Ατρόμητη στο Βελιγράδι η Γαλατά (65-74, vid)!

Σε ένα ματς, όπου η ατμόσφαιρα ειδικά λόγω του συγκεκριμένου φιλοξενούμενου, ήταν ανατριχιαστική από τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, η Γαλατάσαραϊ όχι απλώς στάθηκε εξαιρετικά, αλλά κατάφερε κιόλας να πάρει μία επιβλητική νίκη με 65-74, φέρνοντας τους "ερυθρολεύκους της Σερβίας" ένα "βήμα" ακόμη πιο κοντά σε πρόωρο αποκλεισμό, μιας και η ομάδα του Ράντονιτς έχει ήδη ρεκόρ 0-3, με τις δύο εκ των τριών ηττών να συμβαίνουν στην έδρα της. Οι Τούρκοι, αντιθέτως, με δύο νίκες και μία ήττα, εκ των οποίων ένα σπουδαίο "διπλό", μπορεί να παραμένουν αισιόδοξοι.

Το ματς ξεκίνησε με ισορροπία μεταξύ

των δύο ομάδων, με το σκορ να αλλάζει συνέχεια χέρια και να δίνει την αίσθηση μάχης μέχρι... τελικής πτώσεως. Το σύνολο του Αταμάν, όμως, δε θα αργούσε να μας διαψεύσει. Στη δεύτερη περίοδο, απλώς "προειδοποίησε", παίρνοντας στη διάρκειά της μικρές διαφορές των 3-4 πόντων και δείχνοντας να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα. Ένα "ξέσπασμα" των γηπεδούχων, όμως, που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Μάρκους Ουίλιαμς, τους έφερε μπροστά με 35-33.

Η "Γαλατά", όμως, ήταν αποφασισμένη να πάρει αυτό το παιχνίδι στο Βελιγράδι. Ο Αρόγιο μπορεί να "σίγησε" παντελώς στην τρίτη περίοδο, όμως υπήρξε "πολυφωνία" στο κομμάτι του σκοραρίσματος, κάτι που αναπλήρωσε το "κενό" του "αστέρα" της ομάδας, με τον Πάτρικ Γιανγκ ειδικά να δίνει επικές "μάχες" με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς στη ρακέτα. Προηγήθηκε με 47-51 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ είχε και εικόνα νικήτριας, κάτι που της έδωσε μεγάλη ώθηση για το καθοριστικό φινάλε.

Έτσι ακριβώς έγινε. Με ένα σερί 9-0, από το 52-53 στο 33', έως το 52-62, 4:30" λεπτά πριν το φινάλε, ουσιαστικά κρίθηκε και η έκβαση του αγώνα, με τον Αρόγιο να "αφυπνίζεται" και να οδηγεί τους συμπαίκτες του σε εκείνο το σημείο. Ύστερα, ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η εκνευριστική του αστοχία από τη μία πλευρά (3/15 τρίποντα συνολικά), και η εξαιρετική εμφάνιση του Τζάστιν Κάρτερ στο τελευταίο πεντάλεπτο, από την άλλη, δεν του επέτρεψαν να δείξει ότι μπορούσε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως... η λογική επικράτησε και τίποτα το μεμπτό, από πλευράς επεισοδίων δε συνέβη στην "Μπεογκράντσκα Αρένα".

Δεκάλεπτα: 19-21, 35-33, 47-51, 65-74

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ουίλιαμς 12 (2/3 τρίποντα, 4 ασίστ), Ντάνγκουμπιτς 2, Μίτροβιτς 4, Λάζιτς, Μπλάζιτς 4, Κάλινιτς 9 (5 ριμπάουντ), Μαριάνοβιτς 18 (7/10 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Τέγιτς 1, Τζένκινς 6, Γιόβιτς, Ζίρμπες 9 (7 ριμπάουντ)

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Κάρτερ 10 (1), Γιανγκ 4, Μίτσοφ 12, Έρτσεγκ 4, Γκονλούμ 6, Πόσιους 11 (2), Μάριτς 4, Αρόγιο 11 (2/6 τρίποντα), Γκιουλέρ 4, Αρσλάν 8 (2)

Keywords
Τυχαία Θέματα