Ανάλυση Σαββάτου

ΣΙΕΝΑ ΚΑΝΤΟΥ

Η ώρα του Σούπερ Καπ στο καμπιονάτο λοιπόν. Μονός ο τελικός του Σούπερ Καπ στην Ιταλία και το καμπιονάτο με το οποίο ανοίγει η αυλαία της φετινής περιόδου . Οι δύο ομάδες είχαν παίξει και πέρσι στο Φορλί για τον ίδιο θεσμό με την Σιένα να κερδίζει 73-70 και να παίρνει τον τίτλο. Στο Ρίμινι η φετινή αναμέτρηση που είναι φυσικά ουδέτερη έδρα. Με αλλαγές και οι δύο ομάδες.

Η Σιένα πήρε και πέρσι με άνεση το πρωτάθλημα όπως και το Κύπελλο νικώντας 88-71 την Καντού στον τελικό και ενώ είχε μειώσει το μπάτζετ. Αλλά φέτος έχει σημαντικά προβλήματα και το μείωσε ακόμα περισσότερο

και υπάρχει προβληματισμός. Έφυγε ο προπονητής Πιανιτζάνι και συνεχίζει ο βοηθός του ο Μπάνκι που είναι ίδιας φιλοσοφίας.

Η ομάδα θα στηρίζεται και πάλι στην άμυνα δηλαδή. Μεγάλες απώλειες όμως αφού έφυγε όλη η βασική ομάδα. Δηλαδή έφυγαν οι Μακάλεμπ και Άντερσεν , σταμάτησε ο Στόουνρουκ, έφυγαν και Καουκένας, Λαβρίνοβιτς, Ζήσης και αλλάζει όλη η Σιένα! Πήρε μεσαίους παίκτες του καμπιονάτο που έχουν πάντως εμπειρία αλλά και πάλι λείπει ο ηγέτης.

Πήρε τον γνωστό μας Μπόμπι Μπράουν στο πλέι μέικερ και τους Χάκετ, Σανίκιτζε, Κασούν, Μάρκους Κεμπ, Ράσιτς, Τζάνιγκ, Καγκούρ. Δεν θα είναι η περσινή Σιένα σαφώς, αλλά θα είναι σκληρή ομάδα όπως έδειξε και στο φιλικό με τον Ολυμπιακό (67-71) αλλά και με την Φενέρ την οποία κέρδισε με άνεση!

Η Καντού από την άλλη πλευρά έκανε επίσης πολλές αλλαγές και προσέχουμε ότι έχει το μυαλό της  στα προκριματικά της ευρωλίγκα την επόμενη εβδομάδα. Ομάδα με εξαιρετική χημεία και άμυνα. Πήρε τον σέντερ Κουσίν από την Σκαβολίνι και τον Αραντόρι από την Σιένα και τους αμερικανούς Μπρουκς και Σμιθ που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Έφυγαν Μπαζίλε, Μπράνερ, Πέρκινς, Σερμαντίνι, Μίτσοφ και έχασε έτσι βασικά στελέχη. Δείχνει κάπως αποδυναμωμένη. Θέλει λίγο χρόνο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σκληρό ματς και χαμηλό λογικά σκορ, αλλά δεν έχουμε εικόνα σοβαρή των ομάδων που έρχονται από αλλαγές. Λογικά η Σιένα έχει το μικρό προβάδισμα αλλά θέλει προσοχή το ματς και δεν ακουμπάμε ούτε νίκη! Στο κουπόνι του ΟΠΑΠ που έχουμε προς διπλό δείχνει με το +5 στην Καντού και προς άντερ αλλά και πάλι δεν θα προτείνουμε κάτι από τα δύο γιατί δεν υπάρχει παικτική αξία.

Keywords
Τυχαία Θέματα