Αγχώθηκε, πέρασε και παραμένει... πλεονέκτης

Ο Ολυμπιακός έκανε ντέρμπι το ματς με την Νταρουσάφακα παρά την μεγάλη διαφορά που είχε δημιουργήσει, κατάφερε όμως να κερδίσει με 81-73 και να φτάσει στο 18-7, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τα playoffs. Στο 12-13 η ομάδα του Μπλατ, με την ήττα της να ευνοεί τον Παναθηναϊκό.

Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων στα επιθετικά ριμπάουντ (6-12) λίγο έλειψε να κοστίσει στον Ολυμπιακό όμως τα 2/20 τρίποντα της Νταρουσάφακα δεν

της άφηναν πολλά περιθώρια. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και στο +21, 60-39, αλλά στο τέλος έχασαν την συγκέντρωσή τους. Κορυφαίος ο Κεμ Μπιρτς με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ ο Βασίλης Σπανούλης είχε 8 πόντους αλλά και 8 κρίσιμες ασίστ. Για την τουρκική ομάδα, την ζημιά πήγαν να κάνουν οι Γουάναμεϊκερ με 23 πόντους και Κλάιμπερν με 20.

Το φιλμ του αγώνα

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκίνησε με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ ενώ ο Ντέιβιντ Μπλατ με τους Ουίλμπεκιν, Ουάναμεϊκερ, Άντερσον Μόερμαν και Ζίζιτς.

Με βολή του Ζίζιτς η Νταρουσάφακα άνοιξε το σκορ πριν ο Παπανικολάου απαντήσει με γκολ-φάουλ. Η άμυνα των Πειραιωτών επέτρεπε εύκολους πόντους στους παίκτες του Μπλατ που έβρισκαν στόχο από τα 6.75μ. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι και στο 7’ το σκορ έγινε 17-14 με τρίποντο του Γκριν. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με σουτ εκτός ισορροπίας του Λοτζέσκι στην εκπνοή του χρόνου για το 25-18.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υπομονή στην επίθεσή τους και ήθελαν να ξεφύγουν στο σκορ, όμως ήταν άστοχοι στα τρίποντα (1/5). Οι μόνοι πόντοι στην δεύτερη περίοδο είχαν έρθει από το λέι απ του Μπιρτς που έκανε το 27-18. Το επιμέρους σκορ ήταν μόλις 4-2 στο 14’ αλλά αυτό δεν πείραζε τον Ολυμπιακό. Ο Γουότερς πέτυχε 4 σερί πόντους και ο Λοτζέσκι ευστόχησε για τρεις και το 34-20. Αντίθετα ο Σπανούλης φαινόταν επηρεασμένος από την αποχή, ωστόσο μοίραζε ασίστ στους συμπαίκτες του. Στον αγώνα είχε περάσει και ο Γιανγκ που σε συνδυασμό με τους Πρίντεζη και Μάντζαρη έκαναν το σκορ 48-31, πριν ο Ζίζιτς μειώσει στα 4’’. Στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου ο Μάντζαρης ήταν άστοχος σε μακρινό τρίποντο.

Η επιστροφή του Σπανούλη είχε βελτιώσει την δημιουργία των Πειραιωτών (11 ασίστ). Αντίθετα τα 7 επιθετικά ριμπάουντ των Τούρκων έναντι 2 των γηπεδούχων δεν είχαν ουσιαστικό όφελος αφού η Νταρουσάφακα είχε 14/19 δίποντα και 1/10 τρίποντα.

Σε καλή κατάσταση βρισκόταν ο Μιλουτίνοφ που έφτασε τους 7 πόντους στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ενώ ο Σπανούλης πέτυχε το πρώτο του καλάθι με τρίποντο πριν μειώσει ο Κλάιμπερν για το 54-39. Η δημιουργία καλά κρατούσε, αφού ο αρχηγός του Ολυμπιακού «ταϊζε» τον Μπιρτς που κάρφωνε με μανία στο καλάθι της Νταρουσάφακα. Το σκορ στο 25’ ήταν 60-41. Οι δύο αντίπαλοι συμπλήρωσαν τα πέντε ομαδικά φάουλ ενώ απέμεναν τέσσερα λεπτά για την λήξη της τρίτης περιόδου. Οι Πειραιώτες αποσυντονίστηκαν σε αυτό στο σημείο και ο Μόερμαν με τρίποντο κατέβασε στους 11, 63-52. Οι Τούρκοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ καθώς και την έλλειψη καθαρού μυαλού του Ολυμπιακού και μείωσαν ξανά στους 11, 69-58.

Η εικόνα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνεχίστηκε και στην αρχή του ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Ουάναμεϊκερ και Άντερσον έκαναν το 71-63 και έφεραν την Νταρουσάφακα σε απόσταση μικρότερη των 10 για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υποστεί «μπλακ-άουτ» και είδαν την τουρκική ομάδα να φτάνει στους 4, με τον Άντερσον. Μετά από αρκετή ώρα, Πρίντεζης και Σπανούλης έδωσαν ανάσα για το 75-69. Ένα ξέσπασμα επέτρεψε στον Ολυμπιακό να προηγηθεί με 8, 79-71, με τον αρχηγό του να σώζει με αυτοθυσία μια χαμένη μπάλα και στην συνέχεια να τελειώνει με υποδειγματικό λέι απ.Τελικό σκορ στο ΣΕΦ, 81-73 και 18η νίκη για τους Πειραιώτες.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 48-31, 69-58, 81-73

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 11(1), Μπιρτς 13, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου, Σπανούλης 8(1), Ουότερς 7(1), Μιλουτίνοφ 8, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 3(1), Λοτζέσκι 12(1).

Νταρουσάφακα (Μπλατ): Ουίλμπεκιν 6, Μπατούκ, Γουάναμεϊκερ 23, Κλάιμπερν 20(1), Ούλουμπει, Μόερμαν 5(1), Αλντεμίρ, Σαβάς 2, Άντερσον 12, Ζίζιτς 5, Χάραγκοντι.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα