Διηπειρωτικό... στην Φρανκφούρτη! (vids)

Η κόντρα μεταξύ Ευρωλίγκα και FIBA μπορεί να έχει «σιγήσει» μερικώς τον τελευταίο καιρό, αλλά αυτό δε σημαίνει κιόλας πως έχει μπει τέλος, στην ιστορία που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να δημιουργήσει το Basketball Champions League. Νέο «θύμα» αυτού του «πολέμου», είναι αυτή την φορά το Διηπειρωτικό Κύπελλο, στο οποίο δε θα συμμετάσχει

ούτε η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ούτε και η Κυπελλούχος του Eurocup Γαλατάσαραϊ, αν και η δεύτερη δε θα μπορούσε να αγωνιστεί σε καμία περίπτωση, με την FIBA να μην αναγνωρίζει πλέον τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ECA.

Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη στον εν λόγω θεσμό, θα είναι λοιπόν οι Σκαϊλάινερς της Φρανκφούρτης! Η γερμανική ομάδα, έχοντας μάλιστα τον γνώριμό μας από τη θητεία του στην ΑΕΚ, Φίλιπ Σκραμπ, κέρδισε στο Final Four του Σαλόν, το δημιουργηθέν το προηγούμενο καλοκαίρι FIBA Europe Cup, πραγματοποιώντας ανατροπή επί της Βαρέζε και φτάνοντας στον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο. Τώρα, όμως, θα έχει τη δυνατότητα για την κατάκτηση του πρώτου διεθνούς της τροπαίου, υποδεχόμενη στην έδρα της την πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, Γκουάρος ντε Λάρα.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη μοναδική ευκαιρία που έχουμε να παίξουμε στο Διηπειρωτικό Κύπελλο. Το να το διοργανώσουμε στην Φρανκφούρτη και να διεκδικήσουμε τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη μπροστά στο κοινό μας, θα κάνει ακόμη καλύτερη την εμπειρία μας», ανέφερε ενθουσιασμένος ο γενικός αρχηγός των Σκαϊλάινερς, Γκούναρ Γέμπκε, για να συμπληρώσει ο πρόεδρος των Βενεζουελάνων, Χόρχε Ερνάντες, ως εξής: «Είναι τιμή για το σύλλογό μας να περιμένει εκείνη τη μέρα, γιατί είναι μεγάλη η πρόκληση της εκπροσώπησης του πρωταθλήματος και της χώρας μας. Θα αφήσουμε... και την ψυχή μας στο παρκέ για να φέρουμε τη Βενεζουέλα στη θέση του πρωταθλητή Κόσμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα