«Διπλό»... για όνειρα ο ΠΑΟΚ! (vid)

Ο ΠΑΟΚ, παρότι παρουσίασε «τάσεις αυτοκτονίας» στο πιο μεστό φετινό ευρωπαϊκό του παιχνίδι, δεν έμελλε να τις πληρώσει, φεύγοντας με ένα πολύτιμο «διπλό» από το Βαρέζε με 75-70 επί της ομώνυμης ομάδας και φτάνοντας στη δεύτερη φετινή του νίκη στο Basketball Champions League. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, έχασαν ουκ ολίγες ευκαιρίες, τόσο για την εξάπλωση της διαφοράς όταν είχαν κατά σημαντικά διαστήματα το «μομέντουμ» όσο και για να

«καθαρίσουν» στο τέλος το παιχνίδι, αλλά η ουσιαστική ανεπάρκεια λύσεων για τους Ιταλούς πλην του Κριστιάν Εγιενγκά, σε συνδυασμό με την ψυχραιμία τους από τη γραμμή των βολών, τους έκανε να κρατήσουν... την ύστατη στιγμή την καρδάρα με το γάλα, ενώ την είχαν «κλωτσήσει» ουκ ολίγες φορές. Στο τέλος βέβαια, δικαίως πανηγύριζαν ένα σπουδαίο «διπλό».

Ο Ζάνις Πέινερς κράτησε τους Θεσσαλονικείς σε περιπτώσεις που έψαχναν κάποιο να δώσει στους υπόλοιπους το «έναυσμα», έχοντας 14 πόντους και απαράμιλλη ψυχραιμία από τα 4.5 μέτρα, με 7/7 βολές, ενώ ο Λίνος Χρυσικόπουλος έφτασε τους 11 πόντους με 5 ριμπάουντ, «εγκλωβισμένος» από τα προσωπικά φάουλ, στα οποία υπέπεσε γρήγορα. Σημαντική και η συνεισφορά του Ντάριλ Μπράιαντ στη «ρουλέτα» των βολών, σημειώνοντας επίσης 11 πόντους, με τον Κιθ Κλάντον να κερδίζει ουκ ολίγες «μάχες» στις δύο ρακέτες και πέραν των 5 πόντων του, να παίρνει 13 ριμπάουντ, προσφέροντας στα συνολικά 17 επιθετικά του ΠΑΟΚ. Οι Ιταλοί εξαρτήθηκαν από τις ορέξεις του Εγιενγκά σε μεγάλο βαθμό, καθώς ήταν μακράν του δεύτερου κορυφαίος με 23 πόντους, 7/11 σουτ και 9/11 βολές, την ίδια ώρα που αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα στα τρίποντα, με μόλις 2/19 σουτ εύστοχα σε αυτή την κατηγορία. Μερικές «εκλάμψεις» του Έρικ Μέινορ (10 πόντοι, 4 ασίστ), του Αλέκσα Αβράμοβιτς (12 πόντοι, 10/11 βολές) και του Ντανιέλε Καβαλιέρο (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) δε θα μπορούσαν να αποτρέψουν άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Ο τελευταίος, μάλιστα, αστόχησε σε τρίποντο που θα ισοφάριζε το 70-73 υπέρ του ΠΑΟΚ, τρία δεύτερα πριν ακουστεί η κόρνα για τελευταία φορά.

Το φιλμ

Οι δύο ομάδες δεν ξεκίνησαν με καλό ρυθμό, με τον Τέιλορ και τον Εγιενγκά απλώς να επιδίδονται σε μία... προσωπική «μονομαχία» σκοραρίσματος και τον φόργουορντ της Βαρέζε αρχικά να ανατρέπει το 0-4 του ξεκινήματος, σε 6-4 με την πάροδο τεσσάρων λεπτών. Η συνέχεια ανήκε στον Αμερικανό του «Δικεφάλου του Βορρά», ο οποίος αφού πρώτα η ομάδα του δεν εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της στο «ζωγραφιστό», πήρε ξανά το «όπλο» του και φτάνοντας τους 10 πόντους μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο, έδωσε «αέρα» επτά πόντων στην ομάδα του, πριν διαμορφώσει ο Αβράμοβιτς με λέι απ το 12-17 της περιόδου.

Η τρομερή ατομική απόδοση του Εγιενγκά, δεν αρκούσε σε καμία περίπτωση για τους Ιταλούς και όταν προστέθηκαν στην «εξίσωση» οι Γλυνιαδάκης και Πέινερς, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε έτοιμος να ξεφύγει (17-25 στο 14'). Ο Κλάντον και ο Χρυσικόπουλος έβαζαν επίσης το δικό τους «λιθαράκι», με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν περισσότερες «μάχες» στη ρακέτα, αλλά από τη στιγμή που άρχισε ο Πέλε να μοιράζει μπλοκ στους αντιπάλους του, οι υπόλοιποι έπαιρναν αυτοπεποίθηση για να συμβάλον θετικά στην άλλη άκρη του παρκέ. Τζόνσον και Μέινορ βοήθησαν τον Εγιενγκά, για να φτάσει η διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (35-36), αλλά μία άρτια προσπάθεια του Μπράιαντ στο τέλος του ημιχρόνου, που απέφερε το πρώτο καλάθι του, έστειλε τους παίκτες του Μαρκόπουλου με διαφορά τριών πόντων στην ανάπαυλα, την ώρα που οι γηπεδούχοι «μαστίζονταν» από την αστοχία στα τρίποντα, με 0/7 σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75 (35-38).

Ένα σερί 0-5, που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Τσόχλα στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, έδινε ξανά την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να «χτίσει» μία αξιοσημείωτη διαφορά, αλλά όταν ξεκίνησαν οι Ιταλοί να σκοράρουν από την «άρκτο» των 6.75, άρχισαν να πλησιάζουν και πάλι, με τον Καβαλιέρο να μειώνει και πάλι σε διαφορά τριπόντο στα μέσα της περιόδου (43-46). Όταν στέρεψαν για τον «Δικέφαλο» οι λύσεις, τόσο από μακριά όσο και με τους ψηλούς του, τη στιγμή που η άμυνα των γηπεδούχων πίεζε για να έρθουν σημαντικές λύσεις από «παγκίτες» τους, προκειμένου να πάρουν «κεφάλι» μετά από πολλή ώρα, με καλάθι του Εγιενγκά (50-48 στο 28'). Από τη γραμμή των βολών, ο Αβράμοβιτς θα έφερνε την ομάδα του στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο, προηγούμενη κατά τρεις πόντους (55-52).

Το δεκάλεπτο αυτό φαινόταν πως θα έκρινε το ματς στις λεπτομέρειες, με καμία από τις δύο πλευρές να μην μπορεί ουσιαστικά να αποφύγει τα πολλά λάθη. Μερικά από αυτά εκμεταλλεύτηκε ο Πέινερς για να ισοφαρίσει σε 57-57 με τέσσερις προσωπικούς πόντους και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, ενώ παρά το γκολ-φάουλ του Καβαλιέρο, το στυλ αυτό μάλλον ευνοούσε τον ΠΑΟΚ, με τον Χρυσικόπουλο να αναλαμβάνει και να βάζει μπροστά την ομάδα του με πέντε αναπάντητους πόντους, με επτά λεπτά να απομένουν (60-64). Το σερί θα επεκτεινόταν στο 0-9 (από το 60-57) με γκολ-φάουλ του Μπράιαντ και ο «Δικέφαλος» ήταν καβάλα... στο άλογο, αφού η Βαρέζε φαινόταν να «κολλάει» χωρίς τον εξαιρετικό Εγιενγκά των προηγούμενων 30 λεπτών (60-66). Υπήρξαν, ωστόσο, και νέα... χαμένα πέναλτι που θα τελείωναν το ματς και με ευστοχία από τη γραμμή των βολών, οι Ιταλοί πλησίασαν ξανά σε απόσταση καλαθιού στα 50" πριν τη λήξη (64-66).

Στα 28.5", ο Πέινερς ήταν επίσης ψύχραιμος, για να τον ακολουθήσει ο Εγιενγκά στα επόμενα τρία δεύτερα και η καλή επαναφορά ήταν το ζητούμενο (66-68). Η μπάλα «πάτησε» στον Χρυσικόπουλο, αλλά εκείνος είχε 0/2 βολές και ήρθε ο Κλάντον με επιθετικό ριμπάουντ να κερδίσει νέο φάουλ και να σημειώσει το 66-69 στα 22". Αμέσως μετά, όμως, θα έκανε το 5ο του φάουλ στον Εγιενγκά και η περαιτέρω μείωση επήλθε, με 15" για την εκπνοή (68-69). Τσόχλας, Αβράμοβιτς και Μπράιαντ είχαν «χέρι αλφάδι» και η άμυνα του ΠΑΟΚ άφησε τον Καβαλιέρο να τον ισοφαρίσει. Ο τελευταίος αστόχησε, οι Ιταλοί δεν πρόλαβαν μετά να κάνουν φάουλ παρά μόνο στο λέι απ του Μπράιαντ, για να διαμορφώσει από τα 4.5 μέτρα το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 12-17, 35-38, 55-52, 70-75

Βαρέζε (Μορέτι): Ανοσίκε, Μέινορ 10 (1), Αβράμοβιτς 12, Πέλε 2, Καβαλιέρο 12 (1), Καμπάνι 4, Κανγκούρ, Φερέρο 2, Εγιενγκά 23, Τζόνσον 5

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 11, Κόνιαρης 2, Τσόχλας 7 (1), Τέιλορ 10 (2), Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 6, Σάιμπερτ 7 (1), Μπράιαντ 11, Πέινερς 14 (1), Κλάντον 5

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα