"Εκρηκτική" ...ευρωλιγκαία εβδομάδα!

Το έχει το μενού των ημερών προφανώς... Καθώς έχουμε τις μετεκλογικές εξελίξεις αλλά είχαμε και μια θερμή εβδομάδα στην ευρωλίγκα... Πως διαμορφώνεται η κατάσταση πλέον, τι εννοούσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την δήλωση -βόμβα, τι αλλάζει με τον Λαουάλ. Γενικά πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα λοιπόν. Ξεκινάμε με τον Παναθηναϊκό που έχει θέματα και είναι πιο φρέσκος... Αρχικά αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση

με την πονηρή Γαλατά στο ΟΑΚΑ με κλειδί την άμυνα πάνω στον Αρόγιο(τρομερός ο Νέλσον που είχε και 8 ασίστ και μην ακούσω το .."δεν βάζει μπροστά" γιατί τότε θα ήταν στο ΝΒΑ με 3 μύρια πχ ή στην Μπάρτσα και την Ρεάλ και την Φενέρ με 2)! Του βγήκαν τα τρίποντα στην ζώνη και εκτόξευσε την διαφορά, αλλιώς θα κέρδιζε με 6-10π. Η διαφορά είναι πλασματική εντελώς και λογικά έκοψε ταχύτητα ο Παναθηναϊκός καθώς μην ξεχνάμε ότι είχε εκτός βασικά στελέχη και με πολλές απουσίες δεν μπορείς στο επίπεδο αυτό να είναι σε φουλ τέμπο 40'! Αλλωστε η νίκη του ΠΑΟ είναι ακόμα σημαντικότερη ακριβώς εξ αυτού. Επειδή είχε και απουσίες πολλές.

Ομως η είδηση από το ΟΑΚΑ ήρθε από την δήλωση βόμβα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ότι δεν του αρέσει που δεν παίζουν οι έλληνες. Μεγάλο θέμα άνοιξε ο μεγαλομέτοχος και μετά βγήκαν στην επιφάνεια διάφορες εκτιμήσεις χαλώντας το κλίμα αφού υπήρξε και ανησυχία μήπως πάμε σε αλλαγή προπονητή. Βεβαίως ο μεγαλομέτοχος ξεκαθάρισε με νέες δηλώσεις του ότι δεν έχει θέμα με τον Ιβάνοβιτς και μεταξύ μας αν είχε , θα τον είχε ήδη διώξει. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι παρορμητικός και γι αυτό εξέφρασε δημόσια την σκέψη του. Ειναι ντεφάκτο ότι δεν υπάρχει θέμα Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό . Αλλά είναι και ντεφάκτο ότι θα πρέπει στο πράσινο στρατόπεδο να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση. Γιατί και τα δυο μαζί δεν γίνονται. Κοινώς δεν γίνεται να πηγαίνει και για πρόκριση και για τίτλο στην Ελλάδα και την ίδια ώρα να παίρνει τον Λαουάλ (που σημαίνει τέλος σε Διαμαντάκο-Παπαγιάννη για τους χρόνους συμμετοχής) και ταυτόχρονα να θέλει να πάιζουν οι έλληνες .

Ο Παναθηναϊκός προσπαθει να τα παντρέψει μέχρι τώρα και τα δύο και μου δίνει την εντύπωση ότι έχει έτοιμο το άλλοθι ελληνοποίησης και ανανέωσης σε πιθανή αποτυχία και αν του ..κάτσει θα μιλάει για διπλό κατόρθωμα. Συνεπώς πρέπει να επιλέξουν αργά ή γρήγορα οι πράσινοι. Γιατί αν αρχίζουν να πάιζουν οι έλληνες, τότε κακώς αποκτήθηκε ο Λαουάλ και κακώς δεν πάιζει ο Χαραλαμπόπουλος. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πάει ασχημα στο κομμάτι αυτό ο Παναθηναϊκός και ο Ιβάνοβιτς. Σε μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς και βαριάς φανέλας, δεν μπορείς να ρίξεις όλα τα πιτσιρίκια μαζί και να μειώσεις απότομα τον μέσο όρο και να κάνεις σαφή ελληνοποίηση. Καθώς μπορεί να έρθουν πολύ άσχημα και βαριά αποτελέσματα. Μιας μορφής ελληνοποίηση και ανανέωση κάνει ο Παναθηναϊκός που βάζει σε ρόλους τους έλληνες αλλα μέχρι εκεί. Και μεταξύ μας όπως έχω ξαναπεί δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου έλληνες παίκτες να εχουν την δυνατότητα να παίξουν ρόλο πρωταγωνιστή.

Συνεπώς ο Παναθηναϊκός δεν είναι εύκολο όσο και να θέλει ,να πάει σε σαφή και ξεκάθαρη ανανέωση και ελληνοποίηση. Γι αυτό και πιστεύω ότι η χθεσινή ...βόμβα δεν θα εκραγεί και θα απενεργοποιειθεί άμεσα. Και γι αυτό άλλωστε ο Παναθηναϊκός πήρε και τον Λαουάλ που είναι εξαιρετική κινηση καθώς είναι λαβράκι για την εποχή μιας και είναι μεταγραφή καλοκαιριού. Παίκτης που παίρνεις το καλοκαίρι και κοστίζει σχεδόν μισό εκ δολλάρια. Και ταιριάζει γάντι. Σε ηλικία καλή , με εμπειρία και από ευρωλίγκα, καλή σεζόν στην Τουρκία που πήγε για τα λεφτα. Στιλάκι Λάσμε σε πιο δυναμική μορφή και ταιριάζει και με τους ψηλούς του Ολυμπιακού (Ντάνστον-Χάντερ) και μαζί με τον Μπατίστα και τον Μαυροκεφαλίδη που θα κατεβαίνει και στο 4 πλέον όπως και ο Γκιστ στο 3, ο Παναθηναϊκός φτιάνει μια εξαιρετική φροντ λάιν και μάλλον στην σκέψη του Ιβάνοβιτς είναι να πάει και στο 3 ο Γκιστ γι αυτό δεν πάιρνει άλλο παίκτη εκεί (θα έχει τα κλασικά χαμηλά σχήματα αλλά και τα ψηλά πλέον με τον Γκιστ που δεν θα είναι αναγκασμένος από το 4 να ανεβαίνει στο 5 αλλά θα μπορεί να κατεβαίνει στο 3).

Με αυτα και με αυτά ο Παναθηναϊκός είναι σε τροχιά πρόκρισης έχοντας τις δύο απόλυτα λογικές ήττες στην Ισπανία από τα φαβορί του ομίλου Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Είναι απόλυτα εντός προγραματισμού. Βέβαια δεν του αρέσουν τα άλλα αποτελέσματα . Η Μακάμπι που θα πάλευε για την 3η θέση αξιώνει πλεονέκτημα έδρας με την μεταμορφωσή της στην 2η φάση και έχοντας κερδίσει και Ρεάλ και Μπάρτσα εντός. Βέβαια μπορεί να μην αντέξει αλλά είναι φαβορί για την 3η θέση. Και ξαφνικά εμφανίστηκε η Άλμπα για την τετράδα. Μπορεί να έχασε σε Κάουνας και Βελιγράδι και λογικά δεν θα αντέξει, αλλά έχοντας κερδίσει την Μπάρτσα εντός και στην Τουρκία την Γαλατά, έχει βάλει υποθήκη πρόκρισης και το ματς στο Βερολίνο την επόμενη εβδομαδα είναι πρώιμος τελικός για τον Παναθηναϊκό καθώς αν χάσει (και δη με διαφορά) θα μπει σε μπελάδες και πρέπει (να κάνει διπλά δηλ σε έδρες που μπορεί να είναι και αδιάφορες οι ομάδες όπως Γαλατά, Αστέρας, Ζαλγκίρις αλλά καμία δεν θα χαριστεί και ο φετινός ΠΑΟ αν δεν παίξει καλά εκτός που έχει και θέματα μπορεί να χάσει απ όλους).Αν όμως περάσει από το Βερολίνο οδηγεί την κούρσα της πρόκρισης και καλοβλέπει ίσως με την προσθήκη και του Λαουάλ και ένα πιθανό +5 με την Μπάρτσα εντός που θα την βρει ντεφορμέ και πλήρης ο ίδιος και σε κάτι παραπάνω. Αλλωστε αν του είχε κάτσει το θρίλερ στην Βαρκελώνη τώρα θα μιλάγαμε για πλεονέκτημα έδρας και για την διαφορά που θα έπρεπε απαραίτητα να κρατήσει στο Τελ Αβίβ! Αυτό είναι όμως και το μπάσκετ!

Για τον Ολυμπιακό δεν έχουμε πολλά να πούμε. Εκανε μια ήττα, μια κακή εμφάνιση. Οπως είχα πει και στο Sport24 Radio 103,3 το ματς στην Πόλη θα ήταν δυσκολότερο από ποτέ γιατί όταν ομάδα του Ίβκοβιτς τρώει 100αρα και χάνει ματς τύπου Νίζνι με τέτοιο τρόπο, την επόμενη φορά τρώνει όλοι ..σίδερα , ειδάλλως πάνε σπίτια τους. Και έτσι έγινε δυστυχώς για τον Ολυμπιακό που αν δεν είχε και τα τρίποντα Μάντζαρη-Λαφαγιέτ θα είχε φάει χαλαρά 20αρα. Η διαφορά μάλλον δεν θα πάιξει ρόλο . Ο Ολυμπιακός δικαιούται σαφώς μια κακή εμφάνιση όπως όλοι άλλωστε. Και από εκεί και πέρα μην ξεχνάμε ότι εξαφανίστηκε στο ματς αυτό ο Σπανούλης που όχι μόνο δεν σκόραρε εντός παιδιάς αλλά απορρυθμίστηκε και από την δημιουργία. Δεν μπορεί να πε σαφώς κανείς στον Σπανούλη γιατί έκανε ένα τόσο κακό παιχνίδι και μην ξεχνάμε ποιος ήταν στον άλλο πάγκο. Ο Ολυμπιακός απλά να επισημάνω ότι έχοντας αλλάξει φιλοσοφία και σχήματα με τον Σφαιρόπουλο πλέον στον πάγκο , θα είναι πιο εξαρτώμενος νομίζω από ποτέ στο κομμάτι αυτό από τον αρχηγό του καθώς έχει διαφοροποιήσει μικροπράγματα επιθετικά. Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός στην δυάδα αγώνων με Εφές έξω και ΤΣΣΚΑ μέσα ήθελε βασικά μια νίκη. Αν κερδίσει την ΤΣΣΚΑ παραμένει φαβορί για την 2η θεση και το πλεονέκτημα της έδρας. Αν όμως χάσει δεν θα έχει περιθώρια κανενός λάθους μετά και το ματς με την Φενέρ εντός θα είναι τελικός. Καθώς οι τούρκοι πέρασαν και αυτοί το εμπόδιο της Μάλαγα στην Ισπανία και έχουν και το διπλό στο Μιλάνο. Πολύ απλά αν ο Ολυμπιακός χάσει από ΤΣΣΚΑ και Φενέρ πχ εντός δεν θα έχει κανένα προβάδισμα για το πλεονέκτημα της έδρας που θα γίνει θρίλερ. Ακόμα όμως ο Ολυμπιακός κρατά την τύχη στα χέρια του σαφώς και δεν έχει λόγο να σκάσει από την κακή εμφάνιση στην Πόλη και δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ενισχυσής του. Καλός παίκτης να κάνει την διαφορά στο 4 ή το 5 δεν υπάρχει εύκολα. Αν εμφανιστεί κάποιος με καποιο όρο όπως πχ ο Λαουάλ με τον ΠΑΟ, στο συμβολαιό του, τότε το κοιτάζει σαφώς για να βάλει βάθος για πιθανούς τραυματισμούς.

Κατα τα άλλα η Ρεάλ με πρώτο σκόρερ τον Ρέγες σε αρκετά πλέον ματς μπορεί να μιλάει για τίτλο; Η Μπάρτσα θα συνέλθει αλλα θα είναι πάντα ...Μπάρτσα με τον Πασκουάλ στον πάγκο,δηλ ικανη για το καλύτερο και το χειρότερο. Η Μακάμπι δεν ξέρω πόσο θα αντέξει καθώς δεν έχει και κανένα τρομερό ρόστερ, η Φενέρ βελτιώνεται με τον Ζήση αλλά δύσκολα θα γίνει τρόμος και φόβος, δυνατό αουτσάιντερ η Εφές λόγω Ντούντα αλλά δεν έχει ελλείψεις. Και η ΤΣΣΚΑ με προβλήματα στους ψηλούς δεν είναι τόσο αχτύπητη όσο δείχνει. Να ναι καλα ο Ντε Κολό που χωρίς αυτόν δεν ξέρω αν θα είχε πλεοέκτημα καν και αν πχ τον είχε μαζί με Σπαν ο Ολυμπιακός δεν θα ήταν πρώτο φαβορί η ελληνική ομάδα; Πάντως ο Ιτούδης κάνει καλή δουλειά χωρίς να ζητά συνέχεια παίκτες μάλιστα παρά τις ελλείψεις. Απλά η ΤΣΣΚΑ άλλαξε στιλ και είναι η ομάδα με την καυτή περιφέρεια. Οσο για τους άλλους; Η Μάλαγα θα κάνει ζημιες, η Λαμποράλ έχει συνέλθει αλλά μέχρι εκεί. Η Νίζνι τρομερή χημεία αλλά το ρόστερ της είναι μέχρι εδώ και κατόρθωμα είναι.

Keywords
παναθηναικος, εμφάνιση, οακα, νβα, παο, ελλαδα, σημαίνει, κινηση, καλοκαιρι, λεφτα, ολυμπιακος, εβδομαδα, δηλ, sport24, radio, τσσκα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, αποτελεσματα, βαρκελωνη, βερολινο, δουλεια, ηττα, θεμα, θριλερ, ιβκοβιτς, ισπανια, μιλανο, μπαρτσελονα, νβα, οακα, ρεαλ, τυχη, χημεια, ωρα, radio, αμυνα, απλα, βελιγραδι, βομβα, γινει, γινεται, γινονται, δηλ, δυνατοτητα, δυστυχως, δηλωση, δηλωσεις, δειχνει, διπλο, εγινε, ευκολο, ευκολα, υπαρχει, εβδομαδα, εμφάνιση, εποχη, επρεπε, ετοιμο, ζηση, ζητα, ζωνη, ιδια, ηλικια, ιτουδης, κινηση, κλιμα, λεφτα, λογο, μορφη, μπορεις, νικη, ομαδα, παντα, παμε, παο, προβληματα, ρολο, σεζον, σιδερα, συνεχεια, σπιτια, σχηματα, τουρκια, τσσκα, φοβος, φορα, δημητρης, κομματι, ομαδες, παιχνιδι, σημαίνει, τρωει, θεματα, βεβαιως, χαλαρα, χερια
Τυχαία Θέματα