Δ. Πρίφτης: «Πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα»

Ο Αρης έφτασε μετά από μεγάλη περιπέτεια στην Κλαιπέντα όπου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη(3/2) την Νεπτούνας για την 5η αγωνιστική του eurocup.

Δηλώσεις για την πολύ κρίσιμη και κομβική αυτή αναμέτρηση έκανε ο τεχνικος της ομάδας ο Δημήτρης Πρίφτης, που τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα στις απαιτήσεις του αγώνα ,ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις δυο πολύ σημαντικές νίκες που έκανε μεσοβδόμαδα η ομάδα του

επί της Άλμπα και του ΠΑΟΚ για την Ευρώπη και το πρωτάθλημα αντίστοιχα.

“Σίγουρα έχουμε μια ψυχολογική ανάταση, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει και πολύς χρόνοςγια μεγάλους ενθουσιασμούςκαι πολλά συναισθήματα, διότι το ταξίδι αυτό που θα κάνουμε είναι από τα χειρότερα, με τρία αεροπλάνα, με πούλμαν… Με μόλις μία προπόνηση θα πρέπει να παίξουμε με τηΝεπτούναςκαι μετά με μόλις μία προπόνηση θα πρέπει να παίξουμε με το Λαύριο. Είναιπολύ δύσκολη βδομάδα“.

Για την παρουσία του κόσμου στο Nick Galis Hall, όταν επέστρεψε η ομάδα από την Πυλαία είπε: “ο κόσμος εκφράζεται, είναι κοντά μας, τονευχαριστούμε. Μας ενθαρρύνει. Από την άλλη πλευρά εμείς πρέπεινα μείνουμε συγκεντρωμένοι, να μη χάσουμε το μυαλό μας, γιατί αυτό είχε γίνει τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, γι’ αυτό το λόγο είχαμε εκείνα τα συμπτώματα καιδεν μιλάω για τις ήττες, όσο για τις κακές εμφανίσεις”.

Για την ατμόσφαιρα που περιμένει να συναντήσει στην Κλαϊπέντα: “Τα γήπεδα στη Λιθουανίαείναι πάνταθορυβώδηκαι έντονα για τον αντίπαλο. Η ήττα από την Ζαλγκίριςθα έχει πληγώσει τον εγωισμό της Νεπτούνας,όπως επίσης και το παιχνίδι που έγινε στηνΘεσσαλονίκη.Θα πρέπει ναπροσαρμοστούμεσε όλες αυτές τις συνθήκες και να βρούμε τα αποθέματα ενέργειας γιανα είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι καλή ομάδα ηΝεπτούνας, το απέδειξε και στα δύο παιχνίδια με την Αρμάνι, κάτι που εμείς δεν αποδείξαμε. Περιμένουμε σίγουρα έναδύσκολο παιχνίδι, διότι έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών που σίγουρα θα κοστίσουν στο κομμάτι της ενέργειας”.

Για τον τρόπο που παίζει η Νεπτούνας σχολίασε: “Έχειέντονο ρυθμό, παίζει στο ανοικτό γήπεδο, σουτάρει πολύ. Σε όλα αυτά οσυντελεστής δυσκολίαςανεβαίνει όταν παίζεις εκτός έδρας και είναι πιο εύκολο το έργο όταν παίζουμε στοΑλεξάνδρειο. Χρειάζεται πολύ μεγάλη συγκέντρωσηκαι με απασχολεί πιο πολύ το κομμάτι της ενέργειας”.

Αναφορικά με την κατάσταση των Μιχάλη Πελεκάνου και Σλάβεν Τσούπκοβιτς, οι οποίοι βοήθησαν σε μείζονα βαθμό για την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ, ανέφερε: “Έχει πολύ μεγάλη αξία, αναδεικνύει την ομάδα και δείχνει ότι όλοι οι παίκτες έχουν μία σκέψη καιείναι ετοιμοπόλεμοι και προπονημένοι. Όταν χρειαστεί θα μπουν και θα αποδώσουν και γι’ αυτό είμαστε όλοι χαρούμενοι. Αυτό είναι τοβασικό συστατικό που πρέπει να έχουμε και πρέπει να το διατηρήσουμε. Αν το χάσουμε αυτό, δενθα είμαστε το ίδιο αποτελεσματικοί“.

Τέλος, εξήγησε ότι: “Δεν είναι ομάδα έδρας ο Άρης. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Προσπαθεί να διαμορφώσει ένααγωνιστικό πρόσωποπου δεν είναι ακόμα σε επίπεδο που μπορεί να κυριαρχεί παντού εκτός έδρας. Ακόμα και στην έδρα μαςδεν είναι εύκολα τα πράγματα, αν και αναμφίβολα το γήπεδό μας δημιουργεί πρόβλημα στους αντιπάλους.Δεν μπορώ να δεχθώ ότι είμαστε ομάδαπου παίζει μόνο εντός έδρας, κυρίως για όλα τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα