Είδος... προς εξαφάνιση!!!

Tέσσερις πρώην «πράσινοι» (Καλάθης, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας, Γλυνιαδάκης) βρίσκονται στην αποστολή της Εθνικής για το Μουντομπάσκετ. Ούτε καν ένας νυν, αφότου «κόπηκε» ο Γιάνκοβιτς. Μάλιστα. Προχωράμε παρακάτω, λοιπόν. Ενας περισσότερος (πέντε δηλαδή πρώην) στην ομάδα ποδοσφαίρου (Καρνέζης, Καπίνο, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης). Ούτε κουβέντα για νυν. Αλλωστε, έχουν δρόμο για να πείσουν τον Ρανιέρι οι Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Καρέλης, Κλωναρίδης, Ντίνας, Ρισβάνης. Ενας, που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, στελεχώνει -όχι σταθερά πάντως- την Εθνική βόλεϊ (ο Στιβαχτής) κι

ένας που επιστρέφει στο «τριφύλλι» (Πρωτοψάλτης), καταγράφει ανοδική πορεία.

Και σε επίπεδο Γυναικών αν δούμε, στην Εθνική Μπάσκετ δύο πρώην «πράσινες» αγωνίζονταν μέχρι πρόσφατα (Σπαθάρου και Κοσμά), καμία νυν, ενώ καλές προοπτικές -μπορούν να- έχουν οι Σλούκα και Δίελα. Κι ακόμη στην Εθνική βόλεϊ διακρίνει κανείς την πρώην παίκτρια του Παναθηναϊκού, Παπαφωτίου, αλλά και μία νυν, την Καββαδία. Αντίστροφα, Χριστοδούλου, Λαμπρούση και Γιώτα συνδυάζουν το «ερυθρόλευκο» του Ολυμπιακού με το «γαλανόλευκο». Oυδείς «πράσινος» μετέχει, εξάλλου, στην αντρική Εθνική ομάδα Πόλο. Ούτε για δείγμα!

Κάποτε, χανόταν το μέτρημα με το πόσοι παίκτες του Παναθηναϊκού απαρτίζουν την Εθνική Μπάσκετ, αλλά και τις «γαλανόλευκες» ομάδες στα άλλα αθλήματα. Θεσμός. «Πράσινο» με «γαλανόλευκο» έδεναν αρμονικά, διότι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός επένδυε στο ελληνικό ταλέντο. Από τον Δομάζο και τον Σαραβάκο (ποδόσφαιρο), μέχρι τους Αλβέρτη, Οικονόμου, Σπανούλη (μπάσκετ), έως τους Ανδρεόπουλο, Στέλιο Καζάζη και Πανταλέων (βόλεϊ).

Πλέον, στο Μπάσκετ αλλά και στους άλλος χώρους, όπως βλέπουμε, το «πρόβλημα» εντάθηκε. Είδος προς εξαφάνιση και το σήμα κινδύνου ηχεί δυνατά. Ο Παναθηναϊκός αναζητά τους επόμενους πρωταγωνιστές του. Το επιτάσσει η ιστορία του, όπως και κάθε άλλης μεγάλης ομάδας, που οφείλει να τροφοδοτεί την «γαλανόλευκη». Προ πολλού, ο Τσαρτσαρής άφησε την σκυτάλη της ενεργού δράσης, το ίδιο ετοιμάζονται να πράξουν -ως φυσική εξέλιξη των καταστάσεων- και οι Διαμαντίδης, Φώτσης. Η ιστορία τους γράφτηκε με χρυσά γράμματα. Η σειρά περνάει στους επόμενους. Μπορούν κάποιοι εκ των νέων: Μποχωρίδη, Κόνιαρη, Λούντζη, Χαραλαμπόπουλου, Παπαγιάννη, Διαμαντάκου να στελεχώσουν μελλοντικά την «επίσημη αγαπημένη»; Και μάλιστα να υπολογίζονται για βασικούς ρόλους; Οπως έχουν καταφέρει με την πορεία και την αξία τους οι Σλούκας, Μάντζαρης, Πρίντεζης του Ολυμπιακού και ο πρώην «ερυθρόλευκος» Παπανικολάου; Θα δείξει.

Αντίστοιχα, βέβαια, επειδή τα χρόνια περνούν και ο Ολυμπιακός δεν μένει στους προαναφερθέντες. Εχει ήδη κάνει τις κινήσεις του, πχ με τον Μουράτο, γιατί όχι με τον Αρώνη, ή τον Καββαδά, τον Παπαπέτρου, τον Χριστοδούλου, τον Αγραβάνη και δεν αποκλείεται και άλλους νεαρούς. Περιμένει, κάποιοι από εκείνους να αποτελέσουν την επόμενη σπουδαία μπασκετική γενιά. Η ευκαιρία τους είναι μπροστά. Το έχει ανάγκη και η Εθνική, που δύσκολα θα ξαναέχει τον Σπανούλη, ή τον Περπέρογλου και τον Σχορτσανίτη και κάποια στιγμή δεν θα υπολογίζει στους Ζήση, Μπουρούση, Καϊμακόγλου και Βασιλειάδη. Η παραγωγική διαδικασία, η διαδοχή δεν (πρέπει ποτέ να) σταματά...

Keywords
Τυχαία Θέματα