Ενέσεις αυτοπεποίθησης

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για δυο διαφορετικές ομάδες. Μια ΠΡΙΝ και μια ΜΕΤΑ τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Κύριο χαρακτηριστικό της παραμέτρου, το οποίο καθιστά διαφορετικές αυτές τις δυο ομάδες που βλέπουμε να παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, είναι η αυτοπεποίθηση που… ξεχειλίζει από τους "πράσινους" μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς.

Η πίεση και το βάρος που ένιωθαν από την αρχή της σεζόν, για να μην γίνουν

αυτοί η ομάδα του "Nothing", ήταν τεράστια και χρειάζονταν έναν τίτλο για να τονωθεί το ηθικό τους.

Κι αυτό φαίνεται κυρίως στην αγωνιστική συμπεριφορά του Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ο Κροάτης γκαρντ μετά το Ελληνικό είναι τελείως διαφορετικός παίκτης, με σιγουριά στα πόδια του, ξεκάθαρες επιλογές στο παιχνίδι του και κυρίως καλή ψυχολογία στις αμυντικές του αποστολές. Μέχρι τότε ήταν ένας άτολμος, φοβισμένος παίκτης, που έπαιζε κυρίως με το αυτί στην εξέδρα και τα σχόλιά της.

Παίρνοντας ενέργεια από την καλή του άμυνα, αποτελεί τον γκαρντ που "ντύνει" ιδανικά τον Διαμαντίδη και αποτελεί αρκετές φορές "σημείο αναφοράς" και στην επίθεση. Αξιοσημείωτα, επίσης, εκτός των πόντων του, τα 9 ριμπάουντ, οι 5 ασίστ και το μόλις ένα λάθος κόντρα στην Εφές!

Η μεταστροφή στην αγωνιστική ψυχολογία του Ούκιτς, λοιπόν, φαίνεται και σε όλη την ομάδα. Από τον Πεδουλάκη έως τον Χαραλαμπόπουλο και τον Διαμαντάκο. Έτσι ακριβώς συνέβη και στο παιχνίδι με την Εφές. Όταν το σκορ έγινε 56-56 και τα… φαντάσματα της Ρεάλ άρχισαν να πλησιάζουν στο ΟΑΚΑ, ο προπονητής τους πρώτος έκανε την κίνησή του.

Πήρε ταϊμ άουτ, τους ηρέμησε και αποφάσισε για αλλαγή πλάνου και μάλιστα χωρίς τον Διαμαντίδη. Μπορεί να μην έβγαινε το σχέδιο, μπορεί τα σουτ του Μπανκς και του Μπράμος να ήταν άστοχα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Παναθηναϊκός θα είχε κάνει τη δική του προσπάθεια, με ξεκάθαρο μυαλό και σιγουριά για τον τρόπο με τον οποίο την επιχειρεί.

Αυτή η αντίδραση ίσως να είναι και το μεγαλύτερο κέρδος από τη πραγματικά τεράστια νίκη του επί των Τούρκων, η παρακαταθήκη του για το μέλλον.

Οι "πράσινοι" παίρνοντας τέτοιες… ενέσεις αυτοπεποίθησης μπορούν να "σφυρηλατούν" χαρακτήρα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει συνεχώς να χάνουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά τις διαφορές που παίρνουν…

Από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός πάει στη Μάλαγα την επόμενη Παρασκευή για να… τελειώσει τη δουλειά. Κερδίζοντας "κλειδώνει" την πρόκριση και χωρίς άγχος κοιτάζει αν μπορεί για κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Το που θα φτάσει ο εφετινός Παναθηναϊκός κανείς δεν το γνωρίζει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δείχνει μια ομάδα που καθημερινά οικοδομεί χαρακτήρα και προσπαθεί να γίνεται ολοένα και καλύτερη.

Νέο "στοίχημα" για τον Πεδουλάκη και τους συνεργάτες του είναι να μάθουν και στον Μπανκς πρώτα να σκέφτεται και μετά να εκτελεί. Δύσκολη αποστολή, αλλά θαυμάσια πρόκληση…

Keywords
Τυχαία Θέματα