«Άλωσε» την Πόλη η Αρμάνι

Κοντά στο να «εθιστεί» σε νίκες... με μισό πόντο είναι η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία επιβίωσε σε ακόμη ένα «θρίλερ» και έκανε το «δύο στα δύο» στην φετινή Ευρωλίγκα, με το 81-80 επί της Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη. Οι παίκτες του Γιασμίν Ρέπεσα, που είχαν ξανά την πρωτοκαθεδρία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αντιμετώπισαν ξανά με επιτυχία τις «τάσεις αυτοκτονίας» τους, με μία «βόμβα» από τα 6.75 του Καλνιέτις να τους σώζει ουσιαστικά, σε ένα φινάλε με ουκ ολίγα λάθη, που τελικά απέβησαν μοιραία για το σύνολο του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο ήρωας της ιταλικής ομάδας, που αναδείχθηκε

κυρίως από την υποιδειγματική απόδοσή του στην άμυνα, έφτασε τους 11 πόντους με 3/3 τρίποντα και τρεις ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Μίλαν Μάτσβαν με 19 πόντους με 8/10 σουτ (5/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα), έξι ριμπάουντ και τρεις ασίστ, θυμίζοντας το πολλά υποσχόμενο ταλέντο που είχαμε γνωρίσει με τις νεότερες ομάδες της Εθνικής Σερβίας. Ο Αντριέν Μοερμάν έπαιξε ρόλο «παράγοντα Χ» για τους Τούρκους, με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά αυτό δεν αρκούσε, όπως και οι 16 πόντοι με 6 ασίστ του Μπραντ Ουοναμέικερ.

Το φιλμ

Η Αρμάνι ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα, με τον Μάτσβαν να δίνει το «σύνθημα» και αρκετούς να ακολουθούν για το 3-11, με την πάροδο τριών λεπτών. Η αντίδραση των γηπεδούχων δεν άργησε και αποκάλυψή τους ήταν ο Μοερμάν, που τους οδήγησε στην ισοφάριση με δύο συνεχόμενα σουτ τριών πόντων, για να έρθει να δώσει το προβάδισμα με τον ίδιο τρόπο ο Ουίλμπεκιν (18-17 στο 7'). Ακολούθησε μία εναλλαγή των δύο ομάδων στο «τιμόνι» της αναμέτρησης και η «μπίλια» θα καθόταν στην Αρμάνι με καλάθι του Χίκμαν (23-24).

Οι Ιταλοί, θα έπαιρναν ώθηση έστω και από αυτό το προβάδισμα για νέο σερί, το οποίο θα έφτανε στο 0-9 και πρωταγωνιστής θα ήταν ξανά... η σπουδαία ομαδική δουλειά, αν και ο Σίμον ήταν εκείνος που έδωσε αυτή την φορά το «έναυσμα» (23-33 στο 13'). Ακολούθησε ένα «κρεσέντο» του Τζεντίλε, αλλά οι φιλοξενούμενοι δε θα κατάφερναν να επωφεληθούν αυτού του καλού τους διαστήματος, καθώς ο Κλάιμπερν προστέθηκε στην «εξίσωση» ως συμπαραστάτης του ολομόναχου Άντερσον, για να μειωθεί κατά το ήμισυ η απόσταση χάρη στη συμβολή των Μπέρτανς και Ουίλμπεκιν, με την Νταρουσάφακα να πληρώνει ίσως τις πολλές παραπάνω προσπάθειες έξω από τη γραμμή των 6.75 (41-46).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, πάντως, η «συνταγή» του Μπλατ δεν άλλαξε και φάνηκε να δικαιώνεται καθώς μετά από το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Ουοναμέικερ, Ουίλμπεκιν, Μοερμάν και Άντερσον πρόσθεσαν άλλα τέσσερα τρίποντα. Με αυτό τον τρόπο, η τουρκική ομάδα συνέχισε να βρίσκεται στο δρόμο για την ολική επαναφορά, καθώς την ίδια ώρα η ευστοχία του Ντράγκιτς και οι αθλητικές ικανότητες του ΜακΛίν, δεν της επέτρεπαν να φτάσει ή να ξεπεράσει στο σκορ την Αρμάνι (58-60).

Η ισοφάριση θα ερχόταν και οι κόποι της Νταρουσάφακα φαινόταν να δικαιώνονται, με τους Ουοναμέικερ και Ουίλμπεκιν να την τραβούν και να την κρατούν στη διεκδίκηση της νίκης (66-66 στο 34'). Το «δίκοπο μαχαίρι» των τριπόντων, ωστόσο, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη «ποικιλία» των Ιταλών, θα έδινε τους τελευταίους και πάλι τον πρώτο λόγο, με τον τρομερό Μάτσβαν να δίνει «αέρα» επτά πόντων ένα λεπτό αργότερα (66-73). Οι παίκτες του Ρέπεσα θα υπέπιπταν σε νέο «μπλακ-άουτ» και αυτή την φορά δε θα έμενε ατιμώρητο, με ένα γκολ-φάουλ του Ουοναμέικερ και μία τεχνική ποινή στον Μάτσβαν να αλλάζουν όλα τα δεδομένα και να προσφέρουν έξι πόντους σε 15" και το προβάδισμα μετά το... αρχικό 1-0 για τους Τούρκους (76-73 στο 38').

Ο Σάντερς δεν ήταν ψύχραιμος και ευστόχησε μόλις σε μία βολή, αλλά ήταν η ώρα του Καλνιέτις. Ο Λιθουανός, συνεχίζοντας να αποδίδει υποδειγματικά στην άμυνα, κατάφερε να παίξει άλλη μία και ανταμείφθηκε στην απέναντι πλευρά με μία τρίποντη «βόμβα» που έδωσε το προβάδισμα στην Αρμάνι, στα 48.3" πριν το φινάλε (76-77). Ο εκ των κορυφαίων της Νταρουσάφακα Άντερσον δεν μπόρεσε να σκοράρει από τη γωνία και ο κυρίαρχος των «αιθέρων» ΜακΛίν έδωσε «αέρα» τριών πόντων στην ομάδα του (76-79). Ο Μόερμαν έδωσε από κοντά ελπίδα για τους γηπεδούχους, η οποία ενισχύθηκε με τις 0/2 βολές του Καλνιέτις στα 15.3". Εκεί, όμως, ήταν για τους Ιταλούς ο Σάντερς για άλλο ένα επιθετικό ριμπάουντ κι έτσι πέρασαν άλλα πέντε δευτερόλεπτα, για να φέρει ξανά στο +3 την Αρμάνι (78-81). Στην επαναφορά, ο Ουοναμέικερ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά οι άστοχες βολές του Τζεντίλε άφησε περιθώριο στα 4.1". Ο Ουοναμέικερ πήγε στη γραμμή στα 2.6" και ευστόχησε... ακούσια στη 2η βολή που ίσως «καταδίκαζε» την Νταρουσάφακα (80-81). Στην επαναφορά της Αρμάνι, ο Καλνιέτις απλώς... κράτησε την μπάλα, αφού κανείς δεν έκανε φάουλ και το ματς τελείωσε.

Δεκάλεπτα: 23-24, 41-46, 58-60, 80-81

Ναταρουσάφακα (Μπλατ): Ουίλμπεκιν 13 (3), Μπατούκ 2, Ουοναμέικερ 16 (2), Κλάιμπερν 8, Μοερμάν 20 (4), Αλντεμίρ, Σαβάς 2, Άντερσον 14 (2), Σλότερ 2, Μπέρτανς 3 (1), Χαραγκόντι

Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛίν 11, Τζεντίλε 10, Χίκμαν 4, Καλνιέτις 11 (3), Ρσντούλιτσα 6, Ντράγκιτς 7 (1), Μάτσβαν 19 (3), Τσιντσαρίνι, Σάντερς 6 (1), Σίμον 7 (1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα