Αυτός είναι... ο Γκάνι Λαβάλ (vid's)!

Μόνο οι υπογραφές και η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχουν απομείνει, προκειμένου ο Γκάνι Λαβάλ να αποτελέσει και επίσημα παίκτη των "πρασίνων". Ο Νιγηριανός σέντερ αναμένεται να προσφέρει σημαντικά, σε μία θέση όπου η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς αναζητούσε επειγόντως λύση. Με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να έχει γίνει αρκετά επιρρεπής στους

τραυματισμούς, τον Τζούλιαν Ράιτ να έχει αποχωρήσει για το Ισραήλ και, ως εκ τούτου, τον Εστεμπάν Μπατίστα να παλεύει μόνος του στη θέση "5", με τον Τζέιμς Γκιστ να προσπαθεί αν ανταποκριθεί όταν ο Ουρουγουανός καθόταν στον πάγκο, το πρόβλημα ήταν εμφανές.

Το συγκεκριμένο παίκτη τον γνωρίσαμε πολύ καλύτερα από τη θητεία του στην Αρμάνι Μιλάνο. Ειδικότερα πέρυσι, όταν οι Ιταλοί πραγματοποιούσαν μία "ξέφρενη" πορεία μέχρι τα play-offs, πριν αποκλειστούν από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μαζί με τον Σαμάρντο Σάμιουελς, είχε αποτελέσει σημείο αναφοράς στη ρακέτα της ομάδας του Λούκα Μπάνκι. Φέτος, όμως, προτιμήθηκε ο Σον Τζέιμς και ο Λαβάλ μετακόμισε στην Τουρκία και την Τράμπζονσπορ, με το συμβόλαιό του όμως να προβλέπει τον όρο αποδέσμευσης, σε περίπτωση μεταγραφής σε ομάδα της Ευρωλίγκα. Στο άκουσμα του Παναθηναϊκού, δε θα μπορούσε να απαντήσει αρνητικά.

Αρκετά είναι τα στοιχεία που θυμίζουν... Στεφάν Λάσμε, όταν ο Γκαμπονέζος ερχόταν στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, το hoopfellas είχε αναλύσει την περίπτωση του Λαβάλ, ως εξής: "Σκύλος... Όπως ακριβώς το διαβάζετε. Ο Lawal είναι ο τύπος του υπενεργητικού παίκτη που δεν "αράζει" ούτε όταν γίνεται αλλαγή. Σούπερ μαχητικός φόργουορντ-σέντερ (στην Ευρώπη κλείνει σαφώς στο "5") που βάζει το κορμί του παντού, παίζει σκληρά και ''λυσσάει'' για κάθε μπάλα.

Δυνατός, αθλητικός, εξαιρετικός ριμπάουντερ (θα μπορούσε να είναι εύκολα 1ος στο πρωτάθλημα μας), καλός μπλοκέρ με μακριά χέρια και εξαιρετικό τάιμινγκ. Μονοκόμματος επιθετικά. Θέλει πολύ δουλειά στα τελειώματά του, ενώ φανερώνει σημαντική αδυναμία στο να διαβάσει τα νταμπλ-τιμ. Σκοράρει κυρίως από τις μπάλες που μαζεύει γύρω από το καλάθι. Μέτριος σουτέρ ελευθέρων βολών. Προϊόν του κολεγίου της Τζόρτζια, έγινε ντραφτ (Νο46) από τους Σανς το 2009".

Με τον καιρό, βέβαια, και με τη βοήθεια κυρίως από τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο Λάσμε είχε βελτιώσει το σουτ του από μέση απόσταση και στις ελεύθερες βολές, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Έλληνας κόουτς κυρίως τον εμπιστευόταν για το μαρκάρισμα ενός κορυφαίου αντιπάλου γκαρντ (Βασίλης Σπανούλης) κυρίως όταν το παιχνίδι έφτανε στην "κόψη του ξυραφιού", όσο περνούσε ο καιρός. Οι αρετές του, όπως αναλύονται παραπάνω, μοιάζουν αρκετά με αυτές του νέου παίκτη του Παναθηναϊκού. Δεν είναι, επομένως, υπερβολικό να πούμε ότι ο Αθηναϊκός σύλλογος μπορεί να βρήκε στο πρόσωπο του Λαβάλ έναν... νέο Λάσμε, καθώς ο 26χρονος σέντερ έχει και σημαντική ευρωπαϊκή εμπειρία, και δη από το υψηλότερο επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί στην Αρμάνι Μιλάνο πέρυσι.

Πρώτη του ομάδα στη Γηραιά Ήπειρο, ήταν η Ζιελόνα Γκόρα, ενώ ακολούθησαν η Ροάν, η Ρόμα, η Ρίγα και μετά την Αρμάνι η Τράμπζονσπορ, με δύο ενδιάμεσους σταθμούς στην Κίνα (Xinjiang Flying Tigers και Guangzhou Liu Sui). Ήταν το νούμερο 46 του ντραφτ του 2010 στο ΝΒΑ, έχοντας αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, αλλά χωρίς να καταφέρει να καθιερωθεί στους Φοίνιξ Σανς.

Έχει, ασφαλώς, συμμετάσχει και στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του, όντας μέλος της Εθνικής Νιγηρίας στο Παναφρικανικό Πρωτάθλημα του 2013, με το εν λόγω συγκρότημα να κατακτά τότε την έβδομη θέση. Πρωταθλήτρια είχε αναδειχθεί η Ανγκόλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα