Αποσύρεται το «11» του Σαμπόνις! (vid)

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή της, η Ζαλγκίρις θα διοργανώσει στην έδρα της τουρνουά, το οποίο αναμένεται να είναι ξεχωριστό για τους Λιθουανούς. Κι αυτό γιατί σε αυτό θα τιμηθεί ο «ζωντανός θρύλος» του παγκοσμίου μπάσκετ και πρόεδρος της λιθουανικής ομοσπονδίας, Άρβιντας Σαμπόνις.

Ο παίκτης που άφησε το δικό του ξεχωριστό «στίγμα» παίζοντας για τις Ζαλγκίρις, Βαγιαδολίδ, Ρεάλ Μαδρίτης και Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς θα δει τη «βαριά» φανέλα με το νούμερο 11 να αποσύρεται, σε μία διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει

και ο Παναθηναϊκός.

Οι σχετικές δηλώσεις του διευθυντή της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας, ήταν τα εξής:

«Για πρώτη φορά στην Ιστορία της η Ζαλγκίρις αποσύρει τη φανέλα ενός παίκτη. Ο Σαμπόνις δικαιούται αυτή την τιμή, καθώς υπήρξε σημαντικός παίκτης και πρόεδρος του συλλόγου. Είμαστε χαρούμενοι που η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός της σεζόν. Ελπίζω ο κόσμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να έρθει να τιμήσει τον Σαμπόνις για ό,τι προσέφερε στη Ζαλγκίρις και στο παγκόσμιο μπάσκετ».

Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο με… δείγμα από τα κατορθώματά του, ιδίως όταν κατέπληξε το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ!

Keywords
Τυχαία Θέματα