Επική ανατροπή και νίκη για την Τσεντεβίτα επί του Ερυθρού Αστέρα (vid)

Επιστρέφοντας από το -11 του τρίτου δεκαλέπτου, η Τσεντεβίτα πήρε το ντέρμπι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με 79-80 πετυχαίνοντας παράλληλα την 11η συνεχόμενη νίκη της στην ABA Liga.

Σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση, η Τσεντεβίτα ξεκίνησε δυνατά παίρνοντας τα ηνία του αγώνα, όμως ο Ερυθρός Αστέρας αντεπιτέθηκε και έφτασε στο +11 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (63-52, 30'), κρατώντας την τύχη στα χέρια του. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την

τελευταία τους λέξη και με επιμέρους σκορ 16-28 στην τέταρτη περίοδο, "σόκαραν" όσους βρέθηκαν στη Χάλα Πιονίρ.

Πιο συκεκριμένα, με τρίποντο 20 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Γκούντουριτς ισοφάρισε σε 79-79 για τον Ερυθρό Αστέρα, όμως μοιραίος για τους "ερυθρόλευκους" αποδείχθηκε ο Γιόβιτς, ο οποίος έκανε φάουλ στον Πούλεν στέλνοντάς τον στη γραμμή των βολών με 5'' να απομένουν για το φινάλε κι ενώ η σχετική εντολή είχε δοθεί αρκετά νωρίτερα. Ο Αμερικανός γκαρντ εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" αυτό, ευστοχώντας στην πρώτη βολή για το 79-80, που έμελε να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης, καθώς ο Κίνσεϊ δεν βρήκε στόχο στο εκτός ισορροπίας δίποντο που επιχείρησε με την εκπνοή. Κάπως έτσι, η Τσεντεβίτα βελτίωσε το ρεκόρ της σε 15-3, απέχοντας μια νίκη από την πρωτοπόρο Μπούντουτσνοστ (16-2).

Πολυτιμότερος παίκτης των νικητών ήταν ο Πούλεν με 24 πόντους, με τον Μπίλαν να ακολουθεί με 19. Απεναντίας, ο Μίλερ (19π.), ο Ζίρμπες (17π.) και ο Στίματς (14π.) δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ήττα για τον Ερυθρό Αστέρα, που "έπεσε" στο 13-5.

Keywords
Τυχαία Θέματα