ΑΕΚ νικήτρια, δεύτερη και... σε αναμονή (vid)

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της νικώντας στο ΟΑΚΑ τη Ζιέλονα Γκόρα με 71-64, τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ομίλου της και περιμένει απόψε να μάθει το τι έκανε η Αβελίνο, αφού αν χάσουν οι Ιταλοί, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβντς θα είναι μέσα στις καλύτερες δεύτερες και θα έχει προκριθεί απ' ευθείας στην δεύτερη φάση των πλέι οφ.

Η ΑΕΚ έμοιαζε... υπνωτισμένη στην αρχή του αγώνα και σε

καμία περίπτωση δεν θύμιζε την ομάδα που πάντα βγάζει ενέργεια, ανεξάρτητα από το αν τα κάνει όλα σωστά. Οι Πολωνοί με πρόθεση να περνούν τη μπάλα κοντά στο καλάθι στον Χριτσάνιουκ, έκαναν όσα μπορούσαν με τον καλύτερο δυνατρό τρόπο και το 3-6 στο 4' δείχνει ότι είχαν αποσυντονίσει την ΑΕΚ.
Ο Ζντοβτς πήρε τάιμ άουτ... αφύνπισης, έριξε νωρίς στο ματς τον Ντίξον, η ΑΕΚ άρχισε να αντιδρά, ο Ουίλιαμς βρήκε τα τρίποντα που χρειαζόταν και η ΑΕΚ προσπέρασε με 14-11 και έκλεισε το δεκάλεπτο με 19-17.

Μέσα από την άμυνα, οι "κιτρινόμαυροι" που άρχισαν τη δεύτερη περίοδο με Τσαλμπούρη και Σκουλίδα στην πεντάδα, άλλαξαν άρδην το σκηνικό. Στο 12' η υπέρ τους διαφορά είχε φτάσει σε διψήφια τιμή, 27-17 με το γρήγορο 8-0 να αποκαθιστά την τάξη και να βάζει την ΑΕΚ στη θέση που δικαιούταν, αυτήν του... αφεντικού. Η ΑΕΚ κράτησε τη Ζιέλονα χωρίς πόντο για 4 λεπτά, έφτασε στο 29-17, όμως, η επιστροφή στο παρκέ του Χριστάνιουκ και η... ύφεση της ευστοχίας της ΑΕΚ στο μακρινό σουτ, έφερε το 29-22 στο 15', με την ΑΕΚ "κολλημένη" επιθετικά και τον Ζντοβτς να καλέι τάιμ άουτ για... επανόρθωση.

Το "νεκρό" διάστημα της ΑΕΚ έφτασε τα 5'30'', μέχρι ο Ντίξον με τρίποντο να κάνει το 32-24 και το ημίχρονο έληξε με 35-24 με ένα ακόμα τρίποντο του Αμερικανού και με το σκορ να δείχνει ξεκάθαρα τον χαμηλό ρυθμό και το μετριότατο θέαμα.

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο απφοασισμένη να τελειώνει γρήγορα, έπαιξε δυνατή άμυνα και το 43-28 στο 23', είχε βάλει τα πράγματα στον δρόμο τους, αφού και οι Πολωνοί έδειχναν νε μετράνε αντίστροφα για την λήξη του τελευταίου τους ευρωπαϊκού αγώνα. Στο 30' το σκορ ήταν 55-38 και το μοναδικό ενδιαφέρον που είχε απομείνει ήταν η έκταση της τελικής διαφοράς η οποία από το 68-52 στο 36' τελικά περιορίστηκε... δραστικά λόγω χαλάρωσης της ΑΕΚ που έφερε και την έκρηξη του Ζντοβτς .

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 6(2), Μακ Γκραθ 8(2), Ελονού 5, Μιλόσεβιτς, Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 21(6), Λαρεντζάκης 6(2), Μωραϊτης, Σκουλίδας 4, Ουίλιαμς 10(2), Τσαλμπούρης 6
ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (Γκρόνεκ): Φλόρενς 3, Βον 6, Μουρ 8, Κελάτι 14(3), Γκρουζέσκι 5(1), Χρίτσιανουκ 19, Ζαμοϊσκι 7(1), Τζούρισιτς, Κόζαρεκ 2

ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Τα highlights της αναμέτρησης:

Keywords
Τυχαία Θέματα