Απόλλων Πατρών - ΚΑΟΔ 89-92

Εσπασαν καρδιές στο κλειστό της Περιβόλας, όπου Απόλλωνας και ΚΑΟΔ προσέφεραν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, πραγματική διαφήμιση του ελληνικού μπάσκετ. Η αναμέτρηση κρίθηκε στη δεύτερη παράταση (κ.α 71-71) με τους "πράσινους" να παίρνουν τη νίκη με 92-89, βασιζόμενοι στην εξαιρετική εμφάνιση των Πάλμερ και Κάρτερ, αλλά και στα κρίσιμα καλάθια του Θοδωρή Ζάρα. Από τους γηπεδούχους, πολύ καλός επιθετικά ο Πέτροβιτς με 33 πόντους, όπως και ο Γκραντ που πρόσθεσε

άλλους 24.

Οι Δραμινοί ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του Απόλλωνα κατάφεραν να αποκτήσουν προβάδισμα πέντε πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (18-13), το οποίο και διατήρησαν μέχρι τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (21-16). Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς, ο οποίος τέσσερα τρίποντα σε δύο λεπτά σήμανε αντιπίθεση για τους Πατρινούς που προηγήθηκαν με 35-23, σκορπώντας ενθουσιασμό στους φίλους τους που γέμισαν κλειστό της Περιβόλας. Οι γηπεδούχοι πλέον είχαν το πάνω χέρι στον ψυχολογικό τομέας και ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο προπορευόμενοι με 37-27.

Ο ΚΑΟΔ μπήκε στην επανάληψη με σκοπό να μειώσει και τα κατάφερε στα μισά της τρίτης περιόδου, όταν το τρίποντο του Πάλμερ έριξε τη διαφορά στους έξι πόντους (41-35). Ενα λεπτό αργότερα, δόθηκε τεχνική ποινή στον πάγκο των φιλοξενουμένων και ο Γκραντ πέτυχε 4/4 βολές, ενώ και το δικο του καλάθι στη συνέχεια έδωσε ξανά διψήφιο προβάδισμα στον Απόλλωνα (47-35).

Ο ΚΑΟΔ δεν πτοήθηκε και στα επόμενα λεπτά αντεπιτέθηκε εκ νέου και μείωσε στο τελευταίο λεπτό του τρίτου δεκαλέτπου σε 49-45. Οι γηπεδούχοι όμως θα ήταν εκείνοι που θα έμπαιναν στην τελευταία περίοδο με άερα οχτώ πόντων (53-45).

Με ένα γρήγορο 5-0 στις αρχές του τελευταίου μέρους του αγώνα, οι "πράσινοι" έφεραν τη διαφορά στο τρίποντο (53-50), όμως ο Απόλλωνας θα εκμεταλλευόταν ακόμα μία τεχνική ποινή στο έπακρο και θα ανέβαζε ξανά τη διαφορά στους 12 (64-52) τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Ο ΚΑΟΔ δεν ήταν διαθετημένηος να τα παρατήσει σε καμία περίπτωση και με συνεχόμενους πόντους του Ντέιλ πλησίασε σε 64-60 και ακόμα πιο κοντά στο τελευταίο δίλεπτο, ύστερα από βολές του Κάρτερ (65-63).

Με το σκορ στο 69-67 υπέρ του Απόλλωνα στο τελευταίο λεπτό, οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες να σκοράρουν. Ο ΚΑΟΔ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως ο Ντέιλ αστόχησε και στις δύο βολές. Ο Απόλλωνας πήρε το ριμπάουντ, οι φιλοξενούμενοι έκαναν φάουλ στον Γκραντ και εκείνος με 1/2 βολές έκανε το 70-67.

Οι δύο προπονητές έπαιξαν τη... ρουλέτα των βολών από εκείνο το σημείο. Ο Κακαρούδης μείωσε με 2/2 στον πόντο (70-69), ενώ τση συνέχεια ο Πέτροβιτς πέτυχε μόνο μία, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΚΑΟΔ να επιτεθεί και να ισοφαρίσει με τον Ζάρα (71-71), στέλοντας το ματς στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και είναι χαρακτηριστικό πως καμία από τις δύο δεν πήρε προβάδισμα άνω των δύο πόντων. Η πρώτη παράταση δεν ήταν αρκετή για να καθορίσει τον νικητή, με τ

Keywords
Τυχαία Θέματα