Δημήτρης Μαυροειδής στο Basketblog: «Στόχοι μας ο τελικός Κυπέλλου και το final four του Champions League»

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μετά το τέλος της παρουσίασης της φανέλας της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν όπου το basketblog ήταν εκεί, μας μίλησε για τους στόχους της ομάδας, για το φετινό καλοκαίρι όπου πρώτα έφυγε και μετά επέστρεψε στους «κιτρινόμαυρους», ενώ αναφέρθηκε και στα φιλικά παιχνίδια

της ΑΕΚ.

Διαβάστε αναλυτικά τι μας είπε ο Έλληνας σέντερ:

Αρχικά πες μας πως σου φάνηκε η καινούργια φανέλα της ομάδας;

Είναι πολύ όμορφη έχει κάτι από τα παλιά κάτι από ρετρό, εμένα μου άρεσε πάρ πολύ ελπίζω να αρέσει και στον κόσμο μας, να την αγοράσει, να έρθει στο γήπεδο με αυτήν και να μας βοηθήσει. Εμείς θέλουμε να τους προσφέρουμε θέαμα, νίκες και τους περιμένουμε στο γήπεδο.

Για εσένα ήταν ένα περίεργο καλοκαίρι καθώς ήσουν στην ομάδα και μετά ξαναγύρισες, πως είναι όλη αυτή η κατάσταση για έναν παίκτη;

Εντάξει, δεν γινόταν να είμαι στην ομάδα έτσι όπως την είχε σχεδιάσει ο κόουτς από την αρχή για διάφορους λόγους και μπορούμε να πούμε ότι αναγκάστηκε να με θυσιάσει στην αρχή. Μετά υπήρχε το πρόβλημα με το Λουκά (Μαυροκεφαλίδη), ξαναγύρισα. Εντάξει όλα καλά πλέον συμβαίνουν αυτά στο μπάσκετ. Δεν καθυστέρησα πολύ όπως πέρυσι, ήρθα αρκετά γρήγορα και έχασα μόνο μία εβδομάδα προπονήσεων. Πέρυσι είχα κάνει δύο μήνες για να έρθω.

Η σχέση σου με τον κόουτς Ζντοβτς ποια είναι;

Μια χαρά είναι η σχέση μας με τον κόουτς, δεν υπήρχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα. Όπως είπα και πριν είχε φτιάξει ένα πλάνο, δεν είχα συμβόλαιο και έπρεπε να «θυσιαστώ» δεν υπήρξε κάποια διαμάχη. Με τον κόουτς μια χαρά είμαστε, επικοινωνούμε στο γήπεδο, κάνω ότι μου ζητάει νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό θέμα.

Πες μας δύο λόγια για το πως πάει η προετοιμασία της ομάδας μέχρι στιγμής;

Εντάξει έχουμε αρκετά μεγάλη κούραση και αυτό φαίνεται και στα φιλικά παιχνίδια που δίνουμε ότι δεν έχουμε την «φρεσκάδα» μας, αλλά αυτό είναι σίγουρα ένα καλό στοιχείο, γιατί αν κάνεις καλή προετοιμασία αυτό θα σου βγει και μέσα στη χρονιά όπου θα είσαι πιο ξεκούραστος. Γιατί αν τώρα είσαι καλά και ξεκούραστος σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει και ότι δεν έχεις δουλέψει καλά και σκληρά στην προετοιμασία. Εμείς νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο και στα φιλικά στόχος μας είναι να βελτιωθούμε.

Χθες (12/9) στο φιλικό με την Μακάμπι το οποίο ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι και το χάσατε στις λεπτομέρειες, εσύ πως το είδες μέσα από το γήπεδο;

Εντάξει μας κέρδισε καθαρά από θέμα ενέργειας, ήταν πιο ξεκούραστοι και πιο «φρέσκοι» από εμάς, χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια, αλλά στο τέλος καταφέραμε να το γυρίσουμε το ματς, όμως κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εντάξει είναι φιλικά ματς, ο κόουτς βγάζει κάποια συμπεράσματα, κάνει δοκιμές. Αλλά νομίζω ότι στα επίσημα παιχνίδια θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι.

Για το αυριανό (14/9) φιλικό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είναι ένα σπουδαίο ματς για την ΑΕΚ;

Είναι ένα σπουδαίο ματς με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και μεγάλη στιγμή για την ομάδα και για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να μας δει. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ειδικά για τα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα να αντιμετωπίσουν μία τέτοια ομάδα, γιατί σε αυτά τα παιχνίδια με τέτοιους αντιπάλους καταλαβαίνεις που πρέπει να βελτιωθείς και που μπορείς να φτάσεις. Σίγουρα θα γίνει ένα ωραίο ματς ελπίζουμε να έρθει ο κόσμος και να χαρούμε.

Για εσένα και για την ομάδα τι θα σημαίνει επιτυχία στο τέλος της σεζόν στην Ελλάδα και στο Basketball Champions League;

Δύσκολο είναι να μιλάμε από τώρα για στόχους. Σίγουρα για εμένα ο βασικός στόχος είναι η τρίτη θέση και όσο πιο ψηλά γίνεται παρότι ξέρουμε ότι είναι δύσκολο. Η τρίτη θέση όμως πρέπει να είναι κατοχυρωμένη για εμάς. Επίσης ένα τελικός Κυπέλλου είναι για εμάς ένας στόχος και στο final four του Champions League πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε. Τώρα όλα μπορούν να συμβούν, αλλά για εμένα αυτό είναι ένας αντικειμενικός στόχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα