«Αφεντικό» ο «Αντέτο», αναμονή ο Καλάθης και υγεία για Κουφό

Σαν ρούκι, όπως συνηθίζεται στο ΝΒΑ, υποβλήθηκε στα χιουμοριστικά «καψόνια» από τους «παλιούς». Φέτος, ωστόσο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να τα αποφύγει και τόνισε αστειευόμενος στη Media Day των Μπακς ότι «τώρα εγώ είμαι το αφεντικό! Μην το πείτε μόνο αυτό στα παιδιά επειδή θα έχω πρόβλημα». Ο διεθνής φόργουορντ, πάντως, δεν παρέλειψε να τονίσει με κάθε σοβαρότητα τους στόχους του για τη νέα σεζόν, εξηγώντας

ότι «πέρσι μου έβαλα ''D'' επειδή θέλω να είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου. Πέρσι ήταν δύσκολη σεζόν, αλλά φέτος ελπίζω να πάω καλύτερα. Ο λόγος που είμαι τόσο αυστηρός με τον εαυτό μου είναι επειδή θέλω να γίνω ο καλύτερος παίκτης που μπορώ. Θα ήθελα να πάρω ''A+'' φέτος και ελπίζω να τα καταφέρω». Ο «Giannis» ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην εκδήλωση στο Μιλγουόκι, μαζί με τον ρούκι Τζάμπαρι Πάρκερ, Νο2 στο καλοκαιρινό ντραφτ και για εκείνον μίλησαν πολλοί συμπαίκτες του.

Ο 30χρονος Ζάζα Πατσούλια τόνισε αρχικά ότι "έχουμε πολλά νεαρά παιδιά και θέλω να τα βοηθήσω με την εμπειρία μου". Λίγο αργότερα, πάντως, τόνισε με χιούμορ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο «Αντέτο» πρόσθεσε 4 κιλά το καλοκαίρι στο κορμί του, πως «τώρα οι μικροί θέλουν να πάρουν κιλά. Σε καμία 10αριά χρόνια όμως όταν φτάσουν στην ηλικία μου θα προσπαθούν να χάσουν»! Ο Τζον Χένσον, από την άλλη, σχολίασε τη συμμετοχή του πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ, επισημαίνοντας ότι «για νέους παίκτες όπως ο Γιάννης η Εθνική είναι σημαντική. Βρέθηκε δίπλα σε έμπειρους παίκτες, έπαιξε σε υψηλό επίπεδο και έμαθε πολλά πράγματα».

Τις ίδιες φιλοδοξίες με τον Αντετοκούνμπο έχει και ο επίσης 2ετής Νικ Καλάθης με το Μέμφις. Ο διεθνής γκαρντ θα πρέπει, πάντως, να είναι λίγο υπομονετικός, αφού δεν θα αγωνιστεί στα πρώτα 13 ματς των Γκρίζλις, λόγω της τιμωρίας (20 αγώνων, έχοντας εκτίσει τα 7 από πέρσι στα πλέι-οφς) για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού τόνισε ότι «θα λείψω από τους πρώτους 13 αγώνες, ωστόσο στην συνέχεια η δουλειά μου είναι να είμαι έτοιμος όποτε μου ζητηθεί και σκοπεύω να είμαι έτοιμος». Συμπληρώνοντας πως η παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μία εμπειρία «εκπληκτική, που με βοήθησε πάρα πολύ». Από την πλευρά του, ο Κώστας Κουφός δήλωσε στην Media Day των «Αρκούδων» ότι «θα είναι μία συναρπαστική σεζόν. Όλοι δουλεύουν σκληρά και είμαστε υγιείς, το οποίο είναι και το πιο βασικό. Πέρσι μάθαμε πόσο καλοί μπορούμε να είμαστε. Αν μείνουμε υγιείς και δουλέψουμε σκληρά τότε μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα