Δύο "τελικοί" βάζουν τέλος στην αγωνία

Το φετινό πρωτάθλημα φαινόταν από το ξεκίνημα του ότι θα είναι από τα πλέον συναρπαστικά και ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών και απόδειξη το γεγονός ότι φτάσαμε μόλις δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του και με εξαίρεση τον υποβιβασμό της Αγίας Παρασκευής, τίποτα δεν έχει κριθεί. Η αυριανή (Σάββατο 3/5) 25η αγωνιστική της Α2 θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα όλης της σεζόν, με δύο "τελικούς" για άνοδο (Αμαλιάδα) και σωτηρία (Σέρρες) οι οποίοι αναμένεται να βάλουν τέλος στην αγωνία... Αναλυτικά:

ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ:

Αναμφίβολα το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας, ίσως και τη χρονιάς είναι αυτό στην Ηλεία, ανάμεσα στον Κόροιβο και τη Καβάλα. Ένας ματς... χωρίς αύριο για τις δύο ομάδες, ένας "τελικός" ανόδου που θα κρίνει το ποιός θα ακολουθήσει την ΑΕΚ στην Α1. Στο κατάμεστο κλειστό της Αμαλιάδας (δεν θα πέφτει ούτε... καρφίτσα στις εξέδρες), ο γηπεδούχος Κόροιβος θέλει νίκη έστω και με ένα πόντο, προκειμένου να κάνει πραγματικότητα το... όνειρο της ανόδου. Το ίδιο ισχύει και για τη Καβάλα, που υπολείπεται ενός βαθμού στον πίνακα, όμως με νίκη θα περάσει αυτή από πάνω, μιας και υπερτερεί στην ισοβαθμία (είχε νικήσει με 93-71 στο ματς του πρώτου γύρου). Παρά τα προβλήματα τραυματισμών, οι δύο προπονητές αναμένεται να ρίξουν τα καλύτερα... χαρτιά τους στο παρκέ, σε μια αναμέτρηση τακτικής, πάθους και θέλησης. Σημαντικότερο πρόβλημα που αφορά τους φιλοξενούμενους, ο τραυματισμός του Μαρμαρινού, η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί τη τελευταία στιγμή.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Από τον "τελικό" ανόδου, περνάμε σε αυτόν της σωτηρίας, στο κλειστό των Σερρών. Οι δύο ομάδες μετράνε από 8 επιτυχίες στο πρωτάθλημα και μόνο με νίκη θα έχουν ελπίδες να κρατηθούν στην Α2. Τα πράγματα είναι οριακά περισσότερο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι αν χάσουν κατά 90% αποχαιρετούν τη κατηγορία, ενώ αν κερδίσουν θα χρειάζονται ακόμη μια νίκη (τη τελευταία αγωνιστική με τον Αρκαδικό) για να παραμείνουν στην Α2. Ο Ερμής που είχε συντρίψει τον αντίπαλο του στον πρώτο γύρο με 94-64, θέλει νίκη έστω και με ένα πόντο, για να "αγκαλιάσει" τη σωτηρία, δεδομένου ότι παίζει τη τελευταία αγωνιστική στην έδρα του με το αδιάφορο Λαύριο. Χωρίς απουσίες οι δύο "μονομάχοι" θα τα δώσουν... όλα, σε ένα παιχνίδι που θα κριθεί στη δύναμη και στις λεπτομέρειες.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΕΚ: Τη νίκη που θα τη στείλει και μαθηματικά εκεί που ανήκει... στην Α1, θέλει η ΑΕΚ, η οποία φιλοξενείται στη Βέροια από τον αδιάφορο βαθμολογικά Φίλιππο. Με περισσότερους από 300 φίλους της που αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στο κλειστό της Ημαθίας, η Ένωση θα επιδιώξει να κατακτήσει την 22η νίκη της και να "σφραγίσει" την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια. Ο Στέφαν Νίκολιτς θα συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα, όμως είναι ακόμη ανέτοιμος λόγω ου τραυματισμού του και δύσκολα θα αγωνιστεί. Ο Φίλιππος, έχει εξασφαλίσει τη παραμονή του και απελευθερωμένος από άγχος και πίεση, θα επιδιώξει να πετύχει μια μεγάλη νίκη γοήτρου, προκειμένου να αποχαιρετήσει με θετικό τρόπο τους φιλάθλους του, μιας και αυτό θα είναι το τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Αθηναϊκό ντέρμπι στο κλειστό του Ζωγράφου, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους γηπεδούχους οι οποίοι... καίγονται για τη νίκη. Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το "διπλό" επί του ΟΦΗ, ο Φιλαθλητικός φιλοδοξεί να κάνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της σωτηρίας του, η οποία παραμένει πάντως στον... αέρα, δεδομένου ότι τη τελευταία αγωνιστική οι "κόκκινοι" παίζουν με τη Καβάλα εκτός έδρας. Το Παγκράτι έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι "χτυπάει" όλα τα ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλου και βαθμολογικού ενδιαφέροντος και αναμφίβολα δεν αποτελεί εύκολη λεία...

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΦΗ: Στο άδειο λόγω τιμωρίας Ιβανώφειο, ο Ηρακλής υποδέχεται τον ΟΦΗ, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς. Οι δύο ομάδες δεν έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, μιας και αμφότερες θα βρίσκονται και του χρόνου στην Α2 και θα αγωνιστούν για το γόητρο και τη βελτίωση του φετινού ρεκόρ τους. Αμφίβολη είναι από πλευράς "Γηραιού" η συμμετοχή του Παπαδόπουλου, ενώ από τους Κρητικούς θα λείψει σε ακόμη ένα ματς ο Μάρτζος.

ΛΑΥΡΙΟ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Το σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν δίνει στο Λαύριο η ομώνυμη ομάδα, καθώς με νίκη κόντρα στην ουραγό και υποβιβασμένη Αγία Παρασκευή, "δένει" οριστικά τη παραμονή της στη κατηγορία. Οι "κυανοκίτρινοι" παραμένουν μπλεγμένοι σε ένα... τραβηγμένο σενάριο υποβιβασμού και θέλουν αν βάλουν τέλος στην αγωνία τους, με την 11η φετινή τους επιτυχία. Οι Κακιούζης και Περάκης αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών την περασμένη εβδομάδα και η συμμετοχή τους θα κριθεί τη τελευταία στιγμή.

ΨΥΧΙΚΟ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Χωρίς τους τραυματίες Παπανικολάου και Σαμοθράκη, το Ψυχικό υποδέχεται τον Αρκαδικό, στο τελευταίο του φετινό ματς μπροστά στο κοινό του. Γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για την ομάδα των Βορείων Προαστίων προκειμένου να πάρει την 16η φετινή της νίκη και να ευχαριστήσει τους φίλους της. Ο Αρκαδικός που θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και πίεση, θα επιδιώξει να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση, σε ένα ματς αδιάφορο βαθμολογικά για τις δύο ομάδες, κάτι που ευνοεί το θεαματικό παιχνίδι και την έλλειψη σκοπιμότητας.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα