μία στιγμή στην άλλη δεν μπορούσε να αλλάξει ριζικά ο ρόλος του Λουκά στην ομάδα, αλλά ο «Φράγκι» με το «καλημέρα» φάνηκε πως θέλει πολύ να δώσει ρόλο στον συγκεκριμένο παίκτη, ο οποίος είναι απαραίτητος στο rotation για να δώσει μια επιπλέον λύση στη γραμμή ψηλών, δίπλα στους Λάσμε, Γκιστ, Φώτση, αλλά και τον Μπατίστ που δίνει τα δικά του ποιοτικά λεπτά.

Ο Αλβέρτης το έδειξε με πράξεις, οι οποίες δεν αποτυπώνονται απαραίτητα στο χρόνο συμμετοχής. Για παράδειγμα κόντρα στη «Φενέρ» στο ΟΑΚΑ ο «Μαυρό» μπήκε μόλις για 51'', αλλά με στόχευση να εκμεταλλευτεί το μις-ματς και να κερδίσει φάουλ. Το έκανε και ο προπονητής τον χειροκρότησε! Στο ίδιο μοτίβο οι συμμετοχές του και στη συνέχεια... Απέναντι στη Μάλαγα μπήκε με τον ίδιο στόχο και με το τρίποντο που έβαλε στη λήξη της 3ης περιόδου εκτόξευσε τη διαφορά στο +14 και ουσιαστικά έδωσε ψυχολογικά τη χαριστική βολή στους Ισπανούς...

Στο ΣΕΦ ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Με τους 17 πόντους (7/7 δίποντα) άγγιξε το ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα (σ.σ. 19 πόντοι το 2006 σε αγώνα της Ρόμα με την Μάλαγα) και αποτέλεσε το σημείο αναφοράς του Παναθηναϊκού, σε ένα βράδυ όπου ο Λάσμε ήταν ωσεί παρών εξαιτίας της ίωσης που τον ταλαιπώρησε.

Σε κάθε προσπάθεια του Λουκά, ο Αλβέρτης ήταν αυτός που τον ωθούσε περισσότερο από όλους, με χειροκρότημα ακόμα και στις φάσεις που δεν εκτέλεσε σωστά την εντολή του, αφού είναι χαρακτηριστικό πως στο χαμένο του τρίποντο, το μοναδικό άστοχο σουτ του εντός παιδιάς, τον χειροκρότησε πιο έντονα από ποτέ και του είπε μπράβο!

Ψυχολογικά είναι ξεκάθαρο πως ο Μαυροκεφαλίδης είναι... άλλος παίκτης πλέον και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει τώρα που έρχονται τα πλέον κρίσιμα παιχνίδια, με τον Αλβέρτη να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση και τον Παναθηναϊκό να έχει τη δυνατότητα να... κεφαλαιοποιήσει αυτή την αλλαγή...

Keywords
Τυχαία Θέματα