"Αγκαλιά" με την πρόκριση επιστρέφει η ΑΕΚ (vid)

Η ΑΕΚ... άργησε ένα δεκάλεπτο να "μπει" στο ματς στο Ούτενας με τη Γιουβέντους, δεν μπόρεσε να "εκφράσει" στο σκορ την ανωτερότητά της έναντι των Λιθουανών νικώντας τους πάντως με την ελάχιστη διαφορά, 78-77, όμως έστω κι έτσι, ρεαλιστικά έχει "αγκαλιάσει" την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς λιγκ, αφού μέσα στο ΟΑΚΑ με τη δέουσα σοβαρότητα μπορεί να φτάσει σε ευρεία επικράτηση.


Η ΑΕΚ

άρχισε το ματς με μια συνηθισμένη πεντάδα, Ούκιτς, Βασιλειάδη, Λαρεντζάκη, Ουίλιαμς και Ελονού, αλλά μια... ασυνήθιστη δυστοκία. Στατική, χωρίς δημιουργία και φαντασία, μπορεί να προηγήθηκε με 2-0, αλλά στο 4'30'' ήταν πίσω με 8-2 μη μπορώντας καν να εκδηλώσει επιθέσεις.

Οι Λιθουανοί με τον πολύπειρο Σαλένκα έκαναν καλά τη δουλειά τους και ο Ζτνοβτς άρχισε τις αλλαγές, έχοντας φρεσκάρει μόλις στο 7' κατά 4/5 την πεντάδα, αλλά όχι έχοντας δει και μεγάλη προκοπή, πέρα από ένα καλάθι του Μαυροειδή.

Ο Ζντοβτς φώναζε και για την άμυνα που είχε αρχίσει να θυμίζει αφύλακτη διάβαση, αλλά τουλάχιστον στην επίθεση ο Μαυροειδής άρχισε να αποτελεί ένα επιθετικό σημείο αναφοράς και στο 7'30'' μείωσε σε 10-6.
Η πρώτη περίοδος έληξε με 16-9 για τη Γιουβέντους, ενδεικτικό σκορ της χαμηλής ποιότητας του αγώνα και της... ακόμα χαμηλότερης της ΑΕΚ που ειδικά στην επίθεση ήταν απογοητευτική και πολύ μακριά από τις δυνατότητές της και έχοντας ήδη κάνει 5 λάθη, χωρίς να έχουν υποχρεώσει τον αντίπαλο έστω σε ένα τέτοιο..

Η "σπίθα" που έψαχνε η ΑΕΚ άναψε από τον Ντόνι Μακ Γκραθ. Και ταχύτητα ανέβασε, συνυπάρχοντας με τον Ντίξον στην περιφέρεια αλλά και με έξι προσωπικούς πόντους στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, ένα έμμεσο και ένα άμεσο τρίποντο, έφερε την ΑΕΚ σε απόσταση αναπονής, με το 16-15. Από τα δικά του χέρια και άλλο ένα τρίποντο, ήρθε η πρώτη ισοπαλία στο 20-20 στο 14'30'', με τον ίδιο τρόπο αλλά με "δράστη" τον Σάκοτα, ήρθε και το προβάδισμα 23-22 για την ΑΕΚ στο 15'30'' και ήταν φανερό ότι η ομάδα του Ζνοβτς είχε βρει τον επιθετικό ρυθμό της.

Ο Σούλσκις παρέμενε ένα άλυτο πρόβλημα και η Γιουβέντους με μικρό σερί 5-0 προσπέρασε εκ νέου με 27-23 στο 17', με το ημίχρονο να λήγει ισόπαλο 30-30 και την ΑΕΚ να έχει αρχίσει να εμφανίζει σταδιακά τη ανωτερότητά της, αφού... σπατάλησε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Τα τρίποντα είχαν δώσει ρυθμό στην ΑΕΚ, τα τρίποντα της έδωσαν και το μεγαλύτερο μέχρι εκείνο το σημείο προβάδισμά της στον αγώνα, με το 37-41 στο 22'30'' και τους Μακ Γκραθ και Σάκοτα να παραμένουν εύστοχοι. Οταν δε, "ζεστάθηκε" και ο κατ' εξοχήν σκόρερ της Ντίξον, ήρθε το 40-46 του 25ου λεπτού και το νερό έμοιαζε να έχει μπει στο αυλάκι.

Στο 27', οι "κιτρινόμαυροι" ήταν στο +8, 43-51, αλλά οι Λιθουανοί με ένα μικρό ξέσπασμα μείωσαν στο 53-56 του δεκαλέπτου που άφηνε ανοιχτούς λγοαραισμούς.

Στο 31', μάλιστα, η Γουβέντους κατάφερε να ισοφαρίσει στο 59-59, τρέχοντας ένα σερί 16-8 κυρίως λόγω αμυντικής χαλάρωσης που έδωσε αμαρκάριστα σουτ στους Λιθουανούς και τους... ζέστανε. Στο 33' οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με 64-61, με το σερί τους να φτάνει το 21-10, με τον Σούλτσκις να παραμένει σταθερά απειλή και τον Σιρουταβίτσιους να είναι ο... νέος μπελάς. Σταθερά με τρίποντα η ΑΕΚ, με Ντίκον και Μακ Γκραθ αιχμές και με τον Ούκιτς να προστίθεται στην εξίσωση, προσπέρασε με 72-69 στο 36' και κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα έστω και με την ελάχιστη διαφορά.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Σιρέικα): Ντιγκς 18(3), Πάρκερ, Μπισκάουτσκις 1, Σιρουταβίτσιους 11(2), Μπεστ 4, Τσεπουκάιτις 6, Σαλένγκα 11(3), Βασίλιους 3, Γκάλντικας 6, Σούλσκις 17

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 9(1), ΜακΓκρθ 14(3), Ελονού 2, Σάκοτα 13(2), Βασιλειάδης 3(1), Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 15(3), Λαρεντζάκης 5(1), Μαυροειδής 7, Ουίλιαμς 8(1)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

.@aekbcgr take a one-point lead to Athens after defeating @BCJuventus! #BasketballCL
https://t.co/HAphI8Xivq pic.twitter.com/oPQvCxUEFT

— #BasketballCL (@BasketballCL) 8 Φεβρουαρίου 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα