Επιβλητική με Κρκα η ΑΕΚ

Πολύ καλά ήταν για ακόμη μία φορά τα «δείγματα» της νέας ΑΕΚ του Γιούρι Ζντοβτς, η οποία μετά την εξαιρετική εμφάνιση της πρεμιέρας στην Κράνισκα Γκόρα κόντρα στη Σταρτ Λούμπλιν, πρόσθεσε άλλη μία απέναντι στην Κρκα, κερδίζοντας με 78-66. Αποδίδοντας σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ιδίως στο δεύτερο

ημίχρονο και με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στα «κιτρινόμαυρα», η Ένωση έφτασε στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της επί σλοβενικού εδάφους.

Μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα της ΑΕΚ (13-16 στο 7'), οι Βασιλειάδης και Μαυροειδής ανέλαβαν να «αφυπνίσουν» τους συμπαίκτες τους, οδηγώντας τους στην κτήση του προβαδίσματος, με την πρώτη περίοδο να λήγει στο 21-18. Όταν βρήκε ρυθμό και ο Ντούσαν Σάκοτα, μπαίνοντας στην «εξίσωση» με σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75, η διαφορά «εκτοξεύθηκε» σε διψήφιο νούμερο (36-24 στο 17'), αλλά ένα κενό διάστημα του «Δικεφάλου» οδήγησε σε άμεση μείωσή της στην ανάπαυλα (38-35).

Με τον Όουενς να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια και τον Ούκιτς να σημειώνει τους πρώτους του πόντους, η απόσταση έφτασε ξανά στα προηγούμενα επίπεδα, μεσούσης της τρίτης περιόδου (49-37). Μαυροειδής και Σάκοτα αποτελούσαν σημαντικές «σταθερές» στο σκοράρισμα για την ΑΕΚ και ο Λαρεντζάκης κατάφερε επίσης να βρει δικό του ρυθμό, για να βρεθούν οι παίκτες του Ζντοβτς στα «πρόθυρα» των 20 πόντων, πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης (72-53). Μία μικρή τους χαλάρωση στο φινάλε, απλώς μείωσε την τελική υπέρ τους διαφορά στο +12.

Δεκάλεπτα: 21-18, 38-35, 61-42, 78-66

Keywords
Τυχαία Θέματα