Α2: Το τρίτο ημίχρονο της 3ης αγωνιστικής

Πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας πριν και από τη 3η αγωνιστική, ότι δηλαδή στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 δεν χωρούν... προβλέψεις. Η ταμπέλα "No Bet" κρέμεται πάνω από όλα τα παιχνίδια, αφού όπως φάνηκε και χθες, φαβορί δεν υπάρχουν, ούτε και αουτσάιντερ και όλοι μπορούν να κερδίσουν... όλους.

Όπως ο νεοφώτιστος Αετός, ο οποίος πραγματοποιώντας τη καλύτερη φετινή του εμφάνιση έπιασε στα... νύχια του τον Αρκαδικό, τον νίκησε με 97-88 και τον έβαλε σε βαθιά περίσκεψη για το μέλλον του. Η ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα,

μετά το ματς με τη Καβάλα (που ηττήθηκε στις λεπτομέρειες) απέδειξε σε ακόμη ένα παιχνίδι κόντρα σε ένα από τα λεγόμενα φαβορί για την άνοδο, τη δυναμική της και αναμφίβολα μπορεί αν ελπίζει σε μια καλή σεζόν. Οι Αρκάδες είναι βέβαιο ότι ακόμη δεν έχουν βρει τα πατήματα τους και σίγουρα με ένα τόσο πλούσιο ρόστερ η αναμφίβολα σημαντική απουσία του Νοέα, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι...

Τεράστιας σημασίας και η νίκη του ΟΦΗ επί της Καβάλας με 69-63. Οι Κρητικοί έχουν πολλές προοπτικές και το γεγονός ότι για δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι οι πολυπληθείς φίλοι τους γέμισαν το κλειστό του Ηρακλείου τους δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Η Καβάλα βρίσκονταν πέντε μέρες στο δρόμο, έδωσε τη Τετάρτη ματς με τον Αετό στην Αθήνα και σίγουρα η κούραση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ήττα, όχι όμως και καθοριστικό...

Η ομάδα που εντυπωσιάζει από το ξεκίνημα της σεζόν είναι το Λαύριο. Μετά τον Εθνικό και τον Αρκαδικό, χθες ήταν η σειρά του Ηρακλή (66-55) να γνωρίσει από κοντά τη δυναμική της ομάδας του Χρήστου Σερέλη. Ένα καλοδουλεμένο σύνολο, που αντλεί δύναμη από την άμυνα αλλά και την προσωπικότητα κάποιων παικτών της (Σακελλαρίου, Γιαννακόπουλος, Περράκης), είναι βέβαιο ότι δεν θα κινδυνέψει και αυτό που μένει να δούμε είναι το πόσο θα αντέξει τη κορυφή.

Παρέα με το Λαύριο στη κορυφή βρίσκεται και ο Φίλιππος Βέροιας που νίκησε 73-63 τον Ηλυσιακό. Το περσινό... πάθημα φαίνεται πως έχει γίνει μάθημα στην ομάδα του Δημήτρη Γκίμα, η οποία παρουσιάζει μια αξιοπρόσεκτη σταθερότητα και σοβαρότητα. Ο νεανικός Ηλυσιακός θα δώσει μεγάλη μάχη στη συνέχεια για να κρατηθεί στη κατηγορία και σίγουρα δεν έχει τη πολυτέλεια να χάνει παίκτες όπως ο Φακοπουλίδης, η απουσία του οποίου και στο χθεσινό ματς έπαιξε τον ρόλο της. Ο Σορώτος πάντως δεν είναι από αυτούς που καταθέτουν εύκολα τα όπλα...

Η νίκη της Δόξας Λευκάδας επί του Παγκρατίου (93-84) ανέδειξε τα αμυντικά προβλήματα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι καλούνται να βελτιωθούν άμεσα... Η Δόξα αρχίζει και βρίσκει τα πατήματα της και θα δοκιμάσει για τα καλά τις δυνάμεις της στο μεγάλο ματς του προσεχούς Σαββάτου στο Ψυχικό.

Τεράστιο "διπλό" για τον Εθνικό στον Λαγκαδά επί του τοπικού Ερμή (67-65). Οι Πειραιώτες πήραν τη δεύτερη νίκη τους, τόνωσαν την αυτοπεποίθηση τους και ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον, τη στιγμή που ο Ερμής έχει μείνει χωρίς νίκη. Το γεγονός ότι μετρά δύο ήττες στην έδρα του, η οποία παραδοσιακά αποτελεί το μεγάλο του όπλο θα πρέπει να βάλει σε έντονο προβληματισμό τους "πράσινους".

Χωρίς νίκη είναι και η νεοφώτιστη Λιβαδειά, η οποία όμως έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο κόντρα στο ισχυρό Ψυχικό. Η ήττα με 64-71 άφησε τους Βοιωτούς στη τελευταία θέση, όμως η εμφάνιση άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Το Ψυχικό έδειξε χαρακτήρα μετά το "χαστούκι" από τον Φίλιππο, αρχίζει να ανεβάσει την απόδοση του και ετοιμάζεται πλέον για το κρίσιμο ματς με τη Δόξα.
Στα θετικά της αγωνιστικής το άριστο κλίμα που επικράτησε σε όλα τα γήπεδα και η απουσία του παραμικρού επεισοδίου... Πάντα τέτοια!

Keywords
Τυχαία Θέματα